Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bebek odasında duvar renklerine uyumlu halı seçimi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bebek odasında duvar renklerine uyumlu halı seçimi

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Heyecan dolu bekleyiş sona erdi, miniğiniz evinize geldi veya gelecek, onun rahatlığı herşeyin başında geliyor. Bebek beklemenin ve bu süreçte yapılan hazırlıkların belkide en keyiflisi bebek odası hazırlamak. Rahat etmesi için elinizden gelenin en iyisini yapmak ve ona en uygun bebek odasını tasarlamak istiyorsunuz. Bebek odalarında kullanabileceğiniz duvar renkleri ve bu renklere uygun halı fikirleri için yazımıza göz atın. Keyifli okumalar!

Rengin gücünden ilham alın!

Renklerin insanlar üzerinde etkisi olduğu göz ardı edilemez bir gerçek. Algılanan tüm renklerin bir anlamı ve üzerimizde bir etkisi var. Renkler sadece yetişkinleri değil aynı zamanda bebekleri de etkiliyor. Bebekler 2-3 aylık oldukları zaman renkleri algılamaya başlıyorlar ve renklere karşı daha da duyarlı hale geliyorlar. Renklerin psikolojiye olan etkilerinin bilincinde olan ebeveynler, bebek odalarında renk seçimlerinde daha dikkatli davranıyorlar. Renklerin dilini bilmek, renklerin bizlere ne ifade edebildiğini çözümleyebilmek bu noktada oldukça önemli.Renkler sadece bebeklerin davranışlarını ve ruh hallerini etkilemez. Bebek odalarında kullanılan renkler hafızayı güçlendirir, beynin aktifleşmesinde rol oynar ve uyku düzeni üzerinde bile etkiye sahiptir. Renkler ışıktan gelen enerji ile duyguları, zihni ve vücut fonksiyonlarını etkiler. Renkler insanlar üzerinde sakinleştirme, heyecan verme, endişe yaratma, ilham verme, gerginlik yaratma, huzur verme gibi etkilere sahiptir. Bu yansımaların etkilerini özellikle bebekler ve çocuklar üzerinde daha belirgin olarak görmeniz mümkün.     Zamanlarının büyük çoğunluğu odalarında geçtiği için, onlara uygun renk tercihleri yapmak oldukça önemli.Evin tüm odalarında renk seçimlerinde hassas olunmalı fakat bebek odası için renk seçimlerinde ekstra hassasiyet gösterilmelidir. Oda eğlenceli, çekici ve beyin gelişimini olumlu etkileyecek şekilde renklendirilmelidir.Duvar rengi seçimlerinde görme duyusunu, fiziksel ve psikolojik sağlığını koruyacak, uyku kalitesinin  arttırılabileceği seçimlerde bulunmalısınız.

Pembe

Kırmızı ve beyaz renklerinin kombinlenmesi ile oluşan bir renktir. Genel olarak kız çocuklarının sevdiği ve onlar için olan dekorasyonlarda kullanılan bir renktir Fakat günümüzde bu cinsiyet ayrımcılığı etkilerini yitirmiş, kız erkek farketmeksizin tüm bebek odalarında kendine yer edinebilen bir renk olmuştur. Rahatlatıcı ve sıcak bir renktir. Hayal kurmayı temsil eder. Psikolojik ve ruh sağlığı için güçlü bir renktir.  Huzur ve rahatlık verir. Bebeklerin gelişimi için huzur kavramı oldukça önemlidir. Pembe renk duvarlarda ve halılarda rahatlıkla tercih edilebilir.

Mavi

Psikolojik olarak rahatlatıcı ve sakinleştirici bir etkisi vardır. Bebeklerde rahat uyku geçisi sağlanmasına yardımcı olan bir renktir. Okyanus ve gökyüzünün rengi olan mavi, açıklık ve ferahlığı temsil eder. Bebek odalarında duvarlarda kullanıldığında beyaz veya gri renk halılar ile rahatlıkla kombinasyon yapılabilir. Bu renk uyumu bebeğiniz için de oldukça ideal.

Yeşil

Sağlığın temsilidir yeşil. Mavi ve pembe renklerde olduğu gibi sakinliği ve huzuru temsil etmektedir. Neşe verici etkisi ile de oldukça pozitif bir renktir. Yeşil renk bebeklerde uykuya geçiş sürecini kısaltır. Uyku kalitesini yükseltir. Bebek odası duvarlarında kullanıldığında pudra rengi halı ile kombinlenebilir.

Sarı

Hafıza,dikkat ve motivasyonu etkiler. Bebek odalarında tek başına kullanılmamalıdır. Gergin hissetmeye neden olabilir. Mavi ve beyaz ile boyanmış oda duvarlarında sarı renk halı tercih edilebilir.46 yıllık Kalekim güvencesiyle. Su bazlı, mat, nefes alan, örtücülüğü yüksek iç cephe duvar boyaları ile sizde bebeğiniz için en uygun rengi tercih edebilirsiniz, üstelik artan boyanızı sorunsuz bir şekilde iade edebilir bütçenizde tasarruf sağlayabilirsiniz. İşte BiBoya ile hayalinizi gerçekleştirmek bu kadar kolay!Hemen satın almak için ; https://www.biboya.com.tr/ sitemizi ziyaret edin. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message