Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Balkon dekorasyonu için kendin yap: Hamak
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Balkon dekorasyonu için kendin yap: Hamak

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Birkaç dekorasyon önerisiyle balkonların, evin en keyifli ve konforlu yeri olması mümkün. Bir tek hamak, evinin dış mekanını senin için vazgeçilmez hale getirebilir. Üstelik bunu kendin yaptığın zaman balkonda rahatlık ve özgünlük rüzgarları estireceksin. Ayrıca balkonun ister küçük olsun ister büyük her boyuttan balkona göre bir hamak yapmak elinde. Renk renk kumaşlar, farklı desenlerdeki minderler ya da ahşap paletten yapılmış bir hamak söz konusu olduğunda kim hayır diyebilir ki? Sen de balkonuna konfor getirmek için hazırsan, o halde kendin yap hamak fikirlerine göz atabilirsin. 

Artan kumaşlardan hamak yapımı

Bazen evde artan kumaşları değerlendirmenin en güzel yolu balkonun için bir hamak yapmak olabilir. Bunun için, kullanmadığın farklı desende kumaşları belli ölçülerde keserek birleştirmen ilk adım olacak. Sonrasında, birleştirilen kumaşlardan oluşturduğun kısmın iki ucu sağlam bir ahşap sopayla desteklenecek. Kalın halatlarla balkonunun istediğin bir kısmına asabileceğin bu ürün, balkonunda geçirdiğin zamanın kalitesini büyük ölçüde artırmaya yetecek. Hatta dilersen üzerine tek renk minik bir yastık atarak ürüne ayrı bir hava da katabilirsin.

Bu hamak üzerinde ister uzan ister otur

Balkonuna zenginlik katacak bu ürünün bir başka favori çeşidi, kuşkusuz, minderli olanlar. Yapması da oldukça basit. Öncelikle sağlam yapıda ve 150 ila 170 cm uzunluğunda bir kumaş bularak işe başlayabilirsin. Lazım olacak diğer malzemeler, en az 150 cm uzunluğunda sağlam ahşap bir sopa ve 3 metre uzunluğunda kalın bir halat. Yapıma başlarken halatı tam ortadan böl ve ikiye katlayarak kenarda beklet. Üzerine oturulacak kısım olan kumaşın iki ucunu, halatları geçirebilmek için belli ölçüde dik. Sonrasında geçirdiğin halatları sopanın iki ucuna bağla. Bu aşamada düğümlerin sıkı olması, ürünün o ölçüde sağlam olması anlamına geleceği için oldukça önemli. Son olarak kumaşın rengi ve tarzıyla uyumlu iki adet minderin birini yatay olarak taban kısma diğerini dikey olarak sırt kısmına yerleştirdiğinde harika bir hamak yapmış olacaksın. 

Ahşap paletten hamak olur mu, deme!

Bu model için gerekli olan malzemeler; bir adet ahşap palet, paletle aynı ölçüde kesilmiş orta kalınlıkta bir sünger ve kalın bir halat. Öncelikle halatı ortadan böl. Paletin iki kenarından halatları geçir ve balkon tavanına sabitlediğin iki kancaya bu halatları tak. Böylece iskelet kısmını başarıyla tamamlamış oldun. Palet ölçüsünde kestirdiğin süngeri dilediğin renk ve desende bir kumaşla kapladıktan sonra tam istediğin hamak hazır. Hatta dilersen, balkon dekorasyonunla uyumlu olması açısından, uygun renkte bir ahşap boyasıyla paleti boyayabilirsin. Örneğin sünger kaplaması uçuk sarı, beyaz, krem, tozpembe ya da bebek mavisi gibi açık renklerdeyse paleti beyazla renklendirebilirsin. Böylece ürüne daha özgün bir hava katmış olursun. Sen de balkonunda kullanmak üzere tasarladığın hamağın ahşap kısımlarını boyayarak farklılık yapmak istersen, Bi’Boya’nın zengin ürün çeşitliliği içerisinden seçeceğin uygun bir ahşap boyasıyla harikalar yaratabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message