Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çocuk Odası Dekorasyonunda Asla Yapmamanız Gerekenler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çocuk Odası Dekorasyonunda Asla Yapmamanız Gerekenler

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Her ebeveyn gibi sen de çocuğun için her şeyin en iyisi olsun istiyorsun. Ya bebek bekliyorsun ve dünyaya geldiğinde gözlerini hayalindeki bir odada açsın istiyorsun ya da büyümekte olan çocuğunun rahatça zaman geçireceği bir yer düşlüyorsun. Bundan dolayı çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı, sorusu aklını kurcalıyor. O da kendisini evine ait hissetmek, odasında ruhunu yansıtan şeyleri bulmak, özgürce zaman geçirmek amacıyla bir alana ihtiyaç duyuyor. Hal böyle olunca dergilerden, internetlerden derin bir araştırmaya koyuluyorsun ve hazırlayacağın odada nelerin olup olmaması gerektiğini öğrenmek istiyorsun. İşte hayallerini süsleyen çocuk odası dekorasyonu fikirleri ve yapılmaması gerekenler…

Odası size uzak olmasın

Çocuk odası dekorasyonu konusunda dikkat edilmesi gereken ilk konu, bebeğin odasına yakın bir odayı tercih etmen. Onu her zaman duyabilmeli, yardıma ihtiyacı olduğunda yanında olabilmelisin. Çocuk sizi yakınında hissederse kendisini güvende hisseder ve bu durumu bilmek ona iyi gelebilir.

Bebek odası dekorasyonu teması belirleyin

Bebek odasını hazırlarken ilk olarak odanın konusunu belirleyebilirsin. Odanın her yerinin oyuncaklarla, örtülerle, kıyafetlerle, çiçeklerle dolmaması çocuğunun kendisini huzurlu hissetmesini sağlar. Diğer türlü dekore etmen hem senin hem de bebeğin için yorucu ve kasvetli olabilir. Bundan dolayı çocuk odası dekorasyonu ahenkli ve dinlendirici olsun.

Odada alerjik malzemeler bulunmasın

Çocuk odası dekorasyonu konusunda en çok dikkat edeceğin konu anti-alerjik malzemeler tercih etmek olacaktır. Bebeğin dolabında doğal pamuklu giysiler bulundurabilir, onları da anti-alerjik deterjanlarla yıkayabilirsin. Yumuşacık kıyafetleriyle çok rahat bir uyku çekecektir. Bebek odası dekorasyonu duvar konusunda ise anti-alerjik boyaları ve  kâğıtları tercih edebilirsin. Halı ise toz, bakteriler barındıran bir parça. Çocuk, odasında bulunan halıda doya doya oyun oynayacak, emekleyecek, yürüyecek. Bu durumda tercih edilen halının anti-alerjik, anti-bakteriyel olması, kanserojen boyaları içinde bulundurmaması en çok önem verilmesi gereken konular arasında yer alıyor. Son olarak,  mobilyalarda kokusuz ve su bazlı boyalar tercih edilmesi çocuk ve bebek için daha sağlıklıdır. 

Çocuk odası güvenliği önemli

Kim çocuğu güvende olsun istemez ki? Elbette isteriz. Bunu sağlamanın ilk yolu çocuk odası dekorasyonu konusunda bilgili olmak. Mobilya alırken köşeli ve sivri olmamasına özen gösterebilirsin. Yuvarlak hatlı modeller tercih etmek daha sağlıklı. Böylelikle oluşabilecek kazaların önüne geçilmiş olur. Bebekler oldukça meraklıdır. Prizler ilgilerini çekecek ilk yerler arasında yer alıyor. Bundan dolayı odadaki prizlerde güvenlik kilidi kullanılabilir. 

Oyun alanını çalışma alanına dönüştürme

Okul çağından itibaren çocuk odası dekorasyonu konusunda değişikliklere gidilebilir. Odasının belli bir kısmı çalışma alanına dönüşürken oyun alanına müdahale edilmesi çocuk için hoş bir durum olmayabilir. Okula başladığı süreçle birlikte oyun sevgisinde bir azalma durumu söz konusu değil. Çünkü çocuklar hayatta yaşadıkları olumsuz durumlardan oyun oynayarak sıyrılıyorlar. Bu yüzden ebeveyn olarak çocuk odası dekorasyonu değişikliğinde onun alanını bozmamak gelişimi açısından en iyisi.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message