Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Barok Stili Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Barok Stili Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Evinde sıradan bir tarz istemeyen ve ihtişamlı bir farklılık katmak isteyenler için 16. yüzyılda başlayıp etkisini 18. yüzyıla kadar götüren barok tarzı en gösterişli dekorasyon çeşitlerinden. Barok akımı, özellikle gösterişi ve ihtişamı seviyorsan tam senin için. Genelde aynı olarak düşünülse de barok ve rokoko mimari tarzı, çizgi ve şekilleri yönüyle birbirinden ayrılır. Rokoko, daha ince çizgilerle oluşur. Barok stili ilk incelediğinde eşya büyüklüğüyle ve kıvrımlı oymalarıyla dikkatini çeker. Barok stilinde salonunu döşemek istiyorsan eşyalarının gösterişli olmasına dikkat etmelisin. Görkemli avizeler, büyük şamdanlar, ışıl ışıl kumaşlar, dev varak aynalar… İşte klasik tarzın adresi olan barok stili dekorasyonu için bazı ipuçları.

Senin de gösterişli barok stili salonun olsun

Salonuna barok stili havasını katmak istiyorsan işe öncelikle aynı tarzdaki eşyaları bir araya getirmekle başlayabilirsin. Bu tarzda klasik dekor ve aksesuarlar kullanman senin için önemli. Konseptin barok stiline uygun değilse tüm salonunu yeniden dekor edebilirsin. Duvar kağıtlarının, mobilyalarının, aksesuarlarının hatta yerdeki halının bile aynı tarzı yakalaması açısından salonuna klasik tarzda eşyalar almalısın.

Barok stili salon için duvar kağıdı

Salonunu sıfırdan dekor etmen için önce duvar kağıtlarına karar vermen diğer mobilyalarının, duvar kağıdına göre seçimini kolaylaştırır. Her ne kadar barok stili ihtişamlı ve gösterişli dekorasyona sahip olsa da duvar kağıtları, pastel tonlarda ve çoğunlukla fildişi, beyaz ya da krem renklerinde olur. Üzerinde yumuşak tonlarda klasik desenlerin ekli olduğu duvar kağıtlarını da tercih edebilirsin.   

Ahşap, oymalı mobilyalarla barok stili salonunda ihtişamı yakala

Sıra geldi barok stili salonundaki gösterişli mobilyalara. Salon tasarımında barok stili hakimiyeti istiyorsan mobilyaların salonunda bunun en önemli temsilcisi olmalı. Parlak kumaşlı, ahşap oymalı mobilyaları kullanabilirsin. Altın rengi, barok stili salon dekorasyonlarında oldukça sık kullanılan bir renk olmasının yanı sıra zümrüt yeşili ve kırmızı rengini de tercih edebilirsin. Koltukların ve diğer tüm mobilyaların başlık kısmı barok stilini yansıtır şekilde oymalı olabilir. Mobilyalarının yanı sıra salondaki uyumu bütünleştirmek için halılarını bu görkemin aksine duvarlarına benzer olarak daha sade ve açık tonlu renklerde seçebilirsin. Barok stilinin sade yaklaştığı tek kısım halılardır.

Altın renkli aynalarla lüks bir dekorasyon oluştur

İster salon olsun ister banyo, evindeki her odayı ayna ile donatabilirsin. Aynayı sade çerçevede değil, görselliği olabildiğince ön plana çıkartacak altın kenarlıklı çerçevede sunabilirsin. Böylelikle barok stili salonda önemli bir detayı da tamamlamış olursun.

Barok stili salon dekorasyonunun en önemli tamamlayıcısı avizeler…

Her dekorasyonda olduğu gibi bu dekorasyon için de önemli unsur aydınlatmadır. Barok stili denilince zaten akla getirebileceğin ilk dekor, avizeler ve onları tamamlayan şamdanlardır. Süs ve gösterişi bu iki aksesuarla oluşturabilirsin. Barok stili dekorasyonun için lüks bir görünüm önemli olduğundan haliyle büyük avizeleri kullanabilirsin. Kapı girişlerini küçük ahşap masalar ve üzerine beyaz gibi nötr renklerdeki çiçeklerle tamamlayabilirsin. Yemek odaları için şamdanlar kullanarak loş bir ortam yaratabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message