Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Balkon duvar dekorasyonu için 5 kendin yap projesi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Balkon duvar dekorasyonu için 5 kendin yap projesi

Yayınlanma tarihi: 14.02.2020

DIY (Do It Yourself) yani kendin yap projeleri, yaşam alanlarının kişiselleştirilmesi ve şık tasarımlarla buluşması için oldukça etkili. Balkon duvar dekorasyonu sürecinde kendin yap projelerinden yararlanarak estetik bir mekan tasarımı yapabilirsin.

Raflardan yararlanabilirsin

Balkon duvar dekorasyonu için raflardan yararlanarak hem yer tasarrufu yapabilir hem de etkileyici bir tasarım oluşturabilirsin. Kuru ağaç dallarını kullanarak balkon duvar dekorasyonu için doğal raflar yaratabilirsin. Kuru dalları silikon tabancası ya da hasır iplerle raf oluşturacak şekilde tutturabilirsin. Ahşap raf seçeneklerini de kişiselleştirerek değerlendirebilirsin. Kişisel zevklerine göre tercih edeceğin ahşap boyaları ile raflarında estetik renk geçişleri yapabilirsin. Raflarda saksılarını ya da fener gibi aksesuarları şık bir biçimde sergileyebilirsin. Ferforje raflarla da nostaljik bir hava yakalamayı tercih edebilirsin.

Balkon duvar süsü seçenekleri çok çeşitli

Balkon duvar dekorasyonu için pek çok duvar süsü tasarlayabilirsin. Dreamcatcher ve suncatcher temalı aksesuarları kendin de yapabilirsin. Özellikle de bol güneş alan bir balkona sahipsen kırık cd, cam parçaları ve çeşitli şişelerden yararlanabilirsin. Böylece hoş ışık yansımalarını balkonuna taşıyabilirsin. Balkon duvar süsü kendin yap projeleri için kullanmadığın şişelerinin içerisine çeşitli pul ve boncuklar ekleyebilirsin. Bu şişeleri hasır iplerle ya da simli şeritlerle balkon tavanına tutturabilirsin. Bu şekilde şık bir rüzgar çanı seçeneği de elde etmiş olursun.

Sarmaşıklar için şık kafesler oluştur

Sarmaşık ve benzeri bitkiler balkon duvar dekorasyonu için doğal ve huzurlu bir ortam oluşturulmasına katkı sağlar. Bu bitkilerin balkon duvarına yerleştirebileceğin ahşap ya da meta kafes görünümüne sahip panolara tutunmasını sağlayabilirsin. Hem estetik hem doğal bir balkon duvar dekorasyonu yaratmak işte bu kadar kolay. Kafesle aynı materyale sahip balkon aydınlatmaları ile tasarımını tamamlayabilirsin.

Portatif ürünlerden yararlanabilirsin

Balkon, kendin yap projeleri için ideal alanlar. Bu yaşam alanı için özellikle de yer sorunu yaşıyorsan portatif ürünlerden yararlanabilirsin. Portatif bir sehpayı kendin de kolaylıkla tasarlayabilirsin. Uygun boyutlarda kestiğin bir ahşap levhayı menteşelerle balkon duvarına tutturabilirsin. Böylece ihtiyacın olmadığında bu sehpayı katlayarak kullanışlı bir balkon tasarımına kavuşabilirsin.Tasarımını portatif sandalye modelleri ile destekleyebilirsin.

Balkon duvarlarını renklendir

Balkonunun genel dekorasyon tarzına uygun duvar boyaları ile renk blokları oluşturabilirsin. Bu açıdan kolay temizlenen ve suya dayanıklı ürünlere yönelmen kullanım kolaylığı açısından önemlidir. Balkon aydınlatmaları ve saksılarınla uyumlu duvar renkleri tercih ederek bütünleşmiş bir balkon dekorasyonu elde edebilirsin. Ahşap tonları balkonlar için zamansız renkler sunuyor. Ahşap masa ve sandalyelerini uygun sıcak tonlarla şık bir şekilde kombinleyebilirsin. Ayrıca yeşil ve mavi gibi soğuk tonlar da balkon dekorasyonu için ideal bir seçenek olabilir. Balkon duvarlarını dekore ederken Bi’Boya’nın Silikonlu Dış Cephe seçeneğinden yararlanabilirsin. Arta kalan açılmamış boyalarını Bi’Boya’ya iade ederek tasarruf edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message