Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çalışma Odası Dekorasyonu için 5 Altın Kural
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çalışma Odası Dekorasyonu için 5 Altın Kural

Yayınlanma tarihi: 26.03.2020

Teknolojinin gelişmesi; internetin, taşınabilir iletişim cihazlarının ve bu cihazlarda kullanılabilecek iletişim sistemlerinin yaygınlaşmasını sağladı. Mesafeleri ortadan kaldıran ve sınırlara yeni bir bakış açısıyla yaklaşmamıza yol açan bu gelişmeler iş hayatında da karşılık buldu. Günümüzde, geleneksel mesai kavramı geçerliliğini hızla yitirirken freelancer ve uzaktan çalışma gibi kavramları hemen her gün duymaya başladık. Ev ortamında çalışan kişi sayısının hızla artmasıyla çalışma odası dekorasyonu da büyük önem kazandı. Eğer sen de  evden çalışıyorsan performansını arttıracak ve sağlığını koruyacak dekorasyon önerilerimize göz atabilirsin. 

1-Kaostan Uzak Durmak

Kalabalık, karmaşık ve kaotik ortamlar tamamlaman gereken işlerin gözünde büyümesine sebep olacak ve işleri sürekli erteleme isteği duymana yol açacaktır. Genel ev dekorasyonunda yansıtmak istediğin tarz ne olursa olsun çalışma odasını dekore ederken minimalizmden mümkün olduğu kadar çok yararlanmalısın. İnce ayaklı mobilyalar, ince raflı metal kitaplıklar ve az yer kaplayan aydınlatma elemanları kullanarak gereksiz detaylardan kaçınabilir, zihninin işlere daha iyi konsantre olmak için ihtiyaç duyduğu düzeni sağlayabilirsin.

2-Çalışma Odasının Renkleri ve Zevkleri

Çalışma odası dekorasyonu yaparken, odada, üretkenliği ve yaratıcılığı arttıracak renkler tercih edebilirsin. Çalışma odasının duvarlarını sarı, mavi ve yeşil gibi huzur veren renklere boyayabilir; çalışma odasında kullanacağın eşyaları kahverengi tonlarından seçebilirsin. Eğer çalışma odası dekorasyonunda fark yaratmak istersen duvar rengi olarak siyahı tercih edebilir; siyah renkli duvarlarına motivasyon cümleleri içeren tablo ve tabelalarla süsleyebilirsin. 

3-Dinlenme Alanları Oluşturmak

Sürekli olarak masa başında çalışan kişilerin kas ve iskelet sistemi sağlığına özellikle dikkat etmeleri gerekiyor. Uzmanların önerilerine göre; doğru oturma pozisyonunu öğrenmek, dijital ekranlarla araya belli bir mesafe koymak ve en fazla otuz dakika oturduktan sonra kalkıp hareket etmek masa başında çalışanlar için hayati önem taşıyor. Sen de boyuna uygun masa sandalye seçimi yaptıktan sonra odanın uzak bir köşesine dinlenme koltuğu yerleştirebilirsin. Dinlenme koltuğunda uzanarak okuma yapabilir ve molalarını bu koltuk üzerinde geçirebilirsin.    

4-Doğru Işıklandırmayı Seçmek

Yapılan araştırmalar yanlış ışık altında çalışmanın stresi arttırdığını ve çeşitli göz hastalıklarını tetiklediğini ortaya koyuyor. Kişisel sağlığımıza en çok dikkat etmemiz gereken bu salgın günlerinde yanlış ışıklandırmanın bünyede yaratacağı stres bağışıklık sisteminin güç kaybetmesine yol açabilir. Gerekli aydınlatmayı sağlayan ancak göz yormayan tavan aydınlatmaları kullanabilir veya ışığın gözle doğrudan temas etmesini engellemek için gizli ışıklardan faydalanabilirsin. Çalışma masasını gün ışığından maksimum verim alacak şekilde yerleştirmek de oldukça önemli. 

5-Çalışma Odasında Bitkilere Yer Vermek

Çalışma ortamında başka bir canlının varlığı performansını ciddi anlamda arttıracaktır. Yoğun iş temposundan bunaldığında veya kısa bir mola vermek istediğinde odadaki bitkiyi inceleyerek zihnini dinlendirebilir, vücudunu stresten arındırabilirsin. Duvarları bembeyaz olan bir çalışma odasında küçük bir limon ağacının varlığı hem muhteşem bir görüntü sağlayacak hem de rahatlamanı ve odaklanmanı kolaylaştıracaktır. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message