Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonda Farklı Mekânlara Göre Bitki Seçimi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonda Farklı Mekânlara Göre Bitki Seçimi

Yayınlanma tarihi: 24.02.2020

Dekoratif ürünlerle mobilyalarını süsleyerek elde ettiğin tasarım dekorasyonuna bir nefes, canlılık katarak çarpıcı bir vuruşla noktayı koyman en doğru karar olacaktır. Yaradılışımızın kökenini oluşturan, asıl yuvamız olan doğa anadan parçaları kent hayatına adapte etmek hem sağlık hem estetik açısından güzel bir fikir. Çiçeklerin çoğu kültürde pozitif enerji ve bereket anlamlarına geldiği de düşünülünce, bitki dekorasyonu fikri daha da güzel bir hal alıyor. Bu yüzden ev dekorasyonu bitki türevleriyle mutlaka desteklenmeli.

Habitatına en yakın ortamı belirle

Her bitki farklı ışık isteği, iklim isteği ve toprak isteğine sahiptir. Bunlara dikkat etmezsek solgun bir görünüm elde ederiz ve doğanın bir parçası olan bu renkli canlılarımıza uzun bir ömür vadedemeyiz. Bu yüzden ev dekorasyonunda bitki isteğine göre konumlandırma yaparsak canlı ve renkli bir bitki dekorasyonu oluşturmayı rahatlıkla başarabiliriz. Bitki ışık seviyorsa en çok ışık alan, çok pencereli odalarda tercih edilmeli. Rüzgar veya fazla güneş ışığına karşı hassas değilse balkonda saksıda da yetiştirilebilir. Fazla ışığa duyarlı bir bitkiyse antrenizde tercih edebilirsiniz. Eğer bahçeli bir eve sahipseniz bahçenizde küçük bir çardak yaz akşamları için harika bir tercih olacaktır. Çardağınızın tepesini çevreleyen bir Gelin Duvağı (Bougainvillea) bitkisi ise morumsu tonları ve mis gibi kokusuyla ortamı zenginleştirecektir.

İç mekan bitkileriyle canlı bir ortam oluştur

Ev dekorasyonunda bitki, odaların büyüklüğüne göre de belirlenmeli. Örneğin çok küçük bir salonda Kentya çiçeği çok estetik durmayabilir. 140-160 cm kadar boylanabilen bu çeşidi büyük bir salonda veya ofisinizde tercih edebilirsin. Evin ya da işyerin, ofisin için dikkat çekici bir bitki dekorasyonu oluştururken “Bambu, Üç Renkli Dua Çiçeği, Kauçuk Bitkisi, Paşa Kılıcı, Peygamber Kılıcı, Yukka Çiçeği, Guzmanya, Difenbahya, Kraton” gibi popüler iç mekan bitkilerini tercih edebilirsin. Bitki dekorasyonu oluştururken balkon ve kapı arasında cereyana maruz kalacak şekilde konumlandırmamaya dikkat!

Dış mekan bitkileriyle renklerini göster

Balkon, müstakil ev veya bahçende, bitki dekorasyonu işin temelini oluşturuyor. Balkonun fazla rüzgar alıyorsa en dışa uzun ve soğuğa dayanıklı bitkiler içe doğru kısa bitkiler şeklinde bir planlama yapabilirsin. Uzun bitkiler içeriye gelen rüzgarı kesecektir. Kauçuk ağacı, kaktüs gibi bitkiler en dışta tercih edebileceğiniz çeşitler olabilir. Rüzgar almayan ama sıcaklığı düşük bir yerde yaşıyorsan çuha çiçeği, sümbül, açelya, sıklamen, kasımpatı, nergis, şebboy gibi soğuğa dayanıklı çiçekleri de balkonunda, terasında veya bahçende tercih edebilirsin. Bitki dekorasyonu için yeterli alanın yoksa katlı dekoratif saksılar kurtarıcı bir seçenek olacaktır. Eğer az güneş alan bir teras veya balkonun varsa duvarlarını beyaza boyaman, yansımayı arttırarak bitkilerine daha çok ışık ulaşmasını sağlayacaktır. Evde bitki dekorasyonu, “doğaya dönüş” konseptleri gündemdeyken çevrendekiler tarafından oldukça ilgi görüp takdir edilecektir. Hem de bitkilerle uğraşmak vücudundaki kötü enerji ve elektrikten kurtulman için oldukça faydalı olacaktır. Bu yüzden kurallara uygun bir bitki dekorasyonu oluşturman sana terapi olurken onlara da bir yaşam kaynağı olacağı için harika bir girişim gibi görünüyor!

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message