Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çalışma odası duvar dekorasyonu nasıl olmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çalışma odası duvar dekorasyonu nasıl olmalı?

Yayınlanma tarihi: 19.02.2020

Çalışma odası duvar dekorasyonu verimli bir mekan tasarımı açısından oldukça önemli. Doğru renk kullanımı ve aksesuar seçimi ile çalışma odası duvarlarını şık bir şekilde dekore edebilirsin. Duvarlarında etkili dekoratif yaklaşımları uygulayabilmen için bazı tavsiyelerimiz var.

Mekanı doğru tanımalısın

Çalışma odası dekorasyonu için öncelikle mekanı doğru tanımalı ve ihtiyaçlarına yönelik hareket etmelisin. Gereksiz mobilya ve aksesuar kullanımından kaçınmak, verimli bir çalışma odası tasarlamanın ilk koşulu. Bu açıdan ihtiyacın olmayan eşyalardan kurtulmalı ve dikkatini dağıtacak nesneleri yaşam alanından uzaklaştırmalısın.

Portatif raf seçeneklerinden yararlanabilirsin

Özellikle yer sorunu olan yaşam alanları için portatif raf modelleri oldukça kurtarıcı. Mekanın özelliklerine göre çalışma masanın tam karşısına ya da yan kısımlarına portatif raflar yerleştirebilirsin. Geometrik şekilli ve asimetrik raflar, çalışma odası duvar dekorasyonu için şık ve modern tasarımlar sunuyor. Hareketli raf seçenekleri ile inovatif tasarımlardan yararlanabilirsin. Kitaplarını ve aksesuarlarını bu raflarda estetik bir şekilde sergileyebilirsin. Böylece hem yer tasarrufu sağlayabilir hem de yenilikçi duvar tasarımlarıyla buluşabilirsin.

Panolar düzenli ve planlı olmanı sağlıyor

Çalışma odası duvar dekorasyonu için pano kullanımı olmazsa olmazlardan. Bunun için mantar ya da metal panolardan yararlanabilirsin. Notlarını düzenli bir şekilde gruplayarak planlı bir çalışma sistemine kavuşabilirsin. Kişisel zevklerine göre birden fazla parçalı panoları değerlendirebilirsin. Kafes şeklindeki metal panolarla modern bir yaşam alanı dekore etmen çok kolay. Metal panonu minimal ve sade çalışma masası ve sandalye seçenekleriyle tamamlayabilirsin. Yumuşak ve pastel tonlardaki perdeler, duvar dekorasyonunun çarpıcı bir şekilde ortaya çıkmasına yardımcı olacak. Zebra stor perdeler ile minimal ve modern duvar dekorasyonunu verimli bir şekilde kombinleyebilirsin.

Verimini arttıracak renkleri tercih etmelisin

Ofis ve çalışma odası duvar dekorasyonu için turuncu ve tonlarından sıklıkla yararlanılıyor. Bu renk dikkatini toplamana ve konsantrasyonunu bozmadan uzun süre çalışmana olanak tanıyacak. Duvar kağıtlarında, duvar boyasında ya da tablo gibi aksesuarlarda bu rengin farklı tonlarını değerlendirebilirsin. Dar ve küçük bir yaşam alanına sahipsen çalışma odası duvar dekorasyonu için koyu tonlardan kaçınmalısın. Turuncunun açık tonlarını dengeli bir şekilde kullanarak çalışma odandan maksimum verim sağlayabilirsin. Kırmızı ve yeşil gibi renklerdeki aksesuarlar ile turuncuyu çarpıcı hale getirebilirsin.

Poster ve notlarına çerçeveler ekle

Gözünün önünde olması gereken poster ve notların olabilir. Bunları mekanın genel tarzı ile uyumlu çerçevelerde sergileyebilirsin.  Ahşap, bu açıdan en kullanışlı materyallerden biri. Hemen hemen her dekorasyon tarzıyla oldukça uyumlu ve doğal bir materyal olması nedeniyle stres faktörlerini de azaltıyor. Çalışma odası duvar dekorasyonu için tarzına uygun tonlarda çerçeveler seçebilirsin. Duvarlarını renklendirirken Bi’Boya‘nın dekoratif boya seçeneklerine göz atmaya ne dersin? Çalışma odası duvar dekorasyonu için kolay temizlenen boya ile temizlik avantajı sağlayabilir, duvarlarında yüksek örtücü renklere sahip olabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message