Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Cam Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Cam Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Çok katlı yapılarda dışarısı ile ev arasında köprü vazifesi gören balkonlara bakış açısı giderek değişiyor. Dört mevsimi tam anlamı ile yaşayan ülkemizde pek çok kişi tercihini cam balkondan yana kullanıyor. Sen de balkon keyfini doyasıya yaşamak isteyenlerdensen şık bir cam balkon dekorasyonu için vereceğimiz tüyoları değerlendirebilirsin.

Cam balkonun büyüklüğüne göre mobilya seçimi

Konforlu ve rahat bir cam balkon dekorasyonu için genişliği dikkate alman gerekir. Balkonunda bahçe havası estirmek istersen rattan mobilyaları tercih edebilirsin. Küçük bir balkon için katlanabilir sandalyeler kullanışlı olabilir. Koltuk takımı yerine sandalye ve küçük bir sehpa ile hem şık hem de kullanışlı bir alan yaratabilirsin. Cam balkon tam kapalıysa ve alan bakımından yeterince büyük değilse sevdiğiniz renklerin en açık tonlarını tercih edebilirsin. Böylece küçük bir mekana ferahlık kazandırabilirsin. Minder ve puflar ile de oturma alanını zenginleştirmen mümkün.

Cam balkon dekorasyonunda renkli aydınlatmaların şıklığı

Cam balkon dekorasyon önerileri arasında vazgeçilmezlerden olan aydınlatmalar balkona mükemmel bir kusursuzluk kazandırır. Özellikle renkli aydınlatmalar akşam saatlerinde balkonun şıklığını biraz daha öne çıkarır. Aydınlatmalar ile uyum sağlayan ahşap dekoratif ürünler ve tekstil ürünleri kullanarak balkonu hareketlendirebilirsin. Duvar rafları ve canlı bitkiler, bulundukları mekana samimi bir hava kazandırır. Eğer canlı bitki tercih edeceksen mevsim şartlarına uygun seçenekleri değerlendirmelisin. Ayrıca gereğinden fazla dekoratif ürünün göz yorduğunu unutmamanda fayda var.

Cam balkonun zemini için yapay çim kullanabilirsin

Mobilyalar ve dekoratif ürünler gibi balkonun zemin dekorasyonu da önemli konuların başında gelir. Cam balkon dekorasyon seçeneklerini değerlendirirken balkona doğal bahçe görünümü kazandırmak istersen yapay çimden yararlanabilirsin. Yapay çim sayesinde sadece yaz aylarında değil kış aylarında da sıcacık bir balkon dizaynı elde edersin. Cam balkon dekorasyonunu sadece mobilya dekorasyonu olarak değerlendirmeyenler arasındaysan yapay çim sana hitap eden bir seçenek olabilir. Çim kullanmak sana göre değilse balkon mobilyan ile uyumlu bir halı kullanarak da samimi bir dekorasyon bütünlüğü sağlayabilirsin.

Cam balkon dekorasyonu yaparken kendinize hareket alanı bırakın

İlk kez cam balkon dekorasyonu yapıyorsan mekanı eşya ile boğmaman gerekir. Balkon çok katlı yapılarda yaşayanlar için en özel mekanlardan olduğu için balkon dekorasyonu yaparken kendine ve ailene hareket alanı sağlamayı unutma. Mobilyaları ya da minderleri balkonun kenarlarına yerleştirerek orta kısmı boş bırakabilirsin. Böylece balkonun daha geniş görünürken senin de gün içindeki karmaşadan sonra huzur bulacağın bir alanın olur. Kapalı cam balkon dekorasyonu yaparken duvarları evin genelinden ayrı bir renge boyayabilirsin. Evin genel atmosferinden bunaldığın zaman balkonda vakit geçirebilirsin. Duvar boyası kullanmak istemezsen çeşitli renklere sahip doğal taş görünümlü duvar kağıtlarını da farklı bir alternatif olarak listende bulundurabilirsin.Cam balkonun için kaliteli duvar boyası arayışındaysan biboya.com.tr üzerinden dilediğin rengi hemen sipariş edebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message