Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Banyonu Canlandıracak Yepyeni Banyo Karosu / Fayansı Fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Banyonu Canlandıracak Yepyeni Banyo Karosu / Fayansı Fikirleri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Banyo yüzeylerinin fayans kullanılarak tasarlanması tüm dünyada en popüler kaplama seçeneğidir. Çoğu iç tasarım alanı gibi, banyo karosu kaplamasının da kendine özgü eğilimleri, ilgili tasarım fikirleri ve tasarım yenilikleri vardır. İşte bunlardan en yenilerini senin için listeledik. 

1. Cam banyo karosu

Bir banyoyu cam karolarla tamamlamak yaygın değildir ve bu tür tasarım projelerinin benzersizliği çok daha yüksektir. Cam kaplama karolardan yapılmış küçük ekler bile bir odanın sıradan imajını “canlandırabilirsin”. Cam banyo karosu çoğunlukla renkli olarak üretilir. Banyonun duvarında fotoğraf baskısı ile paneller oluşturmak için bu malzemeyi seçebilirsin. Bir çizim, güzel bir manzaradan bir aile portresine kadar her şey olabilir.

2. Doğal veya yapay taştan yapılmış banyo fayansı

Cephe karoları granit, mermer, bazalt, kumtaşı ve diğer taşlardan yapılmıştır. Ancak ürünlerin, özellikle mermerin yüksek maliyeti sebebiyle yapay olanları tercih edebilirsin. Çoğu zaman, yapay malzemeden yapılmış banyo karosu doğal hammaddelerden ayırt edilemez, ancak bu tür ürünlerin fiziksel özellikleri elbette değişiklik gösterir. Tabii ki, yapay bir taş onlarca yıl dayanmaz, ancak doğaldan çok daha ucuzdur, montajı daha kolaydır. Yapay mermer, banyonun iç kısmına her zaman lüks bir görüntü, zarafet ve asalet getirir. Böyle bir kaplama malzemesi, odaların ve klasik iç mekanların modern görüntülerini oluşturmak için mükemmeldir.

3. Şekil banyo karosu

Kıvrımlı banyo fayansı kullanarak banyonun tüm duvarlarını veya zeminlerini kaplayabilir ve vurgulu bir yüzey oluşturabilirsin. Tek renkli açık tonlardan oluşan bir banyo karosu bile olağanüstü şekli sayesinde orijinal görünür. Ancak kıvrımlı karoların da dezavantajları vardır; banyo fayansı aralarının uzunluğu büyüktür. Bu, derz dolgu işleminin daha fazla gerekli olacağı anlamına gelir. Ancak bu küçük kusur, malzemenin kendisinin özgün tasarımı ve montaj sonucu elde edilen yüzeyler tarafından karşılanmaktadır.

4. Kabartmalı banyo fayansı

Dokulu banyo fayansı ile banyonun içine sadece çeşitlilik değil aynı zamanda yaratıcılık da getirebilirsin. Kural olarak, duvar kaplaması için kabartma ürünler düz hafif bir versiyonda yapılır ve dokulu kıvrımlar, girintiler ışık yardımı ile vurgulanır. Çoğu zaman, dokulu banyo karosunu, biraz vurgu oluşturmak için kullanabilirsin.

5. Çeşitli şekil ve boyutlarıyla güncel banyo fayansı fikirleri

Büyük karolar görsel olarak odanın hacmini artırabilir (bunun için parlak renklerde uygulanması daha iyidir). Son zamanlarda büyük dikdörtgen seramik ve porselen ürünlerin sadece yer döşemesinde değil, duvar dekorasyonunda da kullanılması trend! Yurtdışında “metro” fayansları uzun yıllardır çok popüler olmuştur. Kaplama malzemesi adını metro istasyonlarının dekorasyonunda ilk kullanımından dolayı almıştır. “Metro” banyo fayansı parlak veya mat, pürüzsüz veya eğimli olabilir. Aynı tonda veya zıt renkte bir harç ile kullanılabilirsin. Açık, pastel seramik banyo karosu arasında koyu veya parlak bir harç kullanarak banyonun muhteşem bir görüntüsünü elde edilebilirsin. Balıksırtı stili sadece banyo dekorasyonuna çeşitlilik getirmekle kalmayacak, aynı zamanda iç mekanını daha yaratıcı hale getirecektir. Çoğunlukla “arı peteği” olarak adlandırılan, banyonun herhangi bir yüzeyinde banyo fayansıyla yapılan dekorasyonu orijinal görünür. Seramik altıgenler gerçekten petekleri andırır ve çeşitli boyut ve renklerde olanları mevcuttur.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message