Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çocuklar İçin Banyo Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çocuklar İçin Banyo Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Evin bireyleri ebeveyn olmaya hazırlanıyorsa, evin yeni üyesi yuvaya katıldıktan sonra onun güvenliği için evlerde küçük değişiklikler yapmak zorundasın. Banyo da işte bunlardan biri. Çocukların güvenliği için ve banyonun işlevsel hale gelmesi adına çocuklar için banyo dekorasyonu günümüzün ebeveynleri  için artık kaçınılmaz. Senin de çocuğun var ve çocuklar için banyo dekorasyonu konusunda ne yapacağına hala karar vermediysen doğru yerdesin! Öneri ve tavsiyelerimizi okurken çocuklar için banyo dekorasyonu ile ilgil detayları not etmeyi unutma.

Güvenli, eğlenceli ve öğretici!

Çocuklar için banyo dekorasyonu denilince elbetteki onların ilgilerini çekebilmek için farklı aksesuarlar ve aynı zamanda güvenli eşyaları banyolarda bulundurmak gerekir. Çocuklar için lavabo seçiminde çocuğun ilgisini çekebilecek çizgi film kahramanlarından tutun sevimli hayvanlara kadar pek çok dekoratif çıkartma ve posterlerle banyonu süsleyebilirsin. Yeterli alanın varsa çocuklar için lavabo seçeneğiyle onların ulaşabilecekleri seviyedeki lavabolarla kendi kendilerine ellerini yıkamaları ve dişlerini fırçalamalarını sağlayabilir, becerilerinin gelişmesine olanak verebilirsin. Yeterli alanın yoksa problem yok. Onun özgüveni için renkli ve güvenli basamaklarla çocukların lavaboya ulaşmasını sağlayabilir ve onlar için el, yüz yıkamayı eğlenceli hale getirebilirsin. Kullanacağın bu basamakların ilgi çekici olmasına dikkat ettiğin kadar güvenli ve kaymaz olduğundan da emin olmalısın Ayrıca çocukların kendilerini görmeleri ve kontrol sağlamaları için bir küçük ayna ve erişebilecekleri alanlara konulan havluları da ihmal etme. Çocuklar için banyo dekorasyonu yaparken unutmaman gereken bir diğer konun ise oval kenarlıklar ve elektrik prizlerinin güvenliğidir.

Bebek küveti ile hem siz rahat edin hem çocuklar rahat etsin

Bebeklerin banyo ettirilmesi çok hassas bir konudur. Bunun için onlara özel bebek küveti veya bebek banyo setleri hem kullanışlı hem de dekoratif açıdan göze hoş gelecek şekilde tasarlamak senin elinde. Küçük küvetler anne babalar için güvenli olacağı kadar çocuklar için de ilgi çekici olacak. Bebek banyo seti hazırlarken çocuklar için eğlenceli olduğu kadar eğitici aksesuarlardan da yararlanabileceğini unutma. Duş perdelerinizi sarı, mavi, yeşil, pembe ve kırmızı gibi canlı renklerle süsleyebilir, onların havluları ve araç gereçleri için ayrı bölmeler hazırlayıp bu mobilyaları çocukların sevdiği süper kahraman veya sevimli hayvan çıkartmalarıyla süsleyebilirsin. Çocuğunun zevklerini göz önünde tutarak yaratıcılığını konuşturabilirsin! Çocuklar için banyo dekorasyonu böylece eğlenceli ve güvenli olacak. Elbette tüm bunları yaparken çocuğun büyüyeceğini ve zevklerinin değişeceğini de aklından çıkarma.

Tuvalet eğitimi çocuk oyuncağı!

Çocukların her şeyi oyunla öğrendiğini unutmamalısın. Oyun haline gelmiş olan her durum için çocuklar daha hevesli ve öğrenmeye açık olduğu için tuvalet eğitimlerini de eğlenceli oyunlar haline getirebilirsin. Çocuklar için banyo dekorasyonu yaparken tuvalet eğitimi de önemli bir konudur. Çocuğun lazımlık kullanıyor ise bu alanı onun ilgisini çekecek poster ve oyuncaklarla oluşturabilirsin. Böylece çocuğun tuvalet eğitimini eğlenceli bir alana çevirebilirsin. Eğer çocuğun klozeti kullanıyor ise hem kullanışları açısından güvenli basamaklar hem de klozet kapağını eğlenceli hale getirecek olan aparatlardan yararlanmalısın. Çocuklar için banyo dekorasyonu böylece küçük dokunuşlarla onların ilgisini çekecektir. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message