Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bahçe Mobilyalarını Yenilemenin Üç Kolay Yolu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bahçe Mobilyalarını Yenilemenin Üç Kolay Yolu

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Bahar ve yaz aylarının en keyif aldığımız yanlarından biri de evimizin dışarı açılan kapısı olan bahçelerdir. Yemyeşil bahçeler, stresimizi azaltan ve günümüzü daha keyifli hale getiren yegane mekanlardır. Yorucu bir günün ardından sessiz, sakin ve rahat mobilyalarla döşediğin bahçende bir bardak çay ya da kahve içmek kadar iyi gelen bir şey olamaz. Ancak bahçe mobilyaları zamanla dış etkenler yüzünden yıprandığı için yenilenmeleri gerekir. Özellikle kış aylarından sonra bahçe mobilyaları hava koşulları sebebiyle zarar görebilir. Eğer senin bahçe mobilyaların da yıprandıysa ve yeni bir bahçe mobilyası almayı ya da bahçe mobilyalarını yenilemeyi düşünüyorsan mutlaka bize kulak vermelisin.

Ne kadar eski olduğunun önemi yok, usta sensin!

Yaz geldiyse ve artık bahçende keyif yapmak istiyorsan ancak bahçe mobilyası da oturulacak gibi değilse… Ya hepsini atman gerekiyor ya da yenilemen! Bugünlerde oldukça popüler olan bahçe mobilyası yenileme işlemleri hiç de zor değil. Mobilya tamiratı günümüzde o kadar popüler bir uğraş ki artık insanlar özel olarak eskimiş mobilyaları alıyor ve bunları tamir ediyor. Bahçe mobilyası tamiratında, mobilyaların iskeletlerini boyayarak, minderlerini ve kaplamalarını değiştirerek hem kendi stiline uygun hem de bahçene uygun mobilyalar yaratabilirsin. Bahçe mobilyası tamiratıyla hem fazla masraf etmeyeceksin hem de resmen yeni mobilyalara sahip olacaksın.

Eskimiş bir ahşap bahçe mobilyası mı? Hemen yenilemelisin!

Bahçe mobilyası yenileme işlemi için bir usta olmana gerek yok. Bu yazıda, yenileyeceğimiz bahçe mobilyası bir koltuk olsun. İskeleti tamamen ahşaptan, oturma kısımları da kırlentten olsun. Çok zorlu bir kış geçirdin ve bahçe mobilyası örtüsü de mobilyaları korumaya yetmedi. Zaten alalı epey uzun bir süre olmuştu ve artık boyaları kalktı, kırlenti yırtıldı ve karardı. Ya da aradığın bahçe mobilyası ikinci el olarak bulunuyordu ve görür görmez satın aldın. Küçük bir hasar tespiti yaptıktan sonra başlıyoruz, kırlentleri koy kenara onlara sonra geleceğiz.

Eskimiş bir ahşap bahçe mobilyası mı? Hemen yenilemelisin!

Eğer ahşap iskelet çok fazla yıprandıysa, ya da kendiliğinden vernikliyse zımpara şart.İskeleti zımparalayıp pürüzsüz bir hale getirdikten sonra ince bir şekilde astar boyası ile boyamalısın.Astar boyası da bitti mi? Yavaş yavaş boyama kısmına geçiyoruz. Ama önce astardan sonra tekrar kontrol et ve iskelette pürüz varsa ince bir şekilde zımparala.Bütün işlemler tamamlandıysa tercih ettiğin renkte bir boya ile iskeleti tamamen boya. Zımparaladığın için zaten kendi boyası gitmiş olacak ve rahatlıkla istediğin renge boyayabileceksin.Bazı boyalar kendinden vernikliyken bazıları değil, boyanın uzun süre zarar görmeden kalması ve parlak görünmesi için vernik önemli.Oturma alanının boyutuna uygun bir sünger kestirerek kırlentlerini tamamen yenileyebilirsin, ya da eski kırlentinin yüzünü yenileyebilirsin. Kullandığın boyanın rengine uygun desenleri seçmeni şiddetle tavsiye ederiz. Ahşap iskeleti siyaha boyadıysan sarı renkte bir kırlent çok da hoş durabilir.

Bazen yenilemek bile gerekmez. Yaşasın vintage!

Boyaları kalkmış ve yıpranmış özellikle bahçe mobilyası ahşap ise çok ufak işlemlerden sonra olduğu gibi kullanabilirsin. Basit bir zımparalama ve vernikleme işleminden sonra eski görünümlü mobilyalarla dahi muhteşem bir görünüm yaratabilirsin. Unutma vintage bu devirde oldukça popüler.Hiç vakit kaybetme, yenilenmeyi bekleyen bahçe mobilyaların var ise; zımpara, astar boyası, zevkini yansıtan tonlarda bir boya ve vernik aldıktan sonra tüm mobilyalarını kendi zevklerin ya da tasarım trendleri doğrultusunda yenileyebilirsin. Mobilyalarını yenilerken kullanabileceğin vernik, astar boyası ve en güzel tonları en uygun fiyatlarla buluşturan boyaları da Bi’Boya’da bulabilirsin!

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message