Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çocuk odasını düzenleyen 5 depolama önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çocuk odasını düzenleyen 5 depolama önerisi

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Dekorasyonların en önemli amacı şıklık ve son trendi yakalama çabası değildir. Dekorasyon, bir evin daha işlevsel hale gelmesini, küçük alanların daha ferah ortamlara dönüşmesini, dağınık ortamların belli bir düzene kavuşmasına da yardımcı olur. Özellikle çocuk odaları işlevsel ve düzenli olmayı hak eden odaların başında gelir. Eğer çocuk odası düzeni konusunda dertliysen biraz plan ve tasarım seni rahata kavuşturabilir. Ama öncelikle, çocuk odası düzeni için oda ebatlarını, pencere konumunu, tavan yüksekliğini ve ölü alanları iyi analiz etmelisin. Elde edeceğin veriler, çocuk odası düzeni için oluşturabileceğin tasarımlar konusunda, sana ışık tutacaktır. İşte, senin için çocuk odasında uygulayabileceğin 5 depolama önerisi.

1 – Onlar, sadece yatak değil

Mobilya trendlerinde üst sıraya ,oldukça fonksiyonel yatak modelleri çıkmış durumda. Baza kısımları çekmeceli olan modeller, sandık tipi açılır kapanır modellere göre çocukların kullanımı için daha güvenilirler. Çocukların oyuncaklarını depolaması ve gerektiğinde kolayca ulaşabilmesi için çekmeceli bazalar harika bir alan sağlıyor. Karyola tipi yatağın varsa yüksek ayaklar takıp yatağın alt kısımdaki boşluğu, sepetler kullanarak çocuk odası düzeni için depolama alanına dönüştürebilirsin.

2 – Kitaplıktan ilham alan bir oyuncaklık

Kitaplık gibi göz göz raflardan oluşan bu depolama alanı, her rafında kutular bulunduran bir kitaplık gibidir. Gerekirse kutuların üzerine, içinde ne olduğunu yazabilir ya da kutuları şeffaf seçerek içini görebilirsin. Böylece aradığın eşyaları kolayca bulabilir, uzun süreli bir çocuk odası düzeni sağlayabilirsin. 

3 – Çekmeceli ve organizerli bebek beşikleri

Bebeklerin kendiler kadar şirin olan o minicik kıyafet ve eşyaları büyüklerin eşyalarından daha müthiş dağılabiliyor. Bebek odası düzeni çoğu zaman göz ardı edilse de oldukça önemlidir. Çünkü bebeklerin ihtiyaçlarını karşılamak adına, kısa sürede birçok eşyaya ulaşman gerekebilir. Kremler, bebek bezleri, ıslak mendil, zıbın gibi… Özellikle şeffaf gözlü asılabilir organizerler; hem beşik kenarında hem dolap içinde, ihtiyacın olan birçok şeye aynı anada ulaşman için sana büyük kolaylık sağlayacaktır. Bebek odası çekmece düzeni, bebek odası dolap düzeni için küçük organizerler kullanman ise çocuk odası düzeni konusunda basit ama etkili bir kullanım sağlar.

4 – Değerlendirilen kapı arkaları

Çocuk odası düzeni yaparken kapı arkasına, kapı ebatlarına uygun şeffaf gözlü ya da kumaş organizerler asabilirsin. Özellikle aktivite eşyalarını düzenli bir şekilde depolamanıza olanak sağlayan bu depolama önerisi, ıvır zıvırları ortadan kaldırma konusunda seni çok rahatlatacak.

5 – Ranza model yataklar

Son dönemin en popüler çocuk odası mobilyası; çocuk odalarında harikalar yaratan ranza model yataklar olabilir. Ranza merdivenlerinin çekmeceli tasarlanması, çocuk odası düzeni konusunda müthiş bir yaratıcılık örneğidir. Tek çocuklar için iki yataklı ranzalar yerine, alt katı çalışma alanı şeklinde tasarlanan ranza yatak modelleri tercih edilebilir. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message