Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bu yaz bahçenizde açacak tasarım eğilimleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bu yaz bahçenizde açacak tasarım eğilimleri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Pencereleri, kapıları açmanın, yeni sezon bahçe trendlerinin gelişini karşılamanın zamanı geldi. Evde geçirilen zamanlar arttıkça, evin içini, bahçeleri düzenlemek, dekore etmek daha önemli hale geldi. Havaların ısınmasıyla özellikle bahçeleri dinlendirici ve adeta bir cennete dönüştürecek ilham verici fikirlerden faydalanmak mümkün. Profesyonel bir destek olmadan da bahçeni güzelleştirmek için işe hemen girişebilirsin.

Yeni sezon bahçe trendlerine merhaba de!

Bahçeli bir evde oturuyorsan, bahçeni dekore etmek çok maliyetli ya da zaman alıcı olmak zorunda değil. Farklı birkaç fikirle bu yaz bahçe trendlerini yakından takip edebilirsin. Veranda divanlarından açık hava barlarına, bitki yetiştirme köşesinden yerden tasarruf edeceğin mobilyalara kadar pek çak tasarım eğilimine bahçende yer verebilirsin. Bu yılın en önemli bahçe trendlerinden biri bahçede eğlenmek, yemek yemek ve dinlenmek için açık alanlar yaratmak. Özellikle çardaklar bu anlamda çok popüler. Elbette bu alanları yaratırken rahat mobilyalar kullanmak da çok önemli.

Şık bahçe trendleri

Son yıllarda dış mekanlarda boho denilen tarza doğru bir kayma var. Bahçeler de bu tarzdan nasibini alıyor. Özellikle bahçedeki oturma gruplarında botanik baskılı desenli yastıkları kullanarak bu trendi kendi bahçende hayata geçirebilirsin. Bahçe için farklı türde aydınlatmalar kullanmak da bu trendin bir parçası. Açık alan mobilyaları olarak yuvarlak masa ve yuvarlak tabureler de bu yılın bahçe trendleri içinde yer alıyor. Bohem görünümü tamamlamak için sallanan palmiye bitkilerini ve rattan aksesuarları da kullanabilirsin. Güneşin yakıcılığına karşı şık bahçe şemsiyeleri de bu yılın en önemli bahçe trendleri arasında.

Bahçe trendlerine uygun bir uzanma koltuğu kullanabilirsin

2020’nin bahçe trendleri arasında aslında iç mekanlarda görmeye alıştığımız daybedler yani uzanma koltukları bulunuyor. Sakin ve açık bir alana koyacağın uzanma koltuğu, sakin ve huzurlu saatlerin vazgeçilmezi olacak. Bahçeler, aile ve arkadaş buluşmaları için tercih edilen ortamlar olduğu için bahçede bir hamak bulundurmak da herkesin eğlenceli bulacağı, harika bir fikir olabilir. Bahçede doğru mobilyaları seçmek çok önemli. Alçak mobilyalar, bahçedeki manzaranın gizlenmemesini sağlarken, minderler de hoş görüntü yaratır.

Bahçede kendi sebze-meyveni yetiştir

Son zamanlarda evlerde, arka bahçelerde daha fazla zaman geçiriyoruz. Bunu eğlenceli ve faydalı bir hale getirmenin yollarından biri de en popüler bahçe trendlerinden olan kendi sebze-meyve bahçeni yaratma fikri. İster küçük ister büyük bir bahçen olsun fark etmez, herkes kompakt ve bir bitki bahçesi inşa edebilir. Kendi ektiğin sebze ve meyveleri yemek sürdürülebilirliğe de bir katkı sağlar. Bu konuda yoğun ısıya dayanabilen ve minimum sulama gerektiren bitkiler tercih edilebilir. Uzmanlar açık havada yaşam trendinin önümüzdeki yıllarda daha da yükseleceği konusunda emin. Bu nedenle bahçe trendlerine uygun dokunuşlar yaptığın açık hava mekanında keyif yapmaya başlamanın tam zamanı!Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message