Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çalışma Odasında Niş Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çalışma Odasında Niş Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Küçük çocuklar, öğrenciler, yetişkinler… Hangi yaş grubundan olursan ol; okuyabileceğin, yazabileceğin, çalışabileceğin özel bir alana ihtiyaç duyarsın. Çalışma odaları sana bu anlamda kişisel özgürlük sağlayan evin en önemli köşelerinden biridir. Sen de çalışma odanı öğrenmeyi ve çalışmayı teşvik eden, ilham veren, yaratıcı bir tasarım harikasına dönüştürmek istersen; kitaplık, dekoratif platform ya da depolama yüzeyi olarak kullanacağın çalışma odası niş modelleri ile harika düzenlemeler yapabilirsin.    

Yaratıcı nişlerle motivasyon dozunu zirveye çıkar

Estetik açıdan hoş görünen oyuk ya da girinti gibi anlamlara gelen niş, çalışma odanda seni çalışmaya motive edecek ve konsantre olmanı kolaylaştıracak ayrıntılara yer vermeni sağlayabilir. Tarzına ve kişiliğine uygun tasarlanmış nişler sayesinde masanın üzerine mesaj panoları, fotoğraflar ekleyebilirsin. Ayrıca mevcut rafları da arttırabileceğin çalışma odası niş modelleri ile araç-gereçlerini düzenli bir şekilde tutabilir, odana ödül ve madalya gibi motivasyonunu arttıran öğeleri ekleyebilirsin.

Duvarda niş modelleri için yeni trend: Uzay tasarrufu

Çalışma odanın minimalist bir tarzda olması, konfor alanını arttırırken daha verimli çalışmana da imkan sağlar. Bu tarz çalışma odası niş modelleri, küçük odalar için de idealdir. Duvara uygulayacağın niş tasarımları sayesinde minumum alanda maksimum kapasite sağlayabilir ve odana derinlik katabilirsin. Duvardaki nişler sayesinde hareketli masa standı ve kitaplık çatısı kurabileceğin, gömme dolaplar yerleştirebileceğin ‘oda içinde oda’ alanları da oluşturabilirsin. Uzay tasarımları olarak da geçen bu tasarımlar, niş modelleri 2020 kataloglarında yerini aldı bile.  

Ahşap niş modelleri ile rustik bir hava estir

Ağaç ve cam gibi malzemelerle oluşturulan çalışma odası niş modelleri, rustik tarz sevenler için harika bir seçenektir. Özellikle kitaplık olarak kullanılacak küçük kare nişler ile çalışma odanda yepyeni bir konsept hazırlayabilirsin. Sadece estetik bir görünüm için yaptırdığın nişlerin içine aynalar koyarak derinlik algısını arttırabilirsin.

Seçtiğin renk ve desenlerle bireyselliğini yansıt

Birçok kişi yaptırdığı nişin rengine karar vermekte zorlanır. Piyasadaki seçenekler oldukça fazladır. Çalışma odası niş modelleri arasından seçim yaparken nişin odanın rengiyle uyum sağlaması en önemli unsur olmakla birlikte çalışma odaları için açık ve parlak renkler önerilir. Sen de çok koyu ve yoğun renklerden uzak durarak canlı ve huzurlu bir çalışma alanı yaratabilirsin. Çalışma odası niş modelleri için duvar kağıdı, çini ya da doğal taş gibi efektler ekleterek, farklı görünümler de elde edebilirsin. Aynalı, ışıklı, alçıpan ve daha pek çok özelliği çalışma odası niş modelleri için tercih edebilirsiniz. Burada önemli olan, nişin zevkinizi yansıtabilmesi ve üretken olabileceğiniz rahatlatıcı atmosferi size sunabilmesidir. Fonksiyonel ve estetik açıdan yeni bir soluk getiren çalışma odası niş modelleri sayesinde odanın tüm alanlarını kullanmanın en ideal yolunu bulabilirsin. Tüm bu süreçte, evin her alanında olduğu gibi çalışma odasına da sonradan eklenen nişler için profesyonel yardım almalısın. Böylesi daha kolay ve risksiz olacaktır.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message