Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bahçeleri dağınık görünümünden kurtarmak için depolama fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bahçeleri dağınık görünümünden kurtarmak için depolama fikirleri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Dış mekan alanını düzene sokmak için harika bahçe depolama fikirleri mi arıyorsun? Bir kulübenin tüm bahçe gereçlerini depolamak için ideal bir yer olabileceğini inkar edemeyiz. Ve bu konuda barakalar bir harika! Hepimiz bir kulübeyi seviyoruz. Ancak hayatını riske atmaktan ve sadece bahçeni bulmak için söz konusu kulübenin derinliklerine tırmanmaktan yorulduysan veya değerli bir dış mekanı, bir ek bina ile kullanmak istemiyorsan, alanı genişletmek için birçok alternatif depolama çözümü var.

Bahçendeki dağınık görünümden kurtul!

Evimizin içi olduğu gibi, bahçemizin de dağınık olması, aslında yapmak istediğimiz bir çok işi engeller. Ancak gerçekten o kadar da zor değil. Hatta eğlenceli olduğunu bile söyleyebiliriz. Peki bahçeni bu dağınıklıktan kurtarmak için ne gibi çözümler var? Gel birlikte inceleyelim.

1. Depolama kutularının gücünü keşfet

İster küçük bir balkon, ister tüm bahçen olsun, bir bahçe saklama kutusu veya bahçe depolama tezgahı, tüm bahçe aletlerini kullanışlı tutmak için mükemmeldir.

2. Bahçene stil raflar ekle

Bahçendeki her şeyin gizlenmesi gerekmez. Büyük hacimli çim biçme makinesi veya karışık hortum borusu en iyi şekilde görünebilir. Ancak mala, sicim ve sulama kutuları gibi küçük nesneler için, duvara dayalı bir merdiven veya kapı arkasına monte edilen raflar, hem güzel hem de pratik bahçe depolama alternatiflerinden biri.

3. Ufak bir bahçe depolaması seç

Hayallerin, boho-chic (bohem ve hipi tarzın lüksle buluşması), peri ışığı dolu, çoban kulübesi olmayabilir. Ancak küçük, dar bir bahçe depolama kulübesi, daha büyük bahçe aletlerini saklamak için harika bir seçenek. Ve bu kulübeyi zevkine göre Bi’boya ile boyayabilir, hatta tırmanan bitkilerle görünümü yumuşatarak daha fazla özellik kazandırabilirsin. Dıştan bakınca küçük gördüğün kulübenin, aslında içine girince ne kadar büyük olduğunu farkedeceksin. Depolama potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için bol miktarda raf ve kanca da ekleyebilirsin. Kim bilir belki de yaratıcı yönün ortaya çıkıp, ‘daha önce neden bu işe el atmamışım ki?’ diyebilirsin.

4. Bahçe ‘saklama’ tezgahı ile yer tasarrufu sağla

Dış mekan yastıkları, battaniyeler ve barbekü aksesuarları için depolama olarak da kullanılabilecek bahçe mobilyalarına da yatırım yapabilirsin. Örneğin bahçende kullanacağınız sehpayı, depolama alanına sahip sehpalardan seçebilirsin. Dağınıklığı ortadan kaldırmak için bir nevi ‘saklama’ sehpaları diyebildiğimiz eşyalar, hayat kurtarıcı olmakta birlikte göze de hitap eder.

5. Duvar alanını kullan

En küçük duvar alanı bile iyi bir şekilde kullanılabilir. Hazır bir duvar depolama çözümü edin veya geçici bir bahçe alet askısı için ahşap kafeslere bazı kancalar ekleyin. Duvar kancaları ve rafları, aletlerini düzgün bir şekilde saklamak ve erişilebilir tutmak için idealdir.

6. Sandıkların ve sepetlerin en büyük kurtarıcıların

Sandıklar, sepetler ve hatta eski paletler daha küçük, günlük bahçe eşyalarını saklamak için harika olabilir. Onlar da sürdürülebilir ve çevre dostu bir bahçede harika bir özellik olacak. 

Uzun zamandır kullanmadığımız, belki de çöpe atmayı düşündüğümüz eşyalar, farklı bir ihtiyacımızı karşılamak için bir şans daha hak ederler 🙂 Aynı zamanda onları değerlendirmenin mutluluğu da muhteşem hissettirir. Aylardır atmak istediğin eski mobilya parçasını düşün. Açık havada, bahçe deposu olarak kullanılıp kullanılmayacağına bak. Bir çekmeceli dolap veya eski bir yazı masası, bir dizi öğeyi saklamak için mükemmel olabilir ve ekstra bir yüzey sağlar. Masif ahşap mobilyalar kullandığın zaman, uygun bir dış cephe boyasıyla iyi koruduğundan veya içeride tuttuğundan emin ol.

8. Depolamanı taşınabilir yap

Çalışırken tüm bahçe aletlerinizi yanında sürüklemekten bıktın mı? Kendine taşınabilir bir depolama al. Hayır, paslı eski bir el arabası hakkında konuşmuyorum. Tekerlekli olarak rahatça kullanılabilen birçok bahçe depolama seçeneği var. Daha büyük aletler için yeterince büyük ve daha küçük aletleri saklamak için çıkarılabilir bir plastik sepete sahip olanları var. Gün içinde bahçe işini bitirdiğinde, kulübene koyabilir ya da dışarıda bırakabilirsin.

9. Toprak ve gübreler için plastik kaplar

Esnek plastik küvet ve kovalar, düzensiz bir görünüm sergileyen açık toprak torbalarını saklayabilmen için ideal. Bahçende çöpe son! Bu küvet ve kovaları da zevkine göre boyayabilir iç açıcı bir görünüm elde edebilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message