Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Antrede yapmaman gereken 5 dekorasyon hatası
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Antrede yapmaman gereken 5 dekorasyon hatası

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Evlerin giriş kısımları aslında birçok kişi açısından bir alan olarak değerlendirilmiyor. Ama evde bütünsel bir dekorasyon uygulaması yapabilmek için her bir köşenin tasarıma önem vermek ve titiz davranmak lazım. Bu nedenle antre dekorasyonu konusunda da evin devamı kadar hassas olmakta fayda var. Kullanılan renk, mobilya ve aksesuar seçimlerinde dikkatli davranmak ve alanın atmosferi bozacak hatalardan kaçınmak gerekiyor. İşte antreyi dekore ederken göz önünde bulundurman gereken 5 önemli nokta!

İşlevselliğini yitirmiş depolama alanları

Antre dekorasyonu yaparken o alanın amacını göz önüne almalısın. Bildiğin gibi evin girişi olarak tanımlanan holler aslında eve ilk geldiğimiz anda ya da evden ayrılırken işimizi kolaylaştırmak için var. Bu nedenle antre dekorasyonu için kullanışlı depolama alanları seçmeli ve amaca uygun hareket etmelisin. Aksi halde karmaşık ve dağınık bir görüntü ortaya çıkacaktır. Farklı boyutlarda raflar veya dolaplar kullanabilirsin. Eğer alanın darsa duvarlar askılar ve duvar rafları monte ederek kendine alan yaratabilirsin. Ayrıca antreye küçük bir koltuk veya bank gibi bir oturma elemanı yerleştirmeyi de unutmamalısın.

İlk izlenim önemini göz ardı etmek

Antre dekorasyonu evin devamıyla ilgili fikir verecek şekilde yapılmalı. Bu aşamada antreyi evin ön gösterimi veya fragmanı gibi düşünebilirsin. İçeriye giren biri evin dekorasyonuyla ilgili ilk izlenimini bu alanla edinecek. Bu yüzden antre dekorasyonu konusunda da titiz olmakta fayda var. Çünkü bütünsel bir dekorasyon uygulamak her detayı hesaba katmak demektir. Eğer yaşam alanının hem senin hem de misafirlerinin ruhuna dokunacak bir atmosferi olsun istiyorsan bu noktalara önem vermelisin.

Yanlış aydınlatma tercihi

Aydınlatma her alanda olduğu gibi antre dekorasyonu için de çok önemli. Çoğu evde koridor boyunca pencere olmaz. Bu da doğal ışığın nimetlerinden faydalanamayacağımız anlamına geliyor. Bu nedenle antre dekorasyonu için aydınlatma seçerken bu parametreyi göz önünde bulundurmalısın. Köşelere doğal ışık veren lambaderler yerleştirebilirsin. Tavanda da gün ışığını andıracak aydınlatmalar tercih edersen daha aydınlık bir alana sahip olursun.

Proporsiyonu unutmak

Antre dekorasyonu biraz ferah olmalı. Ne çok mobilyayla boğulmalı ne de tamamen eşyasız olmalı. Ama eşya seçerken de boyut ve oran hususlarında dikkatli davranmak gerekiyor. Çoğu zaman zaten dar olan bir alana gereğinden büyük eşyalar yerleştirmek hem o bölgeyi daha çok daraltıyor hem de eşyaların fonksiyonelliği azalıyor. Sonuçta kapağını rahat açamadığımız bir dolap hayatımızı kolaylaştıramaz, değil mi?

Duvar boyası ve zemin kaplamasını yanlış seçmek

Her ne kadar evlere ayakkabıyla girme alışkanlığımız olmasa da antre ayakkabıyla gezdiğimiz bir alan. Bu nedenle antre dekorasyonu için zemin kaplaması seçerken evin tamamından daha farklı düşünmek gerekiyor. Aksi halde ev temizliği bir kabusa dönüşebilir ve zemin çok çabuk eskiyerek yıpranabilir. Bu aşamada karo gibi aşınmaya ve açık havanın koşullarına dayanıklı ürünler tercih edebilirsin. Antre dekorasyonu için duvar rengi de çok büyük önem taşıyor. Çünkü renkler alanların ışığını ve dekorasyonunu ortaya çıkarıyor. Doğal ışık almayan koridorlarda koyu tonlar kullanmak evin dekorasyonunu karartabilir. Seçimlerini yaparken bu parametreyi göz önünde bulundurmayı ihmal etmemelisin. Evini tasarlarken ihtiyacın olacak farklı tonlardaki duvar boyaları için Bi’Boya ‘yı ziyaret edebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message