Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bahçe mobilyası bakımında dikkat edilmesi gerekenler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bahçe mobilyası bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Yayınlanma tarihi: 14.05.2020

Bahçe mobilyalarının tasarımında bambu ve okaliptüs ağacı gibi malzemelerden sıklıkla yararlanılır. Bahçe koşullarında konumlandırdığın bu mobilyalar, sıcaklık ve nem gibi etkenler nedeniyle hasar görebilir. Bu hasarların önüne geçmek ve bahçe mobilyası bakımı yapmak için bazı bakım önerilerini dikkate alabilirsin. Böylece bahçe mobilyalarını daha uzun süre ilk günkü şıklığıyla kullanabilirsin. Balkon ve teras gibi yaşam alanlarında keyifle kullanacağın mobilyaların bakımı için şu tavsiyeleri uygulayabilirsin…

Sentetik Mobilyalar Daha Dayanıklıdır

Bahçe mobilyası bakımı sürecini kolaylaştırmak istiyorsan sentetik mobilya seçeneklerini tercih edebilirsin. Sentetik mobilya seçenekleri de ahşap dokularını realistik bir şekilde tasarımlarında barındırır. Bu ürünler hem dayanıklı hem de temizlik kolaylığı sunan tasarımlardır. Polipropilen yapıdaki bu tasarımlar çizilmeye karşı çok dayanıklı değildir. Yüksek oranda kimyasal içeren ürünler yerine su ve sabunla basit bir şekilde bahçe mobilyası bakımı yapabilirsin. Hortumla mobilyalar üzerindeki kiri uzaklaştırmak da etkili bir yoldur. Mobilyadaki boşlukları toz ve kirlerden arındırmak için diş fırçasından yararlanmalısın. Mobilyalarını doğal yollarla kurumaya bırakabilirsin.

Doğal Yağlar ile Etkili Bir Bakım Yapabilirsin

Bambu bahçe mobilyaları bakımı için doğal yağlardan yararlanabilirsin. Zaman geçtikçe mobilyalarında dış etkenlere bağlı olarak yıpranma ve kuru bir görünüm meydana gelebilir. Mobilya yapısına uygun olarak tercih edeceğin doğal yağ seçeneklerini sünger ya da fırça yardımıyla uygulayarak mobilyalarının görünümü iyileştirebilirsin. Doğal içerikli cilalardan yararlanarak bahçe mobilyası bakımı için etkili bir adım atabilirsin. Cila kullandığın mobilyaların çizilme ve nem gibi etkenlere karşı daha dayanıklı hale gelir. Okaliptüs bahçe mobilyası bakımı için de aynı yöntemleri deneyerek uzun ömürlü bahçe mobilyalarına kavuşabilirsin.

Tik Mobilyaları Daha Uzun Süre Kullanabilirsin

Teak (tik) ağacı mobilya tasarımları için oldukça değerli bir ağaç türüdür. Sert yapısı, nem ile ısıya karşı dayanıklı olması ve eskidikçe hoş bir görünüm kazanmasıyla ünlüdür. Her türlü iklim koşullarına karşı dayanıklı olan Tik ağacından yapılmış bahçe mobilyaları, tüm yıl boyunca bahçede tutulabilir. Bu mobilyalarda sadece kirlenme sorunu yaşarsın. Tik bahçe mobilyası bakımı için mobilya yüzeyini daha şık ve parlak kılabilirsin. Bunun için Tik ağacı yağıyla sezon başlarında bakım yapabilirsin. Tik ağacı içerisinde doğal bir yağ bulunur. Bu yağ azaldıkça mobilya grileşmeye başlar. Bahçe mobilyası bakımı her sezon düzenli olarak yağ desteği ile yapıldığında verimli hale getirilebilir. Yağ bakımı yaptığında Tik mobilyalar üzerinde koruyucu bir doğal tabaka oluşur. Böylece mobilyaların lekelenmeye karşı daha dirençli hale gelir. Mobilyaların kirlendiğinde nemli bir bez yardımıyla toz alma işlemi yapabilirsin. İhtiyaç duyman halinde bahçe mobilyası bakımı için su bazlı cilalar ile koruyucu tabakayı güçlendirebilirsin. Boya malzemeleri kullanılması Teak mobilyalarda tercih edilmez. Çünkü Teak ağacından tasarlanan ürünler doğal yapıları nedeniyle fazlasıyla göz alıcıdır. Boya malzemeleri bu doğal yapıya zarar verir ve mobilyaların yapısını geri dönüşü olmamak üzere bozar.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message