Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çocuk Odası Mobilyaları Duvara Nasıl Sabitlenir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çocuk Odası Mobilyaları Duvara Nasıl Sabitlenir?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Evini dizayn edip döşerken mobilyanın konforu, tasarımı kadar güvenli bir iç mekanın sağlanması da dikkat edip uygulaman gereken çok önemli kriterlerdir. Peki bu kriter için ne yapmalısın? İşte bu konu da bizi büyük bir tehlikeden koruyan işlem mobilyaları duvara sabitleme işlemidir. Günümüzde bize birçok alanda kazanç sağlayan bu işlemi evinde, ofisinde veya bahçesinde kulanmayan yoktur. Hem güvenlikli hem sağladığı alan kazancı sayesinde, günümüzde çok fazla tercih edilen bir yöntem. Sabitleme işleminin Çocuklarımızı mobilya devrilmesi riskinden korumak için kullanılan en iyi işlemdir. Çocuk odası mobilya sabitleme yöntemi çocuklarımıza güvenli bir bölge oluşturuyor. Mobilyaları duvara sabitleme işleminde birkaç farklı işlem kullanılıyor.Yapıştırarak ve monte ederek.Ve bu işlemlerde farklı metaryaller kullanılıyor.

Mobilya sabitleme işleminin günümüzdeki yeri

 Sabitleme işlemi bu kadar tercih edilirken bu alanda hem zamandan hem güçten kazanç sağlayacak yeni ürünler kendi piyasasında her geçen gün biraz daha artmakta. Örneğin eski büyük matkapların yerini daha küçük ve hafif matkaplar aldı. Bu sayede insanlar artık bir ustaya ihtiyaç duymadan kolay ve yapılabilir işleri bu gelişmiş malzemeler sayesinde kısa bir sürede halledebiliyorlar.

Mobilyaları sabitlerken dikkat etmemiz gerekenler

 Çocuklara zarar verebilecek her türlü kazayı daha öncesinden tahmin edip oluşabilecek kazaları önlemek amacıyla eşyaların odadaki konumu ve bulunduğu zemindeki sabitliği gibi faktörler çözüme kavuşturulması gereken acil durumlardır. Mobilyayı sabitlemek için kullanılacak donanımın, duvar materyaline göre değişiklik gösterebileceğinden , aparatın bütün mobilyalara uyumlu olmasına özen göstermelisin.Özellikle çocuklar eşyaları yerinden oynatmak, üzerine çıkmaya ya da asılarak koparmaya çalışmaya meyillidirler. Bu yüzden sabitleme işleminin sağlam olduğundan emin olmalısın. Ayrıca devrilme riskine karşı ağır metaryalleri alt çekmecelere koymalısın, çünkü bir yıkım esnasında ağır yük çok büyük yaralanmalara sebep olabilir. Çocukların çekmecelere, kapılara veya raflara tırmanmasına ya da bunlara tutunarak sallanmasına izin vermemen gerekiyor. Örneğin çocuklu bir evde, çocukların zaman geçirdikleri alanlarda aşırı yük bindirmek ya da çocuların tırmanmasından dolayı devrilmesini veya beklenmeyen kazaların olmasını istemezsin.

Eşyaların duvara sabitlenmesinin diğer önemli sebebi

 Bir diğer risk ise deprem riskidir. Ülkemiz deprem kuşağında bulunmakta, dolayısıyla bu durum da önlem alman gereken başka bir faktördür. Deprem esnasında oluşabilecek devrilmeleri önlemek amacıyla da eşya sabitleme yöntemi can kaybını önlemek için alınacak çok doğru bir karardır.

Mobilyaları duvara monte ederken hangi aparatlar kullanılabilir?

Artık hemen hemen herkesin evinde bulunan ve birçok tamirat işinde kullanılan matkap, oldukça küçük boyutlara ulaştı ve ağırlıkları en aza indirgendi. Böylelikle montalama alanında çok fazla güç ve enerji harcamadan, kolaylıkla montalama işlemi gerçekleştiriliyor. Matkap haricinde vida, L demir mobilya sabitleme aparatı, köşe sabitleme aparatları gibi farklı aparatlar kullanılabilir. Bir de duvar delmeden dolap sabitleme yöntemi vardır. Bu yöntem daha hafif ürünlerde kullanılabilir. Örneğin çift taraflı yapıştırıcı bantlar,sökülebilir ve ayarlanabilir çiviler,çift taraflı montaj bandı kullanılabilir.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message