Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Bahçe dekorasyonu için renkli kendin yap fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Bahçe dekorasyonu için renkli kendin yap fikirleri

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Varsayılan bahçe ayarlarını ‘kendin yap’la kişiselleştirmeye ne dersin? Kendin yap (Do-it-yourself-DIY) kavramı her ne kadar insanlık tarihi kadar eski olsa da postmodern bir yaklaşımla yeniden gündem olup bir akım haline gelmesi geçtiğimiz 30 yılda oldu. Ev içi tadilatla başlayan ve bahçeye kadar yayılan bu akıma artık üretici bir tüketici yani türetici (prosumer) olmak isteyen herkes katılıyor. Bunlardan biri de pekala sen olabilirsin. Kendin yap bahçe dekorasyonu ile hem hayatını hem de bahçeni kimi zaman küçük ama etkili ve özgün dokunuşlarla renklendirebilirsin. Bunun için sahip olman gereken tek şey: İstek. Kendin yap bahçe dekorasyonu konusunda sana ilham verecek kendin yap bahçe projelerini görsel ve yazılı olarak İnternette bulabilirsin. Gittikçe artan sayıda sanal içeriğin yanı sıra yaratıcılığını hesaba katarsak uçsuz bucaksız bir mecra seni bekliyor!

Nerden mi başlasan?

Bahçenin sınırları yoksa önce bir kendin yap bahçe çiti ile işe başlayabilirsin. Binlerce yıllık yaşam öğretisi olan Feng Shui’ye göre çitlerle ya da duvarlarla çevrelenmiş bir bahçede yaşam enerjisi Çi, daha rahat ve kolay hareket edebiliyor. Kendin yap bahçe dekorasyonu başlığı altında bir arama yaptığında bununla ilgili, paletten bozma çitler, değişik doku ve yapıda kerestelerden oluşturulmuş bahçenin bir bölümünü ya da etrafını çevreleyen yapılar göreceksin. Zamanın ve isteğin varsa hemen işe koyulabilirsin. Çitleri çaktıktan sonra ruhunun renklerini yansıtabilir, tek renk olabileceği gibi rengarenk de yapabilir hatta biraz ileri gidip çitler üzerine panoramik bir resim çizebilirsin. Hayal gücün ve parmakların seni nereye kadar götürürse…

Bahçe duvarı dekorasyonu nasıl mı olmalı?

Cevabı çok basit: senin onu görmek istediğin gibi. Dilersen sarmaşıklarla ya da kendin yap bahçe dekorasyonu fikirleriyle yaptığın monte saksılardaki çiçeklerle canlı duvara dönüştürebilir, dilersen de fırçayı eline alır görmek istediklerini çizersin. Ya da en renklisi, hane halkından veya mahalleden çocuklarla renkli el boyalarıyla el izi sanatını uygular, anılarla örersin. İzolabant yapıştırarak kolay tatbik edilebilir boyalarla üzerinden geçebilir sonra da bantları söküp küçük tuğla döşemesi görünümü verebilirsin. Gördüğün gibi kendin yap bahçe dekorasyonu için bir boyayla çok şeyler yapabilirsin. 

Atık malzemelerden bahçe süsleri olur mu?

Hem de harika olur! Şişe kapaklarından kapağı kırılmış çaydanlıklara, eski ayakkabılardan patlamış futbol toplarına, araba lastiklerinden çatlamış su borularına kadar işine yaramadığını düşündüğün her ne varsa kendin yap bahçe dekorasyonu fikriyle yeniden hayata dönebilir. Yatay ya da dikey, içerisine toprak doldurabildiğin her şey artık senin özgün bahçende birer saksıdır; bir fırça darbesiyle onları renkli hayatına kolaylıkla dahil edebilirsin.

Türetmenin dayanılmaz hafifliği

Birbirinden eğlenceli kendin yap bahçe dekorasyonu uygulamalarını medya kanallarından izleyebilir ve hayata geçirebilirsin böylelikle hem her açıdan maliyet etkin hem de üretken bir hobi edinebilirsin. Kişisel üretim süreci ve sonucunda bir nevi psikolojik terapi görmüş olduğun için kendini rahatlamış hissedebilirsin. Kişiselleşmiş huzur dolu bahçenin sana sunduğu tüm ayrıcalıklardan faydalanabilirsin.Kendin yap bahçe dekorasyonu yolculuğunda renkleriyle hep senin yanında olacak birine ihtiyaç duyarsan Bi’boya’yı tercih edebilir, https://www.biboya.com.tr/ ‘den sipariş verebilir ve de boyaların artarsa iade edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message