Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Anaokulu duvarları nasıl boyanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Anaokulu duvarları nasıl boyanır?

Yayınlanma tarihi: 12.02.2020

Anaokulu dekorasyonu, çocukların hayal gücünü destekleyecek bir biçimde yapılmalıdır. Bu açıdan duvar dekorasyonunun da önemi büyük. Hem iç hem dış cephe duvarlarının çocukların ilgisini çekecek şekilde boyanması ve dekore edilmesi için bazı ipuçları var. Anaokulu duvar boyama uygulamalarında bu ipuçlarından etkili bir şekilde yararlanabilirsin.

Renk bloklarından ilham alınabilir

Gökkuşağı teması anaokulu dekorasyonu için şık bir seçenek olacaktır. Hem iç hem de dış cephe duvarları için gökkuşağı renklerinden bloklar oluşturabilirsin. Benzer renklerdeki anaokulu mobilyaları ile dekorasyonunu etkili bir şekilde tamamlayabilirsin. Anaokulu duvar süsleme için aynı temadaki aksesuarlardan yararlanabilirsin.

Dikkat dağıtan ayrıntılardan uzak durulmalı

Küçük çocukların dikkatini toplamak daha zordur. Bu açıdan duvar renklerini belirlerken dikkat dağıtan ayrıntılardan kaçınmalısın. Renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkileri uzun zamandır biliniyor. Turuncu ve tonlarının dikkati toplamayı ve konsantrasyonu kolaylaştırdığı pek çok araştırmada defalarca ortaya konulmuş durumda. Bu nedenle anaokulu duvar boyama uygulamasında turuncu ve tonlarından rahatlıkla yararlanabilirsin. Böylece hem işlevsel hem de estetik görünen duvarlara sahip olabilirsin. Turuncu duvarlarını mantar panolarla canlandırabilir; uyumlu ve işlevsel bir dekorasyon elde edebilirsin.

Kolay temizlenen seçeneklere tercih edilmeli

Çocukların bulunduğu ortamlarda duvarlar daha hızlı kirlenir. Bu nedenle anaokulu duvar boyama için kir ve leke tutmayan boyalara öncelik vermelisin. Kolay temizlenen ürünler kullanarak temizlik avantajı sağlayabilir ve duvarları bir kez daha boyamadan uzun süre kullanabilirsin.

Sağlık her şeyden önce gelir

Anaokulu duvar boyama uygulamalarında hangi renk seçilirse seçilsin sağlıklı ürünler tercih edilmelidir. Bu açıdan su bazlı boyalar sağlıklı seçenekler sunuyor. Solvent gibi zararlı maddeler içermeyen boya seçenekleriyle sağlıklı bir mekan tasarımı yapabilirsin. Bu nedenle boyanın nasıl göründüğünden çok öncelikli olarak içeriğine dikkat etmelisin.

Dış cephe için yaratıcı desenlerden ilham alınabilir

Anaokulu dış cephe duvar boyaları, çocuklara eğlenceli ve keyifle vakit geçirebilecekleri bir alan sunmalıdır. Seçtiğin dış cephe ürünlerinin güneşe ve neme karşı dayanıklı olmasına özen göstermelisin. Böylece dış cephe boyalarını yenilemeye ihtiyaç duymadan uzun süre kullanabilirsin. Dış cephe için en ideal boya seçenekleri plastik boyalardır. Anaokulu duvar boyama sürecinde plastik boyaların geniş renk yelpazesinden yararlanarak çocuklar için eğlenceli bir oyun ortamı yaratabilirsin.

Duvar stickerlarından yararlanılabilir

Anaokulu duvar boyama için duvar stickerlarından ilham almaya ne dersin? Bu stickerlar ile seçtiğin duvar renkleri daha çarpıcı bir şekilde ortaya çıkacak. Anaokulu duvar boyama uygulaması için bir tema belirleyebilir ve duvar stickerlarını da bu temada seçebilirsin. Böylece bütünleşmiş ve estetik görünüme sahip bir duvar dekorasyonu elde edebilirsin. Anaokulu duvar boyama işlemlerini Bi’Boya’nın geniş renk yelpazesine sahip ürünleriyle yapabilirsin. Etkileyici bir mekan tasarımı için hem iç hem de dış cephe duvarlarında sağlıklı boya seçeneklerinden ilham alabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message