Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Ahşap duvar dekorasyon ürünleri nasıl kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Ahşap duvar dekorasyon ürünleri nasıl kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 14.02.2020

Ahşap duvar dekorasyon ürünleri genellikle “country” denilen tarzda döşenmiş evlerde kullanılıyor. Doğal görünümlü eşyalarla ve kasaba stilindeki eşyalarla birlikle kullanımı daha yaygın. Bununla beraber, modern mobilyalarla kullanıldığında, örneğin gri renkli bir duvarda ahşap duvar dekorları modern ve karakteristik bir ortam sağlıyor. Doğallıktan ve sadelikten yana olanlar ahşap detayını kullanmayı seviyorlar. Aynı zamanda geleneksel bir duruşu olan ahşap duvar dekorasyon ürünleri pek çok farklı şekilde kullanabilirsin.

Eskiye dönüş: Ahşap panjurları nasıl dekore etmeli?

Ahşap duvar dekoru pencere kenarındaki bu sahte panjur görünümü detayıyla ortamı tamamen değiştiriyor. Pencerenin önünde vakit geçirmeyi seviyorsan bu panjurlar seni bir sahil kasabasında hissettirebilir.

Modern duruşuyla ahşap çerçeveli aynalar

Küçük bir yatak odan varsa ahşap çerçeveli bir ayna hem odanı büyük gösterir hem de ahşap kenarlarıyla her baktığında mutlu edebilir. Aynı zamanda yemek masasının hemen arkasına koyarak ferah bir ortam sağlayabilirsin.

Bir merdivenden daha fazlası: Ahşap merdiven

Belki de sadece işlevsel olarak düşündüğün bu merdiveni ahşap duvar dekoru ararken bulmak seni şaşırtabilir. Dekorasyon yaparken farklı amaçlar için kullanılan eşyaları kendi kullanabileceğin şekle dönüştürmek inanılmaz güzel ve keyifli. Bu merdiveni hem ahşap duvar dekorasyon ürünleri için kullanabilir hem de diz battaniyelerini koyabileceğin  bir askılık olarak değerlendirebilirsin.

Kitaplara ahşap raflarda yer aç

Artık her yerde bulabileceğin ahşap raflar sevdiğin şekilde dizayn edebileceğin bir dekorasyon önerisi. İster üzerine kitaplar koy, istersen banyoda veya mutfakta fayansların çizgileriyle uyumlu hale getir. İşlevsellik ile dekorasyonu aynı derecede önemseyenler için bir öneri: İstersen bütün odayı raflarla kaplayabilirsin. 

Değişik şekilleri denemekten çekinme

Raf olsun ama düz olmasın diyorsan bu ahşap raflar tam sana göre. Üçgen bir rafa çeşitli aksesuarlar koyarak marjinal bir görünüm sağlayabilirsin. Pek tabii, çiçeğin artık koyduğun rafa sığmayacak kadar büyüdüyse rafın üstüne de koyabilirsin. Yahut bambaşka şekillerde raflar oluşturabilirsin. Örneğin çocuk odası için bir marangoza gidip baş harfine göre ahşapı kestirerek özgün bir aksesuar oluşturabilirsin.

Hep beyaz duvar mı?

Hayır, ahşap duvar dekorasyon ürünleri sadece beyaz arkaplanla birlikte kullanılır diye bir şart yok. İstersen masmavi boyanmış bir duvara da ahşap ahsesuarları pekala yakıştırabilirsin. Canlı bir kırmızıya boyanmış duvarda kullanılan ahşap aksesuarla dengeyi sağlarken, soft pembe renge boyanmış duvarda kullanılan ahşap aksesuarla sakin ve huzurlu bir ortam yaratabilirsin.

Ahşap duvar saatini nasıl kullanmalı?

 “Ahşap duvar dekorasyon ürünleri vazgeçilmez” diyenler için göze hitap eden bir başka aksesuar ise ahşap duvar saatleri. Bir kitaplığın yanında kullanılabilecek ahşap duvar saati, çalışmaları zamanlamak için güzel bir fikir olabilir. Bununla beraber oturma odasında modern klasik görünümüyle tek başına yeterli olabilecek bir aksesuar.

Tüm zamanların klasiği: Ahşap çerçeveler

Ahşap çerçeveli resimlerle sanatsal yönünü ortaya çıkarabilirsin. Ahşap duvar dekorasyon ürünleri arasında en çok tercih edilenlerden birisi de çerçeveler. Kolay bulunabilir ve kullanışlılar. Bu bakımdan diğer dekorasyon ürünlerine kıyasla risk almadan dekorasyon yaparken kullanabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message