Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duş mu Küvet mi? Karar Veremeyenler İçin Avantajlar Dezavantajlar
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duş mu Küvet mi? Karar Veremeyenler İçin Avantajlar Dezavantajlar

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Tasarım bir nesneyi kafadan düşünülen şekilde dizayn edilmesi şeklinde tanımlanabilir. Evler ise bu tasarımların da merkezi olur. Banyo dekorasyonu zevklere ve imkanlara göre biçimlenir. Banyo düzeni duş mu küvet mi sorusunun cevabı ile şekillenir. Banyo alışkanlığınız ise biçimlenmesine yön verir. Duşlar daha minimal banyolar için idealdir. Küvetler ise daha geniş banyolar içindir. Daha büyük bir banyolar hem küvet hem duş imkanı tanır.

Küvetler geniş banyoların vazgeçilmezidir

Küvetler gelenekselden günümüze uzanan çok güzel tasarım örneklerine sahip. Duşla kıyasla küvetin ilgi çekici ve yaratıcı bir dizayna sahip durumları yaygındır. Bu dizaynların en basiti ve en eskisi ayaklı küvetlerdir. Küvetlere işlevsellik olarak katmak istenirse ahşap raflıklar eklenebilir. Görsel açıdan da daha şık bir küvete sahip olabilirsin. Köşe küvet tercihi daha küçük alanlarda kullanışlı bir banyo keyfi yaşamaya fırsat tanır. Duş mu küvet mi sorusunda duşun boyut avantajı açıkça bellidir. Küvet modelleri arasında köşe küvetler küçük banyoları değerlendirmek için güzel bir tercih. 

Küçük banyolara güzel dokunuşların etkisi

Banyonun küçük olması onun stil sahibi ve kullanışlı bir alana sahip olmasına engel değil. Duş mu küveti mi ikileminde daha dezavantajlı konumda duşlar bulunsa da yaratıcı fikirler ile bambaşka bir mekana dönüşebilir. Beyaz rahatlatıcı gücünü banyoda kullanmak alanı daha ferah bir ortama dönüştürür. Duşların küçük banyolara etkisi şeffaf ve çerçevesiz cam tercih edilerek artırılır. Böylelikle banyo içerinde görsel sınır ortadan kalkar ve bir bütünlük sağlanır. Tasarım fikrin küçük banyolar için minimalist olmalı. Abartılı desenler ve önemsiz detaylardan sakının. Çünkü bu detaylar rahatlama seanslarımıza ev sahipliği yapan banyolarımızın sadeliğini bozar. Refah bir ortamın gereksiz eşyalardan arındırılması gerekir. İsteğe bağlı olarak duşların alanını genişletmek için dolaplar banyo dışında olabilir.

Büyük banyolar ile “duş mu küvet mi? “ sorusuna son

Duş mu küvet mi sorusunun en belirleyici etkeni alan genişliği. Minimal ölçülerdeki duşlar tasarımlarıyla küvetleri yakalayabiliyor. Küvet veya duş tercihi yapma zorunluluğu diye bir durum yok. Alan geniş ise her ikisine de sahip olabilirsin. Küvet ve duşun uyumu güzel dizaynlar ile size banyoda sınırsız bir özgürlük kazandırabilir. Geniş banyonuzu ahşap düşkünlüğünüz var ise rustik banyolar tarzında şekillendirebilirsin. Ahşapla uyumlu duvar kağıtları kullanabilir. Renk seçimde ise banyonun gün ışığı alma potansiyelini göz önünde bulundurmalısın. Boğuk bir havanın yaşanmaması için az ışık alan bir mekanda koyu renkler kullanmamaya dikkat etmelisin. Duş bölümü ve küvet bölümünün modellemesinde tamamen farklı seçenekler tercih edebilirsin. Unutulmaması gereken durum uyum içerisinde bir banyo olması. Birbirini tamamlayacak uyumdaki dizaynlar düşünülmelidir. Banyo için ister duş, istersen küvet seç, Bi’Boya ile dekorasyonunu tamamlayacak renkleri kolayca temin edebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message