Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonun yeni trendi: Wabi Sabi anlayışını keşfet
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonun yeni trendi: Wabi Sabi anlayışını keşfet

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Ruhu kıpır kıpır olup, ev dekorasyonu için farklı yaklaşımlar arayanların sıklıkla karşılaştığı bir ikili wabi-sabi… Muhtemelen sen de öylesin. Evini dekore ederken eğlenceli ve özgür kişiliğini yansıtmak istiyorsun. Peki bu ikili ne anlama geliyor? Ev dekorasyonuna nasıl uygulanır? Merakını giderebilecek bazı cevaplar burada:“Wabi-sabi”, temel olarak kusurlulukta güzelliği keşfetmektir. Wabi, tabiatta bir arada iken alçakgönüllülükle ve basitlikle yaşamaya karşılık gelirken; sabi, herhangi bir şeyin yaşam döngüsünü olduğu gibi kabul etmek anlamına gelir.İç tasarım açısından, bir wabi-sabi dekorasyon, otantikliği kucaklayan, sevgiyle yaşanmışlığı içinde barındıran, sadeliği benimseyerek genel bir huzur ve sükunet duygusu uyandıran dekorasyon stilidir. Wabi-sabi dekorasyon özgünlük ve kusurlulukta uyumu bulur. Böyle bir yaklaşım, iç dünyan için aradığın bir panzehir olabilir.Wabi-sabi dekorasyon için soyut fikirleri uygulamaya geçirmek elbette kolay değildir. Bu yüzden wabi-sabi dekorasyon uygulamasında işine yarayacağını düşündüğümüz birkaç püf noktası paylaşıyoruz:

Doğal malzemeler kullan

Wabi-sabi dekorasyon, bulunabileceği her yerde orijinalliği kucaklamak ve kutlamakla ilgilidir. Bunu sağlamak için de geleneksel vurgulardan daha otantik bir şey yoktur. Değerli bir tatilde bulduğun bir vazo, kendi yarattığın bir kumaş ya da yerel bir pazardaki seramikle, mekanın sıcak ve otantik hissini arttırabilirsin.

Dağınıklığı engelle

Bu yaklaşımının kusurlara değer vermesi dağınıklığı tolere ettiği anlamına gelmez. Bu anlayışla dekore edilmiş bir ev, huzur ve sükunet duygusu uyandırmak için dağınıklıktan arındırılmış ve yüksek oranda düzenlenmiş olmalı; ancak takıntılı olarak değil. Minimal bir estetiğe önem veriyorsan, zaten bunu yarı yarıya yapmışsın demektir. Bu yaklaşımın sağladığı huzuru hissedebilmek için düzenli olmak gerekir.

Dış mekanı içeriye taşı

Wabi-sabi dekorasyon stilinin ana bileşenlerinden birisi de doğadan elde edilen materyallerin dekorasyonda sıkça kullanılmasıdır. Bitkilerde, tahtada ve taşta bulunan doğal kirlilikler, kusurlulukta bulunabilecek güzelliğin günlük hatırlatıcılarıdır. Bu iyi hisleri en üst düzeye çıkarmak için, dekorasyonuna ahşap mobilyalar, taze çiçekler ve gönlünün istediği kadar bitki dahil edebilirsin.

Eşleşmeyen dekoru kucakla

Her şeyin daima uyumlu olması gerekmez. Aslında, çok fazla eşleştirme, bir evin karakterini ve misafirperver atmosferini ciddi şekilde azaltabilir. Wabi-sabi dekorasyon ruhunun yansımasına olanak verir. Israrla zıt şeyler kullan demiyoruz ama estetik açıdan mükemmel bir uyum olmasa bile evine sevdiğin bir şeyi rahatlıkla ekleyebilirsin. Bu kusurluluk mükemmeldir. Paramparça olduktan sonra tekrar yapıştırdığın dekoratif kase? Onurlu bir yer vermek için çekinmemelisin! Yapılmamış yatağın mı? İşte bu yaklaşım buna “ustaca çarpık” demeyi kabul ediyor.

Doğanın renklerini kullan

Renk seçimi söz konusu olduğunda genel olarak doğanın renklerini tercih etmelisin. Bu konuda doğa sana yeterince yardımcı olur. Nasıl mı? Doğada gezinirken, plaja gittiğinde veya gökyüzüne baktığında gördüğün renkleri kullanabilirsin. Nötr renkleri doğadan çizilen renklerle birleştirmeyi düşünebilirsin. Özellikle de tuna, çağla, yosun yeşili, buz beyazı nefti, ıhlamur, mistik ve nil yeşili gibi yeşilin soluk tonları wabi-sabi’ye hoşgeldin diyor! Bunların dışında da parlak renklerden mümkün olduğunca uzak durarak yaşlanmış, yıkanmış, hatta paslı görünen renkleri tercih edebilirsin. Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr’ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message