Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bahçe katı balkon için dekorasyon önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bahçe katı balkon için dekorasyon önerileri

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Özellikle bahar ve yaz mevsimi geldiğinde balkon sezonunun açıldığı söylenebilir. Sen de balkonunda uzun vakit geçirmek isteyenlerden, sevdiklerinle tatlı, çay kahve sohbetleri yapmaktan hoşlanan biriysen bu alanları tıpkı evin diğer alanları gibi özel kılabilirsin. Hele evin bahçe katındaysa bu konuda çok şanslı olduğun söylenebilir. Hem bahçeni yeşillendirebilir, rengarenk çiçekler ve saksılarla süsleyebilir hem de balkonunu rahat oturma gruplarıyla yaşanası bir alana çevirebilirsin.

Evinin rahatlığında bir Alaçatı esintisine ne dersin?

Tüm bu fikirleri hayata geçirirken elbette balkonun şekli de önem taşıyor. Kare balkon dekorasyonu diğerlerine oranla çok daha kullanışlı oluyor. Oturma takımını dilediğince yerleştirip herkesin oturmak için eşit yere sahip olmasını sağlayabilirsin. Hele bir de renkli desenlere sahip minderlerle süslediğin sandalyelerin herkesin beğenisini kazanacak emin olabilirsin. Balkon minder dekorasyon açısından tahmin ettiğinden çok daha büyük bir etkiye sahip oluyor. Örneğin mavi ve beyaz renkleri hakim kıldığın bir dekorasyonla ege esintisini yakalayabilir adeta Alaçatı ya da Foça’da bir yazlıktaymış havasını yaratabilirsin. Alaçatı balkon dekorasyonu için ahşap sandalyeler, duvarlarda mavinin ve beyazın hakim olduğu dekoratif objeler, iklime uygunsa kırmızı, pembe sardunyalar kullanabilirsin mesela.

Ahşap paletlerden sıra dışı bahçe ve balkon dekorasyonu

Güzel anıların biriktiği bir bahçe katı balkon sahibiysen işin hem biraz daha kolay hem biraz daha zor. İlgilenmen gereken daha fazla şey olduğu gibi elinde dekorasyona katkı sağlayacak bir sürü malzemen oluyor. Örneğin bahçende bulunan bir ağacı renkli örgüler yardımıyla giydirebilir ve hoş bir görsel yakalayabilirsin. Küçük bahçe heykelleri ile sevimli küçük yapma bir havuzla ferahlatıcı etki yaratabilirsin. Özellikle son yıllarda balkon dekorasyonu anlamında çok sayıda fikirle karşılaşman mümkün. Paletlerden yapılan mobilyalar, eski lastikleri boyayarak elde edebileceğin saksı ya da çıtalardan yapacağın seperatörler dekorasyonuna farklılık katacaktır. Renkli boyalarla boyadığın eski otomobil lastiklerinin içlerini renkli çiçeklerle süsleyerek ya da bu lastiklerden bahçe duvarı yaparak da hem atıkları değerlendirmiş olursun hem de herkesin keyifli vakit geçirdiği bir ortama kavuşursun.

Balkon duvarlarını da unutmamalı

Bir başka bahçe ve balkon dekorasyonunu ise kiremitleri boyayarak ve sevdiğin desenlerle süsleyerek elde edebilirsin. İstediğin renkte boyadığın kiremitleri artık hemen her yerde bulunan kendin yap malzemeleri satan yerlerden elde edebileceğin dekupaj kağıtları ve biraz da tutkalla muhteşem tablolara çevirebilirsin. Yine son zamanların yükselen trendlerin makrome ile sarkıt saksı süsleri yapabilir ve mekanın güzelliğine güzellik katabilirsin. Makrome ve tabiattan alınan rastgele bir dal parçası ile hazırlayacağın duvar süsüne ise görenler hayran kalacak. Tüm bunları ve hatta daha fazlasını biraz araştırarak biraz da hayal gücünle harmanlayarak elde etmen oldukça basit. Sen yeter ki iste! Elinin altındaki artık boyalar, ipler, kumaşlar hatta eski mobilyalar bile elinde birer şahesere dönüşebilir. Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr’ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message