Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Banyosunu yenilemek isteyenlere: 2021 Banyo Trendleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Banyosunu yenilemek isteyenlere: 2021 Banyo Trendleri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Her yıl değişen dekorasyon trendleri, hem pratik kullanım hem de estetik açısından modern mekânların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gelişiyor. Özellikle yeni bir yıla doğru ilerlerken söz konusu banyo trendleri olduğunda her daim stili yansıtan dekorasyon ve kullanım özelliklerinin iç içe olması gerekiyor. 2021 banyo trendleri dekorasyon özelliklerinde modern, havalı ve verimli bir estetik bizi bekliyor. Yeni yıla farklı bir banyo tasarımı ile girmek, dekorasyonda 2021 banyo trendleri ile özelliklerini takip ederek ufak tefek de olsa bazı değişiklikler yapmak istiyorsan, bazı detayları göz önünde tutman gerekiyor. Banyo duvarlarında tercih edeceğin renk paleti, yeni fayans modası ile temayı vurgulayan aksesuarlardan konfora kadar yeni trendleri senin için hazırladık. 

İç mekanda dikkat çeken yapı ögelerine yer ver

Banyo dekorasyonunda fayans seçimi, yapı görünümünün en önemli bileşeni olarak sayılıyor. Renge karar vermeden önce fayans boyutlarını değiştirmeye ne dersin? Dekorasyon uzmanları 2021 banyo trendleri arasında daha büyük karoların yer alacağını bildiriyor. Böylece geniş banyolar için 1200 x 800 fayans boyutları cazipken, küçük banyolarda bu boyut 600 x 600 olarak güncelleniyor. Bu tür geniş karo ve fayans modelleri ile banyonu görsel açıdan çok daha geniş ve ferah bir alan şeklinde vurgulayabilirsin.

Farklı dekorasyon fikirlerini banyona taşıyabilirsin

Geçmiş yıllarda trendler arasında yer alan vintage gibi tasarımlar 2021 banyo trendleri arasında da yer alıyor. Banyo alanlarında vintage etkisi sağlamak için sıklıkla Barok tarzı göz alıcı tasarımlara ve aksesuarlara yer vermeyi deneyebilirsin. Modern renk ve doku tasarımlarının barok tarzda bir araya geldiği banyolar çok daha sıra dışı ve şık görünümlere imza atabilir. Nostaljik aynalar ve retro banyo aksesuarları ile kendine özel yaşam alanına ilgili çekici bir hava katmak istersen, eski bir şifonyeri tamamen siyaha boyayarak, duvar rengi ile kombine edebilirsin.

Ahşabın doğallığını banyoya taşıyabilirsin

Doğayı yaşam alanlarımıza getiren natürel malzemelerden biri de şüphesiz ahşaplardır. Genellikle zemin ve duvar kaplamalarında tercih edilen ahşaplar, 2021 banyo trendleri kapsamında tezgah ve banyo mobilyalarına taşınıyor. Doğal dokuların zarif malzeme kombinasyonları ile birleşimi mükemmel bir görünüm sağlayacağından, temiz ahşap yapısı ile banyona lüks bir dokunuş yapabilirsin. Suya dayanıklı hale getirilmiş ahşap paletleri zeminde kullanmak, yeni yılda oldukça trend. Banyo sıcaklığı ile ısınan ahşap taban malzemesi, çıplak ayakla basıldığında tüm vücuduna farklı bir enerji vermeye hazırlanıyor. 

Banyoda asimetrik estetiğin göz alıcı tasarımına yer aç

Çağdaş dekorasyonda son derece akıcılık ve canlılık sağlayan unsurlardan biri olan asimetrik dokular, 2021 banyo trendleri içerisinde kendini göstermeye hazırlanıyor. Böylece asimetrik mobilyalar, motifler, duvar kağıtları ve diğer yerleşimler ile banyondaki tek düze ve sıkıcı atmosferden kurtulabilirsin. Dolap, çekmece ve rafların yerleşiminde doğrusallığı kırarak ezber bozan tasarımlar tercih edebilir, banyonu son derece popüler bir görünüme kavuşturabilirsin.

Banyo duvarında bitkilere hayat verebilirsin

2021 banyo trendleri arasında bitki ve çiçekler yeniden moda. Modern şehir yaşantısından kurtularak, kendini evine attığında dinlenme alanın olan banyonda bitkilerin gücünden ilham alabilirsin. Özellikle geniş banyolarda canlı saksı çiçekleri, duvara sarılan yeşil bitkiler çok daha dinlendirici ve bir o kadar şık bir ortam oluşturabilir. Banyo duvar renklerinde de trendleri uygularken, tek bir duvarda ya da genelinde soft renkler ile şık ve sofistike bir ortam yaratabilirsin. Bunun için Bi’Boya bünyesinde yer alan canlı renklerden ya da soft renk paletlerinden ilham almaya alabilirsin. 2021 banyo trendleri ile yeni yılda banyonu iyileştirici enerji yayan bir alan haline getirmek için kolları şimdiden sıvamaya ne dersin… 

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message