Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Aydınlık mutfak dekorasyonu için 3 duvar rengi önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Aydınlık mutfak dekorasyonu için 3 duvar rengi önerisi

Yayınlanma tarihi: 20.02.2020

Mutfak en az yaşam alanları kadar evin önemli bölümleri arasında kendine yer bulur. Fakat küçük ya da yeteri kadar doğal ışık almayan bir mutfağın varsa mutfak dekorasyonu konusunda biraz daha hassasiyet göstermen gerekebilir. Özellikle duvar rengi seçerken doğru seçenekleri değerlendirdiğinden emin olmalısın. Renk seçimine yardımcı olması açısından senin için mutfağı daha ferah gösteren duvar renklerini araştırdık.

1. Işıl ışıl bir mutfak için parlak ve açık renkler

Renkler insan hayatını etkilediği kadar mekanların ruhunu da ortaya çıkarması bakımından belirleyici nitelik gösterir. Örneğin mutfak dekorasyonunda kullandığınız bir renk iç mekanı olduğundan büyük ya da ferah gösterebilir. Küçük mutfaklarda açık renk tercih edilmesi de ferahlık bakımından önem taşır. Fakat açık tonlara sahip her renk istediğin etkiyi yaratmayabilir. Işıl ışıl ve hareketli bir mutfak istiyorsan parlak duvar boyası kullanmalısın. Uçuk mavi ya da su yeşili açık tonlara sahip olmanın yanı sıra yüksek enerjisi sayesinde mutfaklara samimiyet kazandırır. Dilerseniz kontrast uyumunun mutfağa kazandıracağı aydınlıktan da yararlanabilirsiniz. Aynı rengin açık ve koyu tonunu rahatlıkla kullanabilirsin. Kombinasyonu dikey olarak yapabileceğin gibi yatay olarak da yapabilirsin. Beyazın canlı renklere kazandırdığı derinlikten yararlanabilirsin.

2. Pastel tonlarla aydınlık mutfaklar

Pastel tonlar kullanarak aydınlık mutfak elde edemeyeceğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Mutfak dekorasyonu yaparken sınırlarının dışına çıkmayı düşünüyor fakat bunu nasıl yapacağını bilmiyorsan pastel tonları denemeni tavsiye ediyoruz. Grinin pek çok tonu bulunur. Mutfağını huzur veren ve dinginlik hissi yüksek bir boya ile boyamak istersen grinin mat tonları ihtiyacına cevap verir. Pastel ve mat tonlar ile aydınlık dekorasyon yapılamayacağı fikri günümüzde kabul görmüyor. Modern ve aydınlık mutfak dekorasyonu için açık pastel tonlara mutlaka bir şans vermelisin.

3. Beyaz kullanımına dikkat

Aydınlık gösteren duvar renkleri denince beyaz duvar rengi liste başı olur. Fakat beyaz her ne kadar mutfak dekorasyonu için risksiz gibi görünse de dikkatli kullanılması gerekir. Mutfağın bir yemekhane görünümü almasını istemiyorsan beyazla birlikte mutlaka geçiş renkleri kullanmalısın. Tüm mekanda beyaz kullandığınız zaman düşündüğünün aksine boğucu bir görüntü ortaya çıkar. Beyazın verdiği yorucu görüntüyü kırmak için dilersen açık bir sarı kullanabilirsin. Dilersen de mutfak dolapları ve zemin rengi seçimini koyu tonlardan yana yapabilirsin. Aydınlık bir mutfak dekorasyonu için temelde renk seçiminden ziyade rengin ışığı yansıtıp yansıtmadığını bilmek gerekir. Dumanlı mor, çakıl taşı rengi, turkuaz tonları ve şeftali tonları hem ışığı yansıtması bakımından hem de beyaz ile hoş bir uyum sağlaması bakımından değerlendirmeye alabileceğin alternatifler arasında yer alır.Sen de mutfağına tarz katacak boyaları incelemek ve aydınlık bir mutfak yaratmak için BiBoya‘ya göz atabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message