Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Country bahçe dekorasyonunda öne çıkan fikirler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Country bahçe dekorasyonunda öne çıkan fikirler

Yayınlanma tarihi: 19.06.2020

Bir evin değeri ve güzelliği hakkında fikir veren en önemli unsurlardan biri de bahçedir. Özenle dekore edilmiş bakımlı bir bahçe, huzurlu ve keyifli bir yaşam alanına sahip olduğuna işaret eder. Özellikle yaz mevsiminin gelip çatmasıyla birlikte bahçelerin de yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Bahçe dekorasyonunda farklılık yaratmak ve hem göze hem de psikolojiye iyi gelecek bir bahçe dekorasyonu yapmak istiyorsan Country bahçe dekorasyonu tam sana göre! Country, ilhamını doğadan ve eski Fransa’nın huzurlu evlerinden alan bir dekorasyon akımı. Country tarzı, doğayla en çok iç içe olması gereken bahçe ve balkonların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor! Rengarenk çiçeklere, bulutsuz bir gökyüzüne ve güneşin parlak ışıklarına eşlik edecek muhteşem bir Country bahçe dekorasyonu oluşturmak için bazı püf noktalara dikkat etmen gerekiyor. Dilersen bu püf noktalara birlikte göz atalım.

Çiçeklerin arasında güneşlenmek ruhuna iyi gelecek

Country bahçe dekorasyonu yapmak için öncelikle bahçelerin doğal aksesuarları olan çiçeklerden yararlanabilirsin. Bahçe dekorasyonunu country tarza adapte etmek ve klasik bahçe düzeninden sıyrılmak için küçük dokunuşlar yapabilirsin. Örneğin; çiçekleri giriş kapısının çevresine ekmek yerine, ev duvarını sınır alarak, çiçeklerden ortası boş bir dikdörtgen oluşturabilirsin. Oluşturduğun dikdörtgene country tarzını en iyi yansıtacak şekilde tahta şezlong yerleştirerek çiçekler ve kelebeklerin ortasında güneşlenmenin keyfini çıkartabilirsin! Dilersen çiçek bahçesinin sınırlarından biri olan ev duvarına doğal kütük görünümlü raflar monte ederek güneşlenme alanına küçük bir kütüphane de dahil edebilirsin. Şezlong minderini pastel yeşil tonlarında veya çiçeklerinin renklerine yakın bir tonda seçebilirsin.

Country bahçe dekorasyonu için mobilya seçimi nasıl olmalı?

Country bahçe dekorasyonu yaparken en önemli nokta doğal malzeme ve motiflerden faydalanmaktır. Bu yüzden country stilinde bahçe düzenlemesi yaparken demir ve plastik malzemelerden üretilmiş bahçe mobilyaları yerine tahta veya hasır gibi malzemelerden üretilen bahçe mobilyalarını tercih edebilirsin. Tahta, hasır ve bambu gibi doğal malzemeler, country bahçe dekorasyonu ile muhteşem görsel uyum sağlamalarının yanında dış ortamda kullanmak için de uygun ve dayanıklı malzemelerdir. Bahçede küçük bir yemek alanı oluşturmak için bambu bahçe takımlarına yönelebilirsin. Kusursuz bir country bahçe dekorasyonu oluşturmak için bahçe mobilyaları kadar bahçe aksesuarlarına da özen göstermelisin. Örneğin; plastik saksılar yerine kil saksıları tercih edebilir veya kendin yap projesi olarak bahçen için beton saksılar üretebilirsin!

Koyu renkli kumaşlardan uzak durun

Bahçe dekorasyonunda koyu renkli kumaşlar tercih etmek sık yapılan bir yanlıştır. Zira koyu renkli kumaşlar sıcağı hapsedecek, bahçenin açık tonları yansıtan renk paletiyle zıtlık oluşturacak ve solma problemine sebep olacaktır. Özellikle country bahçe dekorasyonu yaparken huzuru çağrıştıran açık renkleri tercih etmek oldukça önemli. Bahçe takımı ve şezlong minderlerinde çiçek desenli kumaşlar; bahçe şemsiyesi kumaşında ise beyaz ve beyaza yakın tonları tercih edebilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message