Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bahçeyi yıl boyunca yemyeşil tutmanın püf noktaları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bahçeyi yıl boyunca yemyeşil tutmanın püf noktaları

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Yaz dönemi yeşil bahçe dekorasyonu için her şeyin değiştiği bir dönemdir. Bu durum bahçe bakımını zorlaştırır. Bu yazımızda sana anlatacağımız bakım teknikleriyle bahçen için endişelenmene gerek kalmayacak.Yazın gelmesiyle birlikte ilkbahardaki yeşil bahçe dekorasyonu yavaş yavaş rengini kaybetmeye başlar. Ancak, yazın kavurucu sıcaklarında bahçeni yemyeşil tutmanız yine de mümkün! Üstelik bunun için kimyasal hiçbir maddeye de ihtiyacın yok. Sistemli bir çalışma, zamanında müdahale ve doğru yaklaşım ile bahçeni yabani otlar ve kuraklığa karşı daha dirençli bir hale getirebilirsin. Yaz döneminde bahçene nasıl bakacağına dair vereceğimiz ipuçlarıyla bahçeni sağlıklı ve yeşil tutmaya devam ederek sağlıklı bir yeşil bahçe dekorasyonuna sahip olabilirsin. İşte yeşil bahçe dekorasyonunu yıl boyunca korumanın 7 yolu…

Bir plan yap ve hayata geçir

Amaca ulaşmanın en iyi yolu bir plana sahip olmaktır. Yeşil bahçe dekorasyonundan ödün vermeden bahçenin yazı iyi geçirmesini istiyorsan bahçeni sulamak için en iyi yolu bulmanın yanında biçme, ayıklama, gübreleme ve bahçende yer alacak bitki türlerine kadar iyi bir yöntem geliştirmen gerekir. Yaz ayları için bir bitki satın almadan önce o bitkinin çürümüş yaprakları ve böcekli olmamasına dikkat et. Bitkinin çok sağlıklı durumda olduğundan emin olduktan sonra hangi bitkinin yaz ayları için en iyi seçim olacağını da araştırmayı ihmal etme.

Sulamanın da bir saati var

Havalar ısınınca ilk düşüncenin bahçeyi sulamak olması gayet normaldir. Ancak, bahçen her zaman düşündüğün kadar suya ihtiyaç duymaz. Bahçeni sulamak için saat de çok önemlidir. Sabahları erken kalkmayı seviyorsan bu iyi bir haber. Çünkü bahçe sulamak için sabah saatleri en iyi zamanlardır. Yeşil bahçe dekorasyonu için sistemli ve akıllı bir sulama ilk koşuldur.

Doğayı sev, iyi kompostlanmış atıklar kullan

Bahçe atıklarını kullanman gerekiyorsa tamamiyle kompostlandığından emin ol. Aksi takdirde bitkilerine zarar verebilirsin. Kompostlandığından emin olmadığın atıkları bahçende kullanmamanı öneririz.

Yeşil bahçelerin Baş düşmanı: Yabani otlar!

Yaz dönemi bahçe bakımı için daha çok efor harcamayı gerektirir. Yaz döneminde büyüyen yabani otlar çok güçlü ve inatçı olabilir. Bu dönemlerde yabani otlar da bahçelerinde yetiştirdiğin sebzelerin gibi suya ihtiyaç duyar. Sebzelerin için sulama yaparken bahçede bulunan yabani otlar sebzelerinin payını çalabilir. Bu yüzden yabani otları sık sık temizlemeyi alışkanlık haline getirmelisin.

Bitkilerini böceklerden arındır

Bahçedeki bir böcek bitkilerini virüs ve bakterilere karşı korumasız duruma sokabilir. Yaprak bitleri en yaygın virüs taşıyıcılarındandır. Böcekler bitkilerine her saldırdığında onu güçten düşürecektir. Bu yüzden bahçenin böceklerden temizlendiğine emin olmalısın. Bunun için bitkilerine zarar vermeyecek şekilde ilaçlamalar yapabilirsin.

Bitkilerin arasında aralıklar bırak

Bahçeye dikim yaparken aralık bıraktığından emin ol. Bitkiler birbirine çok yakın olduklarında kendi nemlerini oluştururlar. Bu durum küflenmeye neden olarak bitkilerini hasta eder. Bu yüzden bitkilerinin arasındaki hava akışının sağlıklı olmasına dikkat etmelisin. Böylece hem bitkilerine yaşam alanı oluşturmuş olur, hem de farklı türdeki bitkilerini daha iyi kontrol edebilirsin.

Bahçe dekorasyonunu tamamla: Sera güzel fikir

Yeşil bahçe dekorasyonu tüm yıla yayılsın istersen bahçenden tüm yıl verim almak için sera almayı düşünmeni öneririz. Bu bahçeni yazın sıcağından ve hastalıklardan koruyacaktır. Seralar dekoratif olarak da güzel bir görünüme sahip oldukları için yeşil bahçe dekorasyonunu tamamlayacaktır. Dışarıdan bakıldığında şahane bir görünüme sahip olabilen seralar ile tüm yıl bahçenin keyfini sürebilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message