Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bebek odası duvar dekorasyonunda yaratıcı fikirler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bebek odası duvar dekorasyonunda yaratıcı fikirler

Yayınlanma tarihi: 18.03.2020

Bebek odası dekorasyon uygulamaları, bebeğin hayal gücünü ve psikolojik gelişimini olumlu yönde geliştirecek tasarımlar içermelidir. Bu yaşam alanı sadece bebeğin değil, aynı zamanda da ebeveynlerin de sıklıkla vakit geçireceği bir alan. Bu nedenle bebek odası düzenleme uygulamalarında ebeveynlerin kişisel zevkleri de göz önünde bulundurulmalı. Etkili bir bebek odası yapımı için duvar dekorasyonu oldukça önemli. Bunun için kolaylıkla uygulayabileceğin püf noktaları var.

Duvarlarda yumuşak tonlardan vazgeçme

Bebeklerin vaktinin büyük bir çoğunluğu uykuda geçiyor. Bu nedenle bebek odası düzeni oluşturulurken mobilya seçiminde olduğu gibi duvar renkleri de yumuşak ve açık tonlarda seçilmeli. Böylece bebeğin uykuya dalma süreci kolaylaşır. Huzurlu ve sakin bir bebek odası duvar dekorasyonu için pastel renklerden vazgeçmemelisin. Tek bir renk kullanmak yerine birbiriyle uyumlu farklı renklerin kombinasyonlarını kullanabilirsin. Yumuşak renk blokları oluşturmayı tercih edebilirsin.

Bebek odasına uygun duvar kağıtlarına yönel

Duvarların tamamında boya uygulamaları yapmak yerine belli alanlar için duvar kağıdı seçeneklerinden yararlanabilirsin. Yıldız, ay ve hayvan desenli duvar kağıtları bebek odaları için oldukça popüler. Yatak kısmını duvar kağıdıyla kaplayıp odanın kalan kısımlarını benzer renklerde boyayarak hoş bir bebek odası duvar dekorasyonu elde edebilirsin. Nevresim takımlarını duvar kağıdıyla uyumlu bir şekilde seçerek şık bir mekan tasarımına adım atabilirsin.

Duvar stickerlerından ilham alabilirsin

Bebek odası duvar tasarımı yaparken renk renk, desen desen duvar stickerlarından yararlanabilirsin. Farklı dokulardaki sticker seçenekleriyle odaya yaratıcı bir hava katabilirsin. Hayvan desenli duvar stickerı seçenekleriyle bebeğin için sevimli bir mekan tasarımı yapabilirsin. Çok parçalı stickerlar tercih ederek duvarları hoş bir şekilde canlandırabilirsin. Aydınlatma, halı ve perde gibi aksesuarları stickerlarla aynı desenlerde tercih ederek uyumlu bir mekan oluşturabilirsin.

Üç boyutlu duvar aksesuarları kullanabilirsin

Bebekler çevrelerini keşfetmeye başladıklarında nesneler onları için dikkat çekici ve merak uyandırıcı hale gelir. Bebeğin için eğlenceli ve onun keyifle vakit geçirebileceği bir oda tasarlamak için üç boyutlu figürleri duvarlarda da kullanabilirsin. Bu aksesuarları pastel renklerde seçerek uyumlu bir mekan yaratabilirsin. Bebek odası duvar dekorasyonu için açık renklerdeki raf seçeneklerini değerlendirebilirsin. Ahşap gibi doğal ve sağlıklı materyaller tercih etmen daha doğru olacaktır. Ahşap materyaller stres faktörlerini azalttığı için de avantajlı.

Sağlık her şeyden önce gelir

Bebek odası boyama uygulamalarında sağlık için zararlı olmayan boya seçeneklerini kullanmalısın. Rengini ve dokusunu beğendiğin her boya, bebeğin ve senin sağlığın için uygun olmayabilir. Bu nedenle bebek odası duvar dekorasyonu için kullanacağın boyanın su bazlı ve kokusuz olmasına özen göstermelisin. Aynı zamanda solvent içermeyen boyalara yönelmelisin. Bebek odası duvar dekorasyonunu Bi’Boya‘nın iç cephe boyalarıyla tamamlayabilirsin. İpek Mat Boya ve Kolay Temizlenen Boya gibi seçeneklerle şık bir bebek odası tasarlayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message