Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Cafe ve restoranlarda trend olan duvar dekorasyonu süsleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Cafe ve restoranlarda trend olan duvar dekorasyonu süsleri

Yayınlanma tarihi: 18.02.2020

Okul veya iş çıkışlarında, günün stresini ve yorgunluğunu atmak için güzel bir kafe veya restorana gidip vakit geçirmek oldukça keyifli! Özellikle üçüncü nesil kahvecilerin bu denli yaygınlaştığı son dönemlerde kafe ve restoranlar arasında kaliteli yiyecek içecek servis etmenin yanında, güzel bir dekorasyona sahip olmak için tatlı bir rekabet oluşuyor. Göze hitap eden, estetik ve eşsiz ambiyanslar, ziyaretçilerin bu mekanlarda geçirdiği zamandan daha çok tat almasını sağlıyor. Her yerde rastlanmayan cafe duvar dekorasyon ögeleri, bu kafelere gelen kişiler için ilham verici olduğu gibi sosyal medya için fotoğraf çekimlerine de hoş bir arka plan oluşturuyor! İşte hem arkadaşlarınla buluşabileceğin hem de tek başına giderek biraz dinlenebileceğin mekanlarda gözüne çarpabilecek restoran ve cafe duvar dekorasyonu fikirlerinden bazıları…

Artık sadece ulaşım aracı değil: Bisiklet

Bir mekanın duvarında bisiklet görmek, bundan birkaç sene önce pek de mümkün değildi. Ancak artık pek çok kafe ve restoranın duvarlarını bisikletler, hatta motosikletler süslüyor! Mekanın tarzına ve hizmete açık olduğu saate göre görünümü değişebilen bu aksesuarın cafe duvar dekorasyonu olarak oldukça ilginç bir görüntü sergilediği kesin.

Müzik tutkunları için duvarda müzik aletleri

Elbette duvarda bateri veya piyano gibi büyük ölçülere sahip müzik aletleri cafe duvar dekorasyonu olarak kullanılamıyor. Ancak gitar veya keman gibi estetik bir görünüme sahip, küçük müzik aletlerinin kafelerin duvarlarını süslediğini görebiliyoruz. Cafe duvar dekorasyonu olarak kullanılan müzik aletleri, mekanın tarzına göre değişkenlik gösterebiliyor. Klasik müzik çalan kafelerin duvarlarında kemanlara rastlanabilirken, rock veya metal tarzda müzik çalan kafeler duvarlarında elektro gitar taşıyabiliyor.

Hem göze hitap ediyor hem kaliteli vakit vadediyor

Üçüncü nesil kahvecilerin pek çoğunda cafe duvar dekorasyonu olarak uzun ve geniş kitaplıklar tercih ediliyor. Bu kitaplıklar, mekana oldukça elegant bir görünüm kazandırdığı gibi özellikle tek gelen müşterilere güzel vakit geçirme konusunda yardımcı oluyor. Bu kafelerde müşteriler, kahvesini sipariş ettikten sonra bu geniş ve dolu kitaplıklardan dilediği kitabı seçip orada bulundukları süre boyunca okuyabiliyor. Mekanın tarzına göre kitaplıkların renk ve stili de değişkenlik gösteriyor. Minimalist dekorasyon stiline sahip kafelerde daha sade hatlara sahip, tek renk kitaplıklar kullanıldığı gibi vintage mobilyaların kullanıldığı klasik dekorasyonlarda ahşap ve kalın kitaplıklar ile duvarlar süslenebiliyor. 

Bayraklar herkese kendini evinde hissettiriyor

Kafelerin tercih sebeplerinden biri de, kişiye kendini konforlu hissettirmesi ve sıcak bir ambiyansa sahip olması oluyor. Pek çok farklı ülkeden insanın bir arada yaşadığı ülkemizde, kafe sahipleri bu durumun farkında olacak ki cafe duvar dekorasyonu olarak dünya ülkelerinin bayraklarını kullanmayı tercih ediyor! Bu sayede hem duvarlarda renkli bir görüntü oluşuyor hem de herkes kafede kendinden bir parçayı bularak kendini iyi hissediyor.

Kendini ifade etmek isteyenler için kara tahta

Anılarını, hislerini ve düşüncelerini ifade edebileceğin bir kara tahtaya ufak bir not düşmek ister misin? Cevabın evetse cafe duvar dekorasyonu olarak kara tahta kullanan bir mekanı ziyaret edebilirsin. Bazı kafeler duvarlarına kara tahta asarken, bazı kafeler tüm duvarı kara tahta boyası ile boyayarak herkese yetecek genişlikte bir alan oluşturabiliyor.   

Sanatseverlerin ilgisini çekebilecek tablolar

Cafe duvar dekorasyonu ögeleri arasında tablolar klasik ama vazgeçilmez oluyor. Özellikle kafelerin dekoratif stiline uygun olarak seçilmiş tablolar, genel görünümü mükemmelleştiriyor. Kimi kafelerde dekorasyona uygun doğa manzaraları kullanılırken, kimi kafelerde Frida Kahlo veya Salvador Dali gibi oldukça bilinen kişilerin portreleri tercih ediliyor.

İlham verici yazılar ile mutlu ol

Nasıl bir temaya sahip olursa olsun, pek çok kafenin duvarında ilham verici ve pozitif cümleler kullanılabiliyor. Duvar boyası veya stickerlar ile hazırlanabilen bu duvarlar, ziyaretçilere olumlu duygular kazandırarak onların mekandan mutlu ayrılmasını sağlıyor. Sen de duvarlarına senin için anlamlı, güzel bir cümle yazmak istersen Bi’Boya duvar boyaları arasından seçim yapabilir, sana özel ve eşsiz bir duvar dekorasyonuna sahip olabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message