Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Art Nouveau Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Art Nouveau Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Baştan söyleyelim: Art nouveau stili herkes için değildir. Sıradışı ve yaratıcı bir kişiliği olanlar, bol süslemeli bu tarz için özverili davranırlarsa 19. Yüzyıldan bugüne gelen bu etkileyici tarzı evlerine yansıtabilirler. İç dekorasyonun en güzel stillerinden biri olan art nouveau, yumuşak çizgilere sahip bir stil. Bu stilde sanat ve tasarım birleştirilir, işlevsel nesneler bile adeta sanat eserine dönüşür. Bazılarına belki tuhaf gelebilecek mobilya şekilleri ve iç mekan tasarımlarıyla bu tarz aslında seçkin kişiliklerin evlerine yansıtmayı tercih ettiği bir tarz. Biraz karmaşık ve gerçekleştirmesi zor görünen art nouveau iç mekan tarzında zarif, sanatsal ve dekoratif süslemeler ön plandadır, kıvrımlar yoğundur ve özellikle bitki desenlerinden ilham alınır. Modern bir evin varsa bile art nouveau tarzı dekoru evine yansıtabilmenin pek çok yolu var.

Salonda organik formların yükselişi

Art nouveau tarzı aslında 19. Yüzyılda Fransa’da doğdu ve o zaman pek çok sanatsal hareketi birleştiren bir tarz olarak ortaya çıktı. Önceleri sadece mimarlık ve sanatta kullanılıyordu ama daha sonra mobilya ve aksesuar tasarımında da kullanılmaya başladı, zaman içinde bütün dünyayı etkiledi. Bugün dünyanın pek çok yerinde insanlar hem evleri hem de işyerlerinde bu tarzı seçiyor. Çünkü bu stil her zaman şaşırtıcı ve oldukça eğlenceli. Sen de bu tarzı evinde uygulamak istiyorsan işe salondan başlayabilirsin. Art nouveau salon tasarımı için öncelikle salondaki keskin köşeli ve kenarlı mobilyalardan, çerçevelerden, masa veya sehpalardan vazgeçmelisin. Bunun yerine gerçek bir art nouveau salon için kıvrımlı mobilyalar seçmek ilk hareket olmalı.

Art nouveau salon için geniş bir renk paletinden faydalanabilirsin

Art nouveau tarzını salonuna yansıtmak için art nouveau renklerine de önem vermelisin. Art nouveau salon tarzında renk paleti oldukça geniş ve çeşitli, ancak kesinlikle doğal renkleri kullanmalısın. Örneğin krem, beyaz ya da kum rengi gibi renkleri bitkilerin yeşiliyle birleştirebilirsin. Yine toprak tonlarını da dekorasyonu tamamlamak için kullanabilirsin. Art nouveau salon yaratırken farklı malzemeleri birleştirmek gerçekten tarz bir salon yaratmana yardımcı olacak. Şöyle ki ahşap, cam ve taş gibi organik malzemeleri birlikte kullanarak şaşırtıcı görünümler elde etmek mümkün. Bu tarz için bitkisel motifleri kullanmanın çok önemli olduğunu belirtmiştik, bu tür desenler içeren tablolar, tekstiller ve duvar kağıtlarıyla harika bir Art nouveau salon dekore ederek işlevsel ve zarif bir salon yaratabilirsin.

Sanat eseri bir art nouveau salon deneyimi

Merdivenli bir evde oturuyorsan salondaki merdivenleri kıvrımlı organik ahşap yapabilirsin. Adeta bir doğa eseri gibi görünecek olan merdivenler eve gelenleri görür görmez etkileyecek. art nouveau salonun için yine doğal formlara sahip bir yemek masası ve sandalyelerinden faydalanabilirsin. Salondaki kapıları renkli çiçek desenleri olan bir vitray ile süsleyebilirsin ya da özellikle dolaplar ve aynalarda renkli camlar kullanarak art noveuayu evine yansıtabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message