Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çocuk odasında kullanılan 5 karyola modeli
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çocuk odasında kullanılan 5 karyola modeli

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Çocuk odası dekorasyonunu kullanışlı hale getirmenin en etkili yollarından biri doğru karyola seçimi yapmaktan geçiyor. Çocukların yaş grubuna ve ihtiyaçlarına uygun karyola seçeneklerini tercih ederek verimli bir yaşam alanı tasarlayabilirsin. Çocuk odası karyola çeşitlerini yaşam alanlarına uyarlamak ister misin? 

1 – Yenilikçi ve kullanışlı tasarımlar seçebilirsin

Çocuklar çok hızlı bir şekilde büyüyor. Bu nedenle ihtiyaçları da çok hızlı bir şekilde değişiyor. Yaş grubuna adapte edilebilen çocuk odası karyola tasarımları ile uzun süre kullanılabilecek mobilyalara sahip olabilirsin. Bebek odası büyüyen karyola seçenekleri daha ileri yaşlar için de kullanılabilir. Bebek odası karyolası olarak seçilen bu tasarımlar kendilerine özgü ray ve vida sistemleri ile istediğiniz zaman büyütülebilir. Böylece yeni bir çocuk odası karyola seçeneği aramak yerine var olan mobilyayı etkili ve kullanışlı bir şekilde değerlendirebilir, tasarruf yapabilirsin. 

2 – Bebekler için güvenli seçenekler kullanmalısın

Bebekler uyku esnasında yataktan düşmeye meyillidirler. Bu nedenle belli bir yaşa kadar korkuluk içeren bebek odası karyola seçenekleri kullanmalısın. Bebek odası karyola ölçüsü, yatağı yerleştirmek istediğin alana özel olarak belirlenebilir ve kişiselleştirilebilir. Doğal bir materyal olduğu için ahşap malzemeler oldukça popüler. Ahşap tasarımların pek çok modeline ulaşabilir, şık bir bebek odası tasarlayabilirsin. 

3 – Tek duvarı kaplayan ürünlere göz atabilirsin

Çocuk odası olarak dekore edeceğin alanda yer sorunu yaşıyorsan tek duvarı kaplayan oda takımlarını kullanabilirsin. Bu oda takımlarının içerisinde karyola, çalışma masası ve kitaplık gibi bölümler bir arada bulunuyor. Tek duvarı kaplayan bu tasarımlar pek çok model çeşitliliği de sunuyor. Çocuğunun kişisel zevkleriyle örtüşen çocuk odası karyola modelleri ile kullanışlı bir mekan tasarlayabilirsin. Odanın ölçülerine uygun mobilyalar sipariş ederek çocuk odasının en verimli şekilde kullanılmasını sağlayabilirsin. Ev görünümündeki çocuk odası karyola seçenekleri ile çocukların uyku süreçleri keyifli hale gelmesinde oldukça etkili. 

4 – Sağlıklı materyalleri tercih etmelisin

Dekorasyon açısından her ne kadar estetik ve şık görünen tasarımlar ön plana çıksa da sağlık her şeyden önce geliyor. Bu nedenle çocuk odası karyola seçimi yaparken seçtiğin ürünlerin doğal ve sağlıklı materyallerden üretilmiş olmasına dikkat etmelisin. Zararlı kimyasal içeren çocuk odası karyola modellerinden uzak durmalısın. Sağlık açısından gerekli kontrol ve testlerden geçmiş ürünleri güvenle tercih edebilirsin. Böylece çocuğun için sağlıklı ve güvenli bir mekan tasarımı yapabilirsin. Doğal ahşap materyaller ile tasarlanmış karyola alternatiflerine göz atabilirsin. 

5 – İkili ya da üçlü modelleri kullanabilirsin

Odayı birden fazla çocuğun kullanacağı şekilde tasarlamak istiyorsan ikili ya da üçlü çocuk odası karyola seçeneklerinden yararlanabilirsin. Aynı tonlardaki mobilyalar yerine birbirini tamamlayan renk kombinlerini kullanabilirsin. Pastel tonlar uyku sürecini kolaylaştırabilirsin. Yine pastel tonlardaki perde ve halı tasarımları ile bütünleşmiş bir çocuk odası oluşturabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message