Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Banyoda SPA hissi uyandıran dekorasyon önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Banyoda SPA hissi uyandıran dekorasyon önerileri

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Banyonu keyifli ve rahatlatıcı bir masaj salonuna dönüştürmek düşündüğünden daha kolay. Uzun ve stresli bir günün sonunda sıcak bir banyo gibi terapi yoktur. Fakat banyo dekorasyonu yeterince tatmin edici değilse istediğin rahatlığı yakalayamazsın. Birkaç kolay fikir ile banyonu kişisel bir SPA alanına dönüştürebilirsin.

Banyo dekorasyonunda yeşil alan

Yeşil başlı başına huzur ve dinginlik veren bir renktir. Banyoda canlı bitkiler kullanmak ferah ve sofistike bir ortam yaratmak için mükemmel bir yoldur. Bakımı kolay olan bitkilerden aloe vera, kaktüs, şans bambusu ve taze kokusuyla okaliptüsü tercih edebilirsin.

İşlevselliği görsel bir şölene dönüştür

Banyo dekorasyonu için raflar hem depolama alanı oluşturacak hem de seni görmek istediğin SPA görüntüsüne bir adım daha yaklaştıracaktır. Ahşap görünümlü rafları üst üste monte et veya hasır iple rafları birbirine bağla. Rafları havlu, küçük bitkiler, kokulu mumlar, sepetler ve enerji taşları ile zenginleştir. Aynı zamanda dekoratif ahşap bir merdiveni duvara dayayabilir havluları basamaklara yerleştirebilirsin.

Banyo aksesuarları ile banyona güç kat

Banyo dekorasyonunda aksesuarların güçlü bir etkisi vardır. Aksesuar seçimin ile bu güçlü ve doğal etkiyi banyona taşı. Banyoda dekoratif sepetleri hasır ve ahşap tercih edebilir, havluları rulo yaparak bu sepetlere koyabilirsin. Küvete uzanarak kitap mı okumak istiyorsun, bambu küçük bir sehpayı küvetin yanına konumlandır ve sevdiğin dergileri yerleştir. Banyo lavabosunu doğal taş objelerle süsle ve yuvarlak formunda bir ayna ile SPA etkisini pekiştir.

Kokulu bir mum yak

Otantik bir banyo dekorasyonunun başkahramanı banyo mumlukları ve şamdanlardır. Banyo lavabosu üzerinde veya küvet yanlarında birkaç mumu küçük cam kavanozlarda veya şamdanlarla şık bir şekilde konumlandırabilirsin. Banyo yapacağın vakit sadece mumları yak ve mistik bir havada çiçek kokulu keyifli dakikalara kendini bırak. Banyoda daha ferahlatıcı kokular arıyorsan okyanus esintili veya lavanta kokulu çubukları deneyebilirsin.

Açık tonlarda duvar ve zemin renkleri tercih etmelisin

Masaj salonları baktığında gözü yormayan, sade fakat taze bir görünüm sunar. Banyo dekorasyonunda böyle bir yenilik arzuluyorsan beyaz tonlarında, açık ve pastel duvar renginden başlayabilirsin. Duvarın küçük bir bölümünü de hareketli duvar kâğıtlarıyla döşeyebilir ya da otantik karolar ile o huzur verici atmosferi yakalayabilirsin. Zeminde ise yine açık tonlar veya ahşap materyaller kullanarak daha sıcak bir hava verin. Soft duvar renkleri için Bi’Boya‘ya göz atabilirsin. 

Yumuşacık bir banyo halısı ya da bambu paspas ile konsepti tamamla!

SPA konseptli bir banyo dekorasyonunda halı seçimini zemin dokusuna paralel olarak yapmalısın. Açık ve düz renkli bir zemin için aynı tonlarda ayaklarını bastığında gömülen, yumuşacık bir halı tercih edebilirsin. Banyona çok daha sıcak bir hava katacaktır. Desenli karolar veya ahşap bir zemin kullanıyorsan halı tercih etmeyebilir veya seçimini küçük bambu paspaslardan yana kullanabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message