Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı?

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Bilim çağında yetişen ve teknoloji ile büyüyen günümüz çocukları, renkli, klişe çocuk odaları yerine, özelliklerini yansıtabildiği ve kendi tarzlarını yaşatabileceği odaları seçiyorlar. Çocuk odaları hayallerin aktif bir şekilde kullanılabileceği evinizde bulunan en dekoratif alanlardır. Çocukların yaygın internet kullanımı ile gözlemlediği farklı çocuk odalarına olan istekleri, kendi odalarının dekorasyonu doğrultusunda, ailelerine yenileme durumunda ilham verecek şık ve olağan dışı çocuk odası dekorasyonu önerilerimize mutlaka göz gezdirmelisin !

Çocuk odası dekorasyonunu onun istekleri doğrultusunda tasarlamalısın

Çocuğun hangi dönemde olursa olsun odasındaki düzenlemeye başlamadan önce mutlaka fikir alışverişinde bulun ve onların hayal gücü ekseninde bir planlama yap. Çocuğunun ilgilendiği alanlara ve karakterine göre seçebileceğin; süper kahraman, doğa, teknoloji ve uzay teması sadece görsel olarak değil, mevcut hayal gücüne de destek vermede yararlı olacaktır.

Duvarları dekore ederken korkak davranma

Çocuk odalarının duvarları evin diğer alanlarına bakıldığında daha cesur davranabileceğin ve ev tasarımının bütünlüğünü bozmayacak, kendine özgün alanlardır. Duvarları farklı renklere boyayıp geometrik desenler ile şekillendirebilirsin yada kara tahta efektli mat duvar boyası tercih edebilir, kendi seçtiği duvar kağıtlarını, tek bir duvar yüzünde kullanabilirsin.

Doğadan gelen madde ve materyaller ile zenginleştir

Çocuk odası dekorasyonunu planlarken şimdiki çocukların doğadan uzak yetiştiğini ve büyük metropollerde rahatlayacak bir alan bulamadıkları gerçeğini göz önünde bulundurmalısın. Doğanın rahatlatıcı etkisini yaşatmak ve enerjisini hissettirmek adına ahşap objelere ve tahta dekoratif parçalara yönelebilirsin. Çocuğunun sağlığını da düşünerek kimyasal ve alerjan içermeyen doğal gereçler kullanarak, ebeveyn olarak içinin rahatlatmasına izin verebilirsin.

Çocuğun karakteriyle bütünleşen dizaynlar

Her insanın farklı karakteristik özellikler taşıdığını biliyoruz, çocuklar da yaşları itibari ile erişkinliğe gelmeden, her ne kadar kendi içlerinde benzerlikler gösterseler de, farklı dünyalara ve kişisel özelliklere sahiptirler. Çocuk odası dekorasyonunu kafanda şekillendirirken, onun ruhunu ve değer verdiği kavramları iyi analiz etmen yararına olacaktır. Spordan vazgeçemeyen ve hareketli bir çocuğa sahipsen, onun rahatlıkla hareket edebileceği geniş alanlar bırakman, enerjisini atabileceği alanlar oluşturmak, konfor alanının büyük bir kısmını kendi odasına taşıyacaktır. Çocuğun; resim yapmaktan, kitap okumaktan veya sanatsal faaliyetlerde bulunmaktan zevk alıyorsa, onun kendisini geliştirebileceği özel alanlar tasarlayarak gelişimine katkıda bulunabilirsin.

Renklerin kuvvetinden yararlan

Kız ve erkek renkleri olgusu artık hayatımızdan yavaş yavaş çıkıyor. Erkek çocuk odası dekorasyonunda soft renkler, kız çocuk odası dekorasyonunda ise rahatlıkla çarpıcı ve keskin renkler kullanabiliriz. Güçlü görüntüler oluşturan zıt renk paletlerinden ilham alabilir; siyah – sarı, turuncu – mavi, mercan – turkuaz, mor – sarı gibi farklı renklerin yaratıcılığını kullanabilirsin. Ayrıca özel bir çalışma köşesi oluşturabilir, duvarlara; motivasyon kaynağı olabilecek, dikkat çekici renklerde ve tasarımlarda yazılar ile farklılaştırabilirsin.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message