Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Balkonları daha renkli hale getirmek için öneriler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Balkonları daha renkli hale getirmek için öneriler

Yayınlanma tarihi: 31.05.2020

Pandemi sebebiyle evlerde kalmayı tercih ettiğimiz bugünlerde bir yaşam alanı olan balkonların önemi daha iyi anlaşıldı. Havaların ısınmasıyla rahat nefes alacağımız bir yer haline geldi. Peki aslında evimizin bir parçası olan ve biraz ilgi ile daha çok vakit geçirmek isteyeceğimiz bir alan haline gelebilecek olan balkonlarımızı nasıl dekore edebiliriz? Haydi birlikte inceleyelim.

Balkon dekorasyonumuzun ilk adımı: Önce fazlalıklardan kurtul

Çoğunlukla kullanılmayan eşyaların depolandığı balkonları özgürlüğüne kavuşturmakla işe başlayabilirsin. Balkonumuz büyük veya küçük olabilir, fazlalıkları atıyoruz. Çoğu zaman orada depolanan eşyaların bir daha kullanılmadığını hepimiz biliyoruz.

İkinci adım: Balkonumuz renklensin

Bir uyarıyla başlayalım; balkon dekorasyonuna duvar rengini değiştirerek başlamak istersen önce bunu bina/site yönetimiyle paylaşman iyi olur. Bazı durumlarda bina cephesinde farklılık istenmediği için boya uygulaması sonrasında sıkıntılar oluşabilir.Eğer kapalı bir balkona sahipsen iç cephe boyalarını rahatlıkla kullanabilirsin ancak eğer açık bir balkonun varsa neme, soğuğa veya sıcağa çok fazla maruz kalacağı ve çabuk kirleneceği için dış cephe boyaları daha uygun olacaktır. Eğer balkonunda demir varsa yağlı boya veya metal boyası kullanarak balkon dekorasyonuna uyumlu hale getirebilirsin.Eğer mevcut masa sandalyen varsa fakat renkleri hayalindeki balkona uymuyorsa veya sadece farklı bir hava katması için onları su bazlı parlak bir boya ile boyayabilirsin. Sarı, yeşil gibi gibi canlı renkler kullanarak enerjik bir hava oluşturabilir ya da siyah ve gri tonlarıyla asil bir görüntü yakalayabilirsin. Pantone’un 2020 yılı için belirlediği mavi rengini beyaz ile kombinleyerek güneyin havasını balkon dekorasyonuna taşıyabilirsin.

Üçüncü adım: Mobilya ve aksesuarlar

Zemine dilersen desenli bir kilim yerleştirebilir ya da yeri suya dayanıklı ahşapla kaplayarak farklı bir hava katabilirsin.Yerlere minderler yerleştirerek rahat, sedir veya koltuk ile şık bir ortam oluşturabilirsin. Eğer balkonun yeterince büyükse, hamak ya da hasır salıncak kullanabilirsin. Masa örtüleri, mumlar ve makrome askılıklarla köşede kıvrılıp keyifle kitabını okuyup kahveni veya çayını yudumlayabileceğin bir alan oluşturabilirsin. Duvara yerleştireceğin raflara veya balkon kenarına yerleştireceğin bir aparatla bitkiler yetiştirebilirsin. Rengarenk çiçeklerle balkonunu canlandırabilir; mis gibi kokular yayan reyhan, fesleğen, domates ve çilek yetiştirebilirsin. Sarmaşıkla balkonuna bahçe havası katabilir ve şık bir balkon dekorasyonu elde edebilirsin. Kablo sabitleyiciler kullanarak sarmaşık dallarını istediğin şekilde yönlendirebilirsin. Saksılarını boyayarak onlara farklı bir hava katabilirsin. Işıklandırma kullanarak balkon dekorasyonunda farklı bir atmosfer oluşturabilirsin. Bunun için led zincirler veya mumları kullanabilirsin. Mumlar için balkondaki diğer eşyaların da tarzına uyacak mumluklar kullanman ayrı bir hava katacaktır.Balkon dekorasyonu önerilerimizle ve senin dekorasyon zevkinle balkonunu sadece evinin dışarıya açılan bir bölümü olarak değil bir yaşam alanı olarak kullanabilirsin. Arzu ettiğin duvar ya da metal boyasının rengini bulmak için Bi’Boya internet sitesini ziyaret edebilir, kolayca temin edebilirsin. Ayrıca boyama işleminden sonra arta kalan boyayı iade edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message