Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dar Balkonlar İçin Fonksiyonel Duvar Dekorasyonu Önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dar Balkonlar İçin Fonksiyonel Duvar Dekorasyonu Önerileri

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Yer tasarrufu, dar mekanların dekorasyonunda dikkat edilen temel şeylerden biri. Bu açıdan mekanı doğru tanımalı ve yaşam alanının ihtiyaçlarını belirlemelisin. Bu ihtiyaçların dışına çıkmadığınız ve gereksiz eşya kullanımından kaçındığınız sürece etkili bir dekorasyon oluşturabilirsin. Dar balkon dekorasyonu için de bu kriterlere dikkat etmen gerekiyor. Balkonunda şık ve verimli bir dekorasyon oluşturabilmen için seninle dar balkon fikirleri paylaşacağız.

Kendin Yap Projelerinden İlham Alabilirsin

DIY (Do It Yourself) yani kendin yap projelerinden ilham alarak dar balkon dekorasyonu için şık uygulamalar yapabilirsin. Örneğin bitkiler, balkonlar için olmazsa olmazlardandır. Saksılarını kendin yap projeleriyle kişiselleştirmeye ne dersin? Hasır ve bambu kullanarak saksılarını kaplaman küçük balkon dekorasyonu kendin yap uygulamalarına hoş katkılarda bulunabilir. Doğal esintiler yarattığın balkonunda tamamlayıcı bir dekorasyon yaratabilirsin. Saksılarını balkon duvarlarına monte küçük raflarla estetik bir şekilde sergileyebilirsin. Sarmaşıklarının balkon duvarlarına tutunmasını sağlayarak da doğal bir ortam oluşturabilirsin.

Tablo ve Çerçevelerle Duvarlarını Renklendir

Tablo ve çerçeveler, yaşam alanlarının pek çok bölümünde olduğu gibi dar balkon dekorasyonu için de şık aksesuar seçenekleri olarak karşımıza çıkıyor. Bitki ve hayvan desenlerinde seçtiğin tablolar balkon bitkilerinle hoş bir uyum yakalayacaktır. Ayrıca rengarenk geometrik desenleri de duvarına taşıyarak neşeli ve canlı bir dar balkon dekorasyonu uygulaması yapabilirsin. Sudan etkilenmeyen duvar kağıtlarıyla tablo ve çerçevelerinin arkasında şık fonlar oluşturarak etkileyici bir dekorasyon oluşturabilirsin.

Mekan Tarzına Göre Aksesuarlar Tercih Etmelisin

Dar balkon dekorasyonu için aksesuar seçerken mekanın genel tarzını göz önünde bulundurmalısın. Örneğin country tarz ağırlıklı bir dekorasyona sahipsen balkon duvarlarına küçük fenerler asarak bu tarzı tamamlayabilirsin. Kişisel zevklerine göre tercih edeceğin mum modelleriyle mekana aromatik kokular yayabilirsin. Raflarda sergileyeceğin mumlar, ortama hoş bir hava katacaktır. Böylece dar balkon dekorasyonu için şık bir uygulama da yapabilirsin.

Portatif Masaları Duvarına Monte Edebilirsin

Portatif mobilyalardan yararlanmak dar balkon dekorasyonu için en etkili hamlelerden biri. Hem yer tasarrufu yapmanı sağlayan hem de balkonundan maksimum verim almana yardımcı olan bu tür mobilya tasarımlarını mutlaka değerlendirmelisin. Portatif masaları kolaylıkla balkon duvarına monte edebilir ve masanı kullanmadığın zamanlarda katlayarak balkonunda yer açabilirsin. Aynı şekilde portatif sandalye seçenekleriyle de kullanışlı bir alan yaratman çok kolay.

Küçük ve Şık Depolama Alanları Oluşturabilirsin

Depolama alanlarına ihtiyaç duyuyorsan balkon duvarlarına küçük dolaplar ekleyebilirsin.  Bu dolaplar dar balkon dekorasyonu için düzenli bir ortam yaratmana yardımcı olacak. Raylı sistemli ve sürgülü kapaklı dolaplar yer tasarrufu açısından en sık tercih edilen modellerden. Balkon boyutlarına uygun dolap seçeneklerini değerlendirebilirsin. Balkonunu olduğundan daha geniş göstermek için beyaz ve krem tonlarındaki dolap seçeneklerine göz atabilirsin. Açık ahşap tonlarıyla da minimal ve doğal bir balkon dizaynı oluşturabilirsin. Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr’ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message