Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Banyo dekorasyonunda beton kullanmanın 5 yolu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Banyo dekorasyonunda beton kullanmanın 5 yolu

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Beton; modern görünümü, dayanıklılığı ve bütçe dostu olması nedeniyle oldukça popüler bir malzeme. Üstelik, her tasarım stili için şaşırtıcı bir biçimde nötr fon olarak kullanılabiliyor. Çiftlik evi, bohem veya minimalist dekorasyon… Tarzın ne olursa olsun, evine karakter kazandırmak için oldukça pratik bir yol. Diğer döşeme malzemelerinden daha az bakım gerektiriyor ve temizlemek için ekstra bir işlem uygulamana da gerek yok. Bugün, banyoda beton kullanmanın yollarını paylaşıyoruz. Kendi beton banyonu tasarlarken faydalanabileceğin önerilerden ilham almak için okumaya devam et.

Stiline uygun beton banyo dekorasyonu

Modern, endüstriyel ve maskülen bir dekorasyon için değerlendirebileceğin betonu, banyoda birçok alanda kullanabilirsin. Çarpıcı bir etki için bütün banyoya uygulayabilir, feminen stili korumak için yalnızca aksesuarlarda tercih edebilirsin. Banyoda soğuk bir stil oluşturmak istemiyorsan, seramik ve ahşap gibi malzemeler ve yeşil yapraklı bitkilerle mekana sıcaklık kazandırabilirsin. Soğuk ve minimal bir hava katmak içinse metal ayaklı mobilyalar ve cam objelere eşlik eden gri tonlar yeterli olacaktır.

Banyoda beton kullanmanın yolları nedir?

Beton banyo elde etmenin pek çok yolu var. Bunlardan bazıları…Beton duvarlar ile modern görünüm: Banyoda sıra dışı bir görünüm oluşturmak için betonart banyo tasarımlarından ilham alabilirsin. Beton efekt boya olarak da bilinen betonart, beton görünümü veren renkli bir sıvadır ve mala kullanarak uygulanır. Solvent içermediği için insan sağlığına ve çevreye zarar vermez. Banyo beton duvar görünümünü panel ve duvar kağıtları ile çok daha pratik bir şekilde elde etmen de mümkün. Dikkat etmen gereken nokta, seçeceğin ürünün su geçirmez yapıda olmasıdır. Küvet ve aksesuarları bakır malzemeden tercih edebilir, banyoda metallerin gücünü kullanabilirsin. Beton banyo tezgahı: Doğal betonun hafif pürüzlü yapısı, pürüzsüz banyo dekorasyonunda dengeleyici bir rol oynar. Lavabo arkalığını paslanmaz çelik tercih edebilir, krom armatürle tasarımı güçlendirebilirsin.  Doğal ahşap ve minimalist aydınlatma ürünleriyle çarpıcılığını artırabilir, kaliteli bir banyoya sahip olabilirsin. Renkli havlular ve canlı çiçekler de betonun keskin hatlarını yumuşatarak, dekorasyonun denge kazanmasına yardımcı olur.  Beton banyo tezgahı ve küvet: Kurulumu biraz daha pahalı olsa da beton malzemeden yapılma bir küvetle banyona ihtişam kazandırabilirsin. Ahşap banyo tezgahı üzerine betondan yapılma bir lavabo kullanabilir, banyona lüks bir hava katabilirsin. Beton banyo aksesuarları ile detaylarda minimalizm: Desenli, çizgili veya düz pek çok beton banyo seti arasından tercihini yapabilir; modern bir beton banyoya sahip olabilirsin. Çarpıcı bir zemin: Beton banyo elde etmenin bir diğer yoluysa zemini tamamen betonla kaplamak. Evin ısısı arttığında sıcaklığı çekerek ve düştüğünde ısıyı geri vererek enerji tasarrufu yapmanı da sağlar. Isı yalıtımını daha fazla güçlendirmek için iki kat beton arasında ısı yalıtımı kullanabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message