Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bahçe peyzajı nasıl göze hitap eder?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bahçe peyzajı nasıl göze hitap eder?

Yayınlanma tarihi: 29.06.2020

Dış mekanların en huzur veren bölümünde, yemyeşil çimler ve rengarenk çiçeklerle bezenmiş muhteşem bir bahçe peyzajı ile doğanın tüm güzelliklerini bir arada yaşayabilirsin. Egzotik ağaçlar, göz alıcı çiçekler, estetik dış mekan bitkilerinin mükemmel uyumunun doğal bahçe çitleri ile bütünleştiği adeta görsel bir şölen… Bahçe peyzajında; uyum, estetik, işlevselliğin bir arada olması başarılı bir tasarım ortaya koyar. Peyzaj çalışmasına başlamadan önce düzenleme yapılacak alanın büyüklüğü, konumu ve şekli nasıl bir tasarımın daha uygun olacağı konusunda yol gösterici olacaktır. Bahçenin güneş alma konumu ve rüzgar yönünü de düşünerek ağaç ve bitki dikimi yapılması doğru olacaktır. Bahçende huzurlu ve estetik alanlar yaratmak için mutlaka bir uzmandan destek almana gerek yok… Bahçeni küçük bir araştırma yaparak, düşük maliyetlerle göz alıcı bir bahçe peyzajı ile yeni baştan yaratabilmen mümkün…

Doğanın huzurunu uzaklarda aramana gerek kalmayacak!

Bahçe peyzajına kullanım amaçlarına uygun bir tasarım planı ile başlayabilirsin. Bahçende kimler zaman geçirecek, küçük çocuklar için oyun alanları, minik dostların varsa onlar için de bahçenin bir köşesinde yer ayırman gerekecek.. Bahçenin alanı uygunsa, doğayla uyumlu ahşap salıncak ya da oyun grupları konulabilir. Ailece akşam yemeklerini yiyebileceğiniz ahşap bir masa ve banklar yerleştirerek, 2020’nin trendi ‘doğaya dönüş konsepti’ ile doğanın huzurunu uzaklara gitmeden yaşayabilirsin…Bahçe peyzajına dahil edeceğin çalı türü bitkiler ve küçük ağaçları budama teknikleri ile estetik formlara dönüştürebilirsin. Bahçenin büyüklüğünü göz önüne alarak az yapay malzeme daha çok canlı bitki kullanımı sürdürülebilir bir çevreye de katkı sunacaktır. Bahçe peyzajında kullanılabilecek mavi ladin, süs kirazı, saray manolyası gibi gösterişli ve estetik çeşitler göz alıcı bir tablonun en dikkat çeken güzellikleri olacaktır. Çit kenarlarına ekilen büyük bitkiler aynı zamanda doğal bir gölgelik görevini yerine getirir. Bahçe çitlerine sarılan sarmaşık türü çiçekli bitkiler yaşam alanında estetik bir görüntü oluşturacaktır. Oturma alanlarında ise daha küçük bitkilerin kullanılması gerekir. Bahçenin alanı müsaitse zeminde doğal taşlardan yapılan yürüme yolları kullanım alanını genişletecektir. Tasarımda bahçenin işlevsel kullanımı için aydınlatma detaylarına da dikkat etmelisin. Doğal bir tarzdan yana isen ahşap aydınlatma unsurları ile bütünleyici bir tasarım oluşturabilirsin. Bahçene uygun dekoratif solar aydınlatma objeleri ile detaylardaki estetiğin şıklığını yansıtabilirsin.

Küçük alanlara dikey bahçe uygulaması

“Bahçem küçük” ya da “yeterli kullanım alanına sahip değil” diye üzülüyorsan, endişelerini bir kenara bırakmalısın. Çünkü küçük alanlara uygun bahçe peyzajı ile ferah, huzur verici atmosferi yakalaman hiç de zor değil. Son zamanlarda ilgi gören küçük alanlar için sıkça kullanılan dikey bahçe konsepti işini kolaylaştıracak. Dar alanlarda dikey olarak kullanılan bahçe tiplerinde çimle kaplı alanlara yerleştirilen saksılar ve rengarenk çiçeklerle dikkat çekici bir görüntü elde edebilirsin. Küçük bir bahçe için renkli, parlak ve canlı renklerden saksılar, duvara sarılan begonviller, sarmaşıklar doğanın enerjisini fazlasıyla yaşatmaya yetiyor. 

Suyun sakinleştirici etkisini bahçende hisset!

Bahçe peyzajında suyun insan psikolojisi üzerindeki rahatlatıcı etkisinden faydalanmak da çok etkili bir seçenek … Durgun su şeklinde süs havuzları ya da yapay taşlardan oluşturulmuş küçük bir akarsu ne kadar huzur verici değil mi? Süs havuzları üzerinde yetiştirilen nilüfer, su kamışı gibi su bitkileri ile tablo gibi bir görüntü oluşturmak mümkün… Bahçe peyzajında kullanacağın ahşap mobilyalarla ortamın doğallığını bütünleştirebilir, estetik ve huzurun oluşturduğu eşsiz armoninin keyfini sürebilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr’ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message