Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bahçe dekorasyonunu eşsiz hale getirecek asılı bitkiler…
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bahçe dekorasyonunu eşsiz hale getirecek asılı bitkiler…

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Bahçe dekorasyonunun en önemli unsurlarından biri elbette ki bitkiler. Gölgesinde dinleneceğin ağaçlardan tüm duvarı kaplayan sarmaşığa kadar hepsi bahçe kimliğini oluşturmada oldukça etkili. Bir de asılı bitkiler var ki… İster sadece yapraktan oluşsun ister rengarenk çiçekler versin görenleri her biri görenleri bahçene hayran bırakır. Eğer sen de bahçende asılı bitkiler olsun istiyorsan ancak karar veremiyorsan yazımızdaki önerilere bir göz atmalısın.Not: Bazen bitkilerin yaygın kullanılan ismi aslında başka bir bitkiyi ifade ediyor olabileceği için yanlış anlaşılmalardan kaçınmak adına yazıda bitkiler Latince bilimsel adlandırmalarıyla birlikte yer alıyor. Böylece herhangi bir kafa karışıklığı yaşamadan bitkileri kolaylıkla bulabilirsin.

Hedera helix – Duvar sarmaşığı

İstersen duvarını sarmasına ve kaplamasına izin vererek istersen de asılı bir saksının içerisine yerleştirerek sarmaşığı bahçende kullanabilirsin. Beyaz-yeşil, puslu yapraklara sahip farklı çeşitleri olan duvar sarmaşığından farklı çeşitleri bir arada dikerek de çarpıcı bir görüntü elde edebilirsin.

Parthenocissus quinquefolia – Amerikan sarmaşığı

Bahçende her mevsimi yansıtan bir tablo olsun ister misin? İlkbahar ve yaz aylarında yeşil yapraklar verirken, eylül-ekim aylarının gelmesiyle tam bir güz havasına bürünerek sarı ve kırmızı yapraklarla bahçen romantik film sahneleri gibi seni karşılayabilir.

Wisteria – Mor salkım

İsmi ile müsemma mor salkım şeklinde çiçekleriyle cümbüş havasına bürünen bir bitki. Leylak ile karıştırılsa da ağaç formunda olmamasıyla uzaktan bile rahatça ayırt edilebilir. Kokusu ve görüntüsüyle bahçeni göreni kendine hayran bırakmaya tek başına bile yeter. Sarmaşık gibi sarılıcı ve tırmanıcı bir bitki olduğu için yine duvarda kullanabilirsin. Eğer bahçende çardak varsa, hele bir de mor salkımla süslenmişse oradan ayrılmak istemeyeceğine eminiz.

Lobelia regetta – Sarkan lobelya

Lobelyaların regetta türünü asılı bitki olarak bahçende kullanabilirsin. Sarkan bir saksı içine dikeceğin lobelyalar mavinin tonları, kırmızı veya beyaz çiçekleriyle bahçenin incisi durumuna gelebilir.

Ceropegia woodii – Kalp kalbe karşı çiçeği

Kalp kalbe karşı bitkisi yer çekimine doğru uzayan dalların üzerindeki yaprakların kalp şeklinde olması ve her bir yaprak boğumunun üzerinden karşılıklı iki yaprak çıkmasından dolayı bu şekilde adlandırılıyor. Bahar aylarında verdiği minik pembe-mor çiçekler de bu güzel bitkinin süsleri halini alıyor. Asılı bitkilerden biri olan kalp kalbe karşıyı makromeyle bir yere tutturulmuş saksının içerisinde büyütebilirsin. Uzayan dalları istediğin şekilde yönlendirerek farklı görüntüler oluşturabilirsin.

Clematis – Akasma

Asılı bitkilerden biri olan bu bitkiyi de diğerleri gibi sarkan bir saksıya dikip yere doğru akan çiçek seli gibi bir görüntü elde edebilirsin. Farklı renklerde çiçeklere sahip varyasyonları bulunan akasmaya İngilizlerin ayrı bir hayranlığı olduğu söyleniyor.

Schlumbergera truncata – Yılbaşı kaktüsü

Şimdiye kadar bahsettiğimiz tüm bitkiler ilkbahar-yaz aylarında çiçeklenen türler. Ancak yılbaşı kaktüsü adından da anlaşılacağı gibi kış aylarının çiçeği. Kasım-ocak aylarında açtığı kırmızı çiçeklerle bahçenin çiçeksiz kalmasını izin vermeyen bu asılı bitkiyle yılbaşı temasını bahçene taşıyabilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message