Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çalışma odası için en kullanışlı aydınlatma çözümleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çalışma odası için en kullanışlı aydınlatma çözümleri

Yayınlanma tarihi: 20.02.2020

Aydınlatma seçimi, artık yaşayacağın eve karar vermek ve mobilya almak kadar önemli. Kötü bir aydınlatma senin ruh halini etkiler ve göz ağrıları, yorgunluk, migrene kadar ilerleyen fiziksel sorunlara da yol açabilir. Işığın konumu bile sağlığına etki eder. Eğer yanlış bir çalışma odası aydınlatma seçimi yapmışsan, işten eve yorgun döndüğünde odanın atmosferi seni daha da yorabilir. Eve tamamlamak için getirdiğin işleri muhtemelen yapmak istemeyeceksin. Ama endişelenme! Bu olumsuzluklarla ışık seçimini ve miktarını değiştirerek ve ışığı yeniden konumlandırarak başa çıkabilirsin.

Doğru aydınlatmayla çalışma performansını arttır

Aydınlatmanın yetersiz olduğu bir ortamda verimli bir şekilde çalışman hayal olur. Bu yüzden gün ışığını kullanman çok önemli. Bunu sağlaman için, çalışma odası aydınlatması için masanı mümkünse pencere kenarına yerleştirebilir ve gelen ışıktan yararlanabilirsin. Odan yeterli ışığı alacağı için, akşamları da oda dekorasyonunu tamamlayacak farklı türden masa lambaları ya da abajurlar kullanabilirsin. Özellikle masa lambalarında, ayarlanabilir gövdesiyle istediğin yöne çevirerek çalıştığın işe yeterli oranda aydınlatma getirebilirsin. Çalışma odası aydınlatma sorunu için planladığın aydınlığın salondaki aydınlatmadan daha farklı olmasına dikkat etmen önemli. Oturma odasında aynalı aydınlatmaları tercih edebilirsin ama çalışma ortamında bu tür aydınlatmalar seni yorabilir.

Çalışma masası için aydınlatma nasıl olmalı?

Gün ışığından yararlanma olasılığın düşük ise yapman gereken, ışık seçimini ona göre belirlemek. Çalışmana odaklanmanı sağlayacak ve performansını arttıracak türden beyaz bir ışık kullanabilirsin. LED ışıklar, diğerlerine göre çok daha ekonomik ve aydınlatma konusunda oldukça başarılı. Farklı ışık alanları oluşturmayarak çalışma yüzeyini eşit şekilde aydınlatır. Aynı zamanda okuma ve yazma işlemi yaparken ısı vermeyen türden bir ışık olduğu için senin gözünü yormaz. Aynı şekilde floresan ışıklar da benzer özelliğe sahip oldukları için oldukça kullanışlı. Işığın yeterli olmasının yanı sıra geliş açısı ve miktarının da doğru konumda olması önemli.

Işık yönünü ve miktarını belirle

Işık seçimi kadar ışığın yönünü ve miktarını belirlemen de çok önemli. Odanı ve çalıştığın masayı iyi tanımalı ve seçimini ona göre belirlemelisin. Odadaki ışık miktarı potansiyelini hesap ederek tercih yapabilirsin. Etrafındaki ışık veren elektronik cihazları ayrı ayrı değerlendirmen ışık dağılımını eşitler. Işığını göze gelmeyecek ve arkadan yansıma yapmayacak şekilde konumlandırman, hem göz sağlığın açısından hem de arkadan yansıyan ışığın önüne gölge düşürmemesi açısından önemli.Çalışma odası aydınlatma tasarımları için çalışma masanda yaptığın işe göre aydınlatma miktarını ayarlayabilirsin. Daha küçük ve ayrıntı gerektiren bir iş üzerine vakit harcıyorsan daha yüksek miktarda aydınlatma seçimi yapman senin işini kolaylaştırır. Dekorasyonuna uygun, çeşitli renklerde ayaklı ya da farklı masaüstü abajur modellerini de kullanabilirsin. Abajur kullanımında dikkat etmen gereken en önemli husus: abajur şapkasıdır. Özellikle ışığı yansıtan bir şapka olduğundan emin olmalısın. Masa lambası kullanmayı tercih edersen, göz sağlığın için ışığın sol tarafından gelmesine dikkat etmelisin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message