Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Akdeniz tarzı dekorasyonun sırları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Akdeniz tarzı dekorasyonun sırları

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Hem evler hem iş yerlerinde kullanılabilecek çok sayıda dekorasyon çeşidi bulunuyor. Bunlardan en göz alıcı ve kaliteli görünenlerden bir tanesi de Akdeniz tarzı dekorasyon stili. Akdeniz tarzı dekorasyon, iç mekanlarda oldukça büyük avantajlar sağladığından sıkça tercih ediliyor. Akdeniz tarzı dekorasyonu evine taşımak için önce bu dekorasyon stilinin özelliklerini bilmelisin!

Akdeniz tarzı dekorasyon nedir?

Akdeniz düşünüldüğünde genellikle akıllara benzer şeyler geliyor; sakin ve keyifli bir müzik, deniz kenarı, huzurlu yürüyüşler ve leziz yemekler! Tümü insana huzur ve mutluluk veren bu unsurların dekorasyona yansıdığını hayal edebiliyor musun? İşte Akdeniz tarzı dekorasyon tam da böyle bir stil! Akdeniz tarzı dekorasyon; esas olarak İtalya, İspanya ve Yunanistan’dan gelen dekoratif stillerin esintilerini taşıyor. Akdeniz tarzı evler rahat ama lüks ve kaliteli bir görünüm taşıyor. İç açıcı bir ambiyansa sahip olmanı sağlayan Akdeniz dekorasyon stili, oturma odasından yatak odasına tüm yaşam alanları için ideal bir dekorasyon tarzı. Peki evinde Akdeniz tarzı dekorasyon stilini nasıl yorumlayabileceğini biliyor musun?

Akdeniz tarzı eve sahip olmak için ne yapabilirsin?

Akdeniz tarzı ev yaratmak için evinde doğal renkler tercih ederek işe başlayabilirsin. Mavi, yeşil, beyaz ve kahverengi gibi doğada rastlayabileceğin renkleri kullanarak evinde huzurlu bir ambiyans oluşturabilirsin. Doğal bir görünüme daha çok yaklaşmak için ahşap objelerden ve yeşil bitkilerden yardım alarak evini Akdeniz tarzı dekorasyona yaklaştırabilirsin. Örneğin oturma odanda duvarlarını beyaza boyayıp koltuklarını açık mavi renkte kumaş ile kaplatabilir, dolap seçimini ahşap materyalli olanlardan yana kullanabilirsin. Düz renk koltuklarının üzerini mozaik desenlere sahip kırlentler ile süsleyerek hem oturma odanın Akdeniz stili dekorasyona yaklaşmasını sağlayabilir hem de konforunu arttırabilirsin. Serin geceleri de göz önünde bulundurarak konforlu koltuğunun üzerine ince ve değişik desenlere sahip ince örtüler sererek kullanışlı bir dekoratif aksesuara sahip olabilirsin. Ayrıca duvarının bir bölümünde taş veya taş görünümlü duvar kağıdı kullanarak doğaya ait tüm unsurları evine taşıyabilirsin.Aynı şekilde mutfağının duvar ve zeminlerinde mavi, beyaz ve kahverenginin dominant olduğu fayanslar kullanmayı tercih edebilirsin. Duvarlarında açık renk kullanarak ferah bir görünüm sağladığın mutfağında bu fayanslar etnik bir esintiye kavuşmanı sağlayabilir. Ahşaptan üretilmiş masa ve sandalyeler ile mutfak dekorasyonuna kaliteli ve elegant olduğu kadar konforlu bir görünüm kazandırabilirsin.Evine mümkün olduğu kadar çok ışık girmesine yardımcı olarak ve aydınlatma ünitelerini çoğaltarak evini Akdeniz tarzı dekorasyon stiline yaklaştırabilirsin. Dekorasyonu bir üst seviyeye taşımak istersen ve evinde tadilat yapma imkanın varsa, camlarını büyütebilir hatta yerden tavana cam yaptırmayı değerlendirebilirsin. Bu sayede evine en üst seviyede ışık girebilir ve evin olduğundan ferah görünebilir. Eğer böyle bir imkanın yoksa beyaz gibi açık renklere sahip aydınlatma araçları yardımıyla evini daha geniş göstermen mümkün. Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr’ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message