Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çalışma Odasında Kahverengi Mobilyalarla Hangi Duvar Renkleri Uyumlu?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çalışma Odasında Kahverengi Mobilyalarla Hangi Duvar Renkleri Uyumlu?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

İç dekorasyonda özellikler de mobilyada sıklıkla tercih edilen kahverengi sıcak renkler arasında yer alıyor. Çok yönlü bir renk olması dolayısıyla farklı duvar boyası renkleri ile kolay bir uyum gösteriyor. Özellikle çalışma odalarındaki mobilyalarda kahverengi tercih ediliyor. Bu da rengin ilham verici özelliğinden kaynaklanıyor. Kahverengi çalışma odası dekorasyonu yaparken duvar rengi olarak değerlendirebileceğin muazzam renk alternatifi bulabilirsin. Kahverengi çalışma odası tasarımlarında zevkine hitap eden renklerin yanı sıra konsantrasyonu artıran renklere öncelik verebilirsin. 

Gün ışığı tonları ile kahverengi mobilyaların ahenginden yararlan

Her ne kadar sıkıcı bir renk olarak görülse de kahverengi çalışma odası doğru renkler ile tamamlandığında dikkatleri üzerinde toplayabiliyor. Kahverengi çalışma odasını sıradanlıktan kurtarabilmek senin elinde. İnsanın içini ısıtan ve kahve tonları ile de hoş bir ahenk yakalayan gün ışığı tonlarını kullanabilirsin. Gün ışığı rengini duvarda bir geçiş rengi olarak kolonlarda kullanabileceğin gibi tek bir duvarı komple aynı renge de boyayabilirsin. Çünkü sarı alt tona sahip olan gün ışığının tüm duvarda kullanılması bir süre sonra zihnini yorabilir.  

Kahve rengi çalışma odasında, konsantrasyonun rengi mavi

Kahverengi çalışma odasında, mavi renk kullanarak sakin ve düzenli bir mekan algısı yaratabilirsin. Özellile kahverengi ile turkuaz rengin birbiri ile uyumu pek çok kişinin dikkatini çekiyor. Çalışma odası dekorasyonu yaparken mavi ve tonlarını kullanmaktan çekinme. Özellikle koyu kahverengi çalışma masası varsa turkuaz ve açık mavi tonları koyu tonların yaydığı ağırlığı minimize eder. Sen de duvar boyası seçimindeki doğru kararının dekorasyona yansımasının keyfini yaşarsın. Koyu mavi kullanmak istersen mobilya renginin açık kahverengi olmasına özen gösterebilirsin. Renk uyumu gibi açık ve koyu renk uyumunu dengelemeye dikkat edersen mekanı boğucu olmaktan kurtarabilirsin.

Kahverenginin risk barındırmayan tamamlayıcısı: krem rengi

Risksiz ve nötr bir arka plan yaratmak istersen kahverengi çalışma odasında krem rengi kullanabilirsin. Eğer ki çalışma odasında krem rengi duvar rengi kullanırsan klasik ve gösterişli bir mekan elde edersin. Asilliği ile öne çıkan renk vizon tonlar ile uyum sağlıyor. Vizon tonda ahşap çalışma masası bulunan bir çalışma odasında krem rengi ve kısmen kırmızı kullanabilirsin. Sofistike bir mekan algısı yaratmak için ise krem ile gri-mavi tonuna bir şans verebilirsin. Su yeşilini de krem rengi ile birlikte kombinlendiğin zaman kahverengi çalışma odasına estetik bir stil kazandırabilirsin. Kullanıldığında her mekana ferahlık kazandıran beyaz rengi kahve tonlar ile kullanırken ise dikkatli davranmalısın. Krem rengi kahve ile ne kadar risksiz bir kombin yaratırsa beyaz da o derece risk barındırır. Beyazın soğuk havasını kırıcı tonlara da yer verirsen krem renginin sağladığı asil görüntüyü beyaz ile de yakalayabilirsin. En renkli skaladan kahverengi çalışma odasına en uygun duvar boyasını seçmek için Bi’Boya‘ya göz atabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message