Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çocuklar için çalışma alanı oluşturmak için harika fikirler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çocuklar için çalışma alanı oluşturmak için harika fikirler

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Okul çağındaki çocukların odalarında kendilerini rahat hissedebilecekleri, çalışmaları için gerekli motivasyonu sağlayacak alanın yaratılması onların başarısı için göz ardı edilmemesi gereken bir nokta. Ders çalışırken ya da bir konuda çalışma yaparken yeterince motive olabilecekleri alanları tasarlarken onların da renk tercihleri, beğenileri, sevdikleri masal, film kahramanlarına dekorasyonda yer verilmeli. Çocuklar için çalışma alanı olarak yeterli alan açmak için günümüzün trendi çekmeceli yataklar, modüler mobilyalar ve yatak alanı ile çalışma alanını ayıran duvar üniteleri, dekoratif duvar rafları yaratıcı çözümler olabilir.

Duvar ünitesi ile odayı bölebilir, çalışma masası için alan oluşturabilirsin

Çocuklar için çalışma alanı oluştururken; odalarındaki yatak ile oturma ve çalışma alanlarını ayırmak mümkün. Böylelikle tek mekanda iki farklı alan algısı yaratarak, çocuk odalarında çalışma alanı olarak yer sağlanacaktır. Çocuklar için çalışma alanı oluştururken, odayı raflı ve çekmeceli duvar üniteleri ile bölerek iki farklı alan yaratabilirsin. Duvar ünitesini aynı zamanda kitapları, oyuncakları, diğer malzemelerini yerleştireceğin bir alan olarak da kullanabilirsin. Bu raflara çocuğun hobileri ile ilgili objeler, ilgi alanına giren dekoratif ürünler yerleştirebilir, aynı zamanda görsel olarak onun kendisini iyi hissedebileceği estetik bir ortam oluşturabilirsin.

Çekmeceli karyolalar ve modüler mobilyalarla alan yaratabilirsin

Özellikle küçük alana sahip odalarda çocuklar için çalışma alanı oluşturmak farklı mobilya alternatiflerini incelemeyi ve uyumlu kombinleri tasarlamayı gerektirebilir. Bunun için son zamanların trendi modüler mobilyalar yardıma yetişiyor. Depolama çözümleri getiren çekmeceli karyolalar, dekoratif duvar rafları, dar uzun bol çekmeceli dolaplar, çocukların giysilerini, oyuncaklarını, kitaplarını, hobi malzemelerini, kırtasiye ürünlerinin derli toplu bir şekilde depolanması için yararlı öneriler olabilir. Çocukların en çok yer kaplayan eşyaları kıyafetleri ve kuşkusuz çeşit çeşit farklı büyüklükteki oyuncakları. İşte bunların yer kaplamayacak bir şekilde düzenli olarak istiflenmesi ve yerleştirilmesi özellikle küçük odalarda çocuklar için çalışma alanı oluşturmada yararlı bir adım olacaktır. Dekoratif askı biçimindeki sepetler, merdiven formundaki askılar hem duvarların değerlendirilmesi hem de fazla yer kaplamayacakları için kolay uygulanabilir çözümler sunacaktır.

Köşelere uygun çalışma masası yerleştirmek çözüm olabilir

Çocuklar için çalışma alanı oluştururken, fazla yer kaplamayan modüler çalışma masası, kitaplar için raflar yeterli alan açmak için uygun seçimler olabilir. Duvara monte edilen raflardan oluşan kitaplıklar, açılır kapanır çalışma masaları, köşelerin değerlendirilmesi ve yeterli alan yaratmak için buralara uygun köşeli masa seçenekleri değerlendirilebilir. Gömme raflı kitaplıklar, köşelere yerleştirilen duvar rafları çocukların en fazla yer kaplayan kitapları için uygun bir depolama çözümü oluşturabilir. Renkli dekoratif kutuları üst üste koyarak da kitapları buralara yerleştirebilir aynı zamanda dekoratif bir görüntü yaratabilirsin. Çocuklar için çalışma alanı oluştururken, onlara daha konforlu bir çalışma imkanı sunmak için onların önerilerini de dikkate alabilirsin. Dekorasyonda sevdiği renklere yer vererek, duvarları onların istediği renkte capcanlı boyalarla renklendirebilirsin. Onun enerjisine uygun, kendisini iyi hissedebileceği renk seçenekleri için Bi’Boya’yı ziyaret edebilir, fazla gelen boyayı iade edebilme, aynı gün kargo ve 14 gün içerisinde iade gibi online alışveriş ayrıcalıklarını yaşayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message