Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çocuk odası için duvar resmi çizimi nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çocuk odası için duvar resmi çizimi nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 12.02.2020

Ev dekorasyonlarında tartışmasız en sevimli bölüm çocuk odalarında yapılanlardır ve çocuk odası duvar resmi çizimi nasıl yapılır sorusu değişik ama sempatik bir konu olarak karşımıza çıkar. Dekorasyon konusu çocuk odası duvar resmi sırası gelince “tarzlar” gibi sınıflandırmalardan çıkar ve tek kriter deyim yerindeyse “biricik çocuğumun odası” olur. Dekorasyon dergilerine gene bakılır ama sonuç bir tarzdan öte yıllardan beri gizli kapaklı gönülden geçenlerin yaratılmasıdır. Anne ve baba adaylarına diledikleri gibi davranmalarını öğütler, hatta çocuk odası duvar boyama işinde bir iki fikir vererek yardımcı olmak isteriz.Hayatımızın merkezi haline gelen internette bu konuda yayınlanmış pek çok video olduğunu görebilirsin. Hazır duvar resmi görüntüleri de bulabilirsin. Desen seçtikten sonra sıra bebek odası duvar boyama teknikleri aşamasına gelecek. Bebeğin için iyi cins boyayı seçeceğinden eminiz. Antibakteriyel boyalar kullanarak, en kaliteli malzemeleri tercih edebilirsiniz. Duvarlara nefes aldıran ve mükemmel bir temizlik sağlayan silinebilir boyalar da kullanabilirsin. Şimdi çocuk odası duvar resmi çiziminin zevkini çıkarabilirsin. 

Bebek odalarında sevilen motifler

Kuzucuklar, bulutlar, papatyalar, gökkuşağı, beyaz puanlı kırmızı mantarlar, tavşancıklar, ünlü çizgi film kahramanları (ki bu konuda Şirinler başta gelir) arasından istediğini önce karakalem ile duvara çizip ana desen kabul ederek işe başlayabilirsin. Çocuk odası duvar resmi  çizimlerinde tuvalin duvar olacak. Örneğin bir duvara dalları görünen sade bir ağaç çizebilir, dalları boyadığın yerlere sonradan minik ahşap raflar yerleştirebilirsin. Ağaç ve ahşap ikilisi hoş bir görüntü verecek, odada uyumu yaratacaktır. Net, sade ve yumuşak motifler çocuk odası duvar resmi seçiminde daha iyidir. 

Çocuk odası için duvar resmi çizimi nasıl yapılır?

Çocuk odası duvar resmi başlangıcı için en bilinen yöntem, şablon yerine geçecek malzeme kullanmaktır ki bu şablonu eski röntgen filmlerinden yaratabilirsin. Örneğin filmin ortasına değişik boylarda beş köşeli yıldızlar çiz. Bu çizimlerin içini makasla keserek boşalt. Sonra bu filmi sprey yapıştırıcı kullanarak duvara yapıştır. Ortada kalan boşluğu istediğin renk boyayı seçerek ve küçük bir rulo fırça kullanarak doldur. Filmi duvardan yavaşça kaldırdığında yıldız motiflerinin düzgün kenarlı olarak duvara çıktığını göreceksin. Bütün motifleri bu şekilde yapabilirsin fakat hepsi tek renk olur. Çok renkli desenler için direk ince uçlu fırçalarla motifi renklendirmen gerekir. Su bazlı akrilik boyalar çok işe yarayan malzemelerdir. Duvarı önce düz yeşile boyamak ve kuruduktan sonra üzerine beyaz renk ile hem hindiba hem de uçuşan hindiba taneciklerini şablon yardımıyla yapmak uygulanabilecek fikirler arasındadır.Duvar boyamanın zevkini aldıkça ve dekorasyon konusunun içine girdikçe evin diğer odalarını da deneyebilirsin. Banyolar ilk elde değişik dekorasyon fikirlerinin uygulanacağı alanlar olabilir. Çocuk odası duvar resmi çizimi ile başlayan macerada Bi’Boya sana yardımcı olacak. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message