Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çocuk Odası Dekorasyonunda Yeni Trend: Oyun Çadırı
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çocuk Odası Dekorasyonunda Yeni Trend: Oyun Çadırı

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Çocuk odası dekorasyonuna ilişkin güncel trendlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Montessori tarzı çocuk odası tasarımlarının popüler hale gelmesinin ardından, çocukların oyun ve dinlenme aktivitelerinde özgürce hareket edebilmesini sağlayan olanaklar gittikçe artıyor. Bu bağlamda hem çocukların hem de ebeveynlerin ilgisini çeken yeni bir trend olarak ise oyun çadırları karşımıza çıkıyor. Piyasada “uyku çadırı” olarak da bilinen bu çadırlar, çocuklara kendi yaşam alanlarında alternatif bir aktivite alanı sunuyor. Peki, en kullanışlı oyun çadırı modelleri hangileri? Çocuk odası dekorasyonunda oyun çadırı nasıl kullanılmalı? 

En eğlenceli oyun çadırı modelleri

Çocuk odası dekorasyonu için eğlenceli çözümler üretmek, ilk hedeflerinden birisi olmalı. Aksi takdirde bu odada çocukların uzun süre vakit geçirmesini sağlaman imkansız olur. Eğlenceli bir çocuk odası dekorasyonu için ise farklı form ve desenlere sahip oyun çadırı modellerine göz atabilirsin. Arabalarla oynamayı seven çocuklar için tercih edeceğin oyun çadırı arabalı bir desene sahip olabilir. Ya da saray ve şato görünümlü çadırlar, çocukların evcilik oyunları için vazgeçemeyecekleri bir unsura dönüşebilir. Bunun yanında kısa tünellerle birbirine bağlanan ve birkaç çadırdan oluşan oyun çadırı setlerini de tercih edebilirsin. Böylece çocuklarına kendi odalarında eğlenerek vakit geçirebilecekleri renkli alanlar sunabilirsin.

Sağlıklı ve dekoratif oyun çadırları

Çocukların hassas ciltlerine ve bedenlerine zarar vermeyen, doğal malzemelerden üretilmiş oyun çadırları ile onların güven ve huzur içinde vakit geçirmelerine olanak tanıyabilirsin. Oyun çadırı yapımı için kullanılan pamuk kumaşların doğal dokusu ile çocuklar için daha sağlıklı bir ortam oluşturabilirsin. Oyun çadırı kurulumu göz önünde bulundurulduğunda, direkt olarak yere oturan bu oyuncaklar için zeminde kullanılan malzemenin türüne ve özelliklerine dikkat etmelisin. Dolgulu minderler, çocukların aktivite sırasında daha konforlu olmalarını sağlar. Aynı zamanda onları, soğuktan korur. Bu nedenle sadece kumaş ile zemine oturan çadırlar yerine dolgulu minderli ürünleri seçmen daha doğru olacaktır. Böyle bir oyun çadırı ahşap taşıyıcılarla çok daha güvenli bir kullanım sunacaktır.

Dingin ve huzurlu bir uyku ritüeli için kullanabileceğin uyku çadırları

Renkli oyun çadırları, çocukların enerjisini atmak için birebir olsa da uyku öncesi ritüelleri için daha sade tasarımları tercih etmende fayda var. Gri, beyaz, krem, bej, kahverengi, açık mavi gibi yumuşak tonlardaki desenlerle kaplı çadırları bu amaçla kullanabilirsin. Yıldız ve gökyüzü desenleri ile zenginleştirilmiş bu çadırların içine aynı tarzda yastıklar yerleştirerek bu alanı uykudan önce kitap okumak, masal anlatmak ve ninni söylemek için çocuğunla ikinize özel bir alan haline getirebilirsin. Yan kısımlarında küçük pencereler bulunan bu tip oyun çadırı modelleri, uyku haricinde çocuğunun tek başına oyun oynamak istediği anlarda da kullanacağı bir dekorasyon elemanı olacaktır. Çocuk odası dekorasyonuna fonksiyonel ve estetik bir dokunuşta bulunmak için sen de birbirinden güzel oyun çadırı modelleri arasından dilediğini seçebilirsin. Ayrıca, çocuk odasını toplarken etrafa saçılan oyuncakları bu çadır içine depolayarak; gerekli durumlarda pratik bir şekilde çocuk odasını oldukça düzenli bir hale getirebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message