Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Canlı bir bahçe dekorasyonu için kullanman gereken renkler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Canlı bir bahçe dekorasyonu için kullanman gereken renkler

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Bahçeni hayalindeki gibi bir görünüme kazandırmak aslında sandığından daha basit. Birkaç basit renk ve canlı bahçe dekorasyonu konsepti kullanarak bahçenin harika görünmesini sağlayabilirsin.

Canlı bahçe dekorasyonu için püf noktaları

Bahçenin en güzel dekorasyon ürünleri elbette ki çiçekler ve bitkiler. Bahçende kullanmak istediğin renklere ya da sevdiğin çiçeklere karar verdikten sonra işin daha kolay. Bahçende güneş alan yerleri belirledikten sonra güneş isteğine göre bitkileri yerleştirmeye başlayabilirsin.Bahçendeki gölge bölgelere açık renkli bitki ve çiçekler dikerek gölge alanların daha parlak görünmesini sağlayarak canlı bahçe dekorasyonu oluşturabilirsin. Açık pembe, açık sarı, lavanta ya da beyaz çiçekler gölge bölgede harika görünecektir. Bütün gün boyunca ışık alan alanlara parlak renklere sahip çiçekler yerleştirerek güneş ışınlarının çiçek yapraklarıyla büyüleyici ahengine kapılabilirsin. Kırmızılar, turuncular, parlak sarılar, morlar bunun için en uygun renkler.

Bahçe dizaynı nasıl hareketlendirilebilir?

Bahçe dekorasyonunda simetrik bir görünüm tercih edebilirsin. Bahçenin bir orta noktası olduğunu düşünürsen, bu noktanın sağında ve solunda aynı görünümün olması simetrik bir görünümün yakalanmasını sağlar. Saksılarda bitkiler, ışıklandırma öğeleri, ağaçlar ya da çalılar kullanarak bu görünüm sağlanabilir. Elbette oluşturmak istenilen canlı bahçe dekorasyonu olduğu için yukarıda bahsedilen renk oyunlarından yararlanabilirsin. Turuncu ve mor, pembe ve mavi, beyaz ve mavi, mavi ve mor… Hepsinden önemlisi yeşil. Yeşil gözler için sakinleştirici etkiye sahiptir. Bahçe içerisinde yumuşak geçişlerin olmasını sağlar ve göze batmaz.Asimetrik görüntü oluşturarak çarpıcı ve canlı bahçe dekorasyonu görünümü elde edebilirsin. Bahçenin sınırlarını belirleyen duvarları birbirinden zıt renklere boyayabilir, farklı dekorasyon öğelerini bir arada kullanabilirsin. Kamelya ile dekorasyonunu farklılaştırabilir ve canlı bahçe dekorasyonunuzun bir unsuru olarak kullanabilirsin. Canlı renklerle boyanmış ve çiçeklerle bezenmiş bir kamelya göz alıcı güzelliğiyle bahçen dikkat çekici bir görünüme sahip olacaktır.Aksesuarlar da bahçene renk katacaktır unutma!

Peki ya renkler?

Bahçe duvarlarında bitki ya da dekorasyon ürünlerinde yumuşak renk geçişleri sağlayacak mavi ile moru, kırmızı ile turuncuyu ya da turuncu ve sarıyı bir arada kullanarak canlı bahçe dekorasyonu görüntüsünü kolayca yakalayabilirsin. Daha çarpıcı görünümler için birbiriyle zıt renkleri bir arada kullanabilirsin. Sarı ile mor, turuncu ile mavi, yeşil ile kırmızı gibi… Tek bir renk kullanmak gibi bir düşüncen varsa monokromatik bir görünüm oluşturmak için o rengin tonlarını kullanabilirsin. Pembenin tonlarıyla pespembe bir bahçe, beyaz rengi kullanarak ışıl ışıl bir canlı bahçe dekorasyonu meydana getirebilirsin.Pastel renklerden hoşlanıyorsan açık pembe, lavanta, lila ya da şeftali tonlarını tercih edebilirsin. Bu renkleri duvarlarda ya da dekorasyon objelerinde yer verebilirsin. Eğer çiçek tasarımında bu renkleri kullanmayı düşünüyorsan daha önce bahsedildiği gibi gölge bölgelerde kullanmayı tercih edebilirsin. Güneş ışınlarını direk şekilde alan bölgelerde çiçeklerin bu renklerde olması onları olduğundan daha açık ve beyaz gibi görünmelerine neden olacaktır. Canlı bahçe dekorasyonunda dilemediğin bir görüntü olsa gerek…Bahçe dekorasyonunu canlandırmak ve renklendirmek için dilediğin duvar boyası rengini Bi’Boya‘da bukabilir, kolayca temin edebilirsin. Ayrıca bahçeni boyadıktan sonra arta kalan boyayı iade edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message