Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
5 Adımda rustik tarzda dağ evi dekorasyonu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

5 Adımda rustik tarzda dağ evi dekorasyonu

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Eski filmlerde görünen, doğal bir dekorasyona sahip dağ evi konseptine özendiğin olur mu? Eğer sen de modern ve lüks çizgilere kıyasla eski dönemleri çağrıştıran, rustik dekorasyon stillerinden hoşlanıyorsan ve bu dekorasyon stilini uygulayabileceğin bir dağ evin varsa ne duruyorsun! Rustik bir dağ evi dekorasyonuna sahip olmak için yalnızca 5 adıma ihtiyacın var.

Duvar boyası rengi seçimi

Rustik dekoratif stile sahip bir dağ evi dekorasyonunda en başta gelen seçimlerden biri duvar rengi olur. İç dekorasyonda kullanacağın mobilyalar genellikle ahşap olacağından, duvar rengini açık tutarak evindeki renk dağılımını dengeleyebilir ve kalabalık bir görüntünün önüne geçebilirsin. Örneğin duvarlarında beyaz renk kullanarak iç açıcı bir ambiyans yaratmanın yanı sıra, beyaz rengin ışığı yansıtma gücünden de faydalanabilirsin. Bu sayede yaşam alanın olduğundan daha aydınlık, ferah ve geniş görünebilir. Beyaz rengin görüntüsünden hoşlanmıyorsan gri, açık kahverengi veya toz pembe gibi renkleri de duvarında kullanmak üzere değerlendirebilirsin.

Kapı ve pencerelerin rustik stil ile uyumlu mu?

Duvarlarını boyadıktan sonra kapıların ve pencerelerin ile ilgilenmeye başlayabilirsin. Eğer kapıların ve pencerelerinin çerçeveleri, dağ evi dekorasyonun ile uyumsuz bir renge sahipse onları da beyaz veya kahverengi gibi daha uyumlu bir renge kavuşturman yerinde olabilir. Bu sayede yaşam alanının ambiyansında yumuşak bir geçiş ve ahenk yakalayabilirsin.

Rustik dağ evinde ahşap mobilyaların gücü

Doğal yaşamın tam da ortasında bulunan bir dağ evinin eşyalarını gözünün önüne getirdiğinde büyük ihtimal ile aklına ilk olarak ahşaptan yapılmış, kahverengi dağ evi mobilyaları gelir. El değmemiş, eski görünümlü bir dağ evi dekorasyonu arzuluyorsan dolap, sandalye, masa gibi mobilyalarını ahşap malzemeden yapılmış olarak tercih edebilirsin. Hatta rustik dağ evinde bu ahşap mobilyalar ne kadar eski görünürse, o kadar doğal bir ambiyansa sahip olabilirsin. Bu nedenle dağ evi dekorasyonun için sahip olduğun mobilyalar sağlam ve kullanışlı ancak görüntü olarak kusurluysa bırak öyle kalsınlar!

Dağ evi iç dizaynında doğru aydınlatma çok önemli

Aydınlatma üniteleri, her dekorasyon stilinin önemli bir unsuru olduğu gibi rustik bir dağ evi dekorasyonunda da büyük önem taşır. Ahşap gibi malzemeler ile donattığın dağ evi dekorasyonunda neon renkli veya bol şatafatlı bir avize kullanman çok uygun olmayabilir. Aydınlatmaların avizelerinde de doğal malzemelerin peşine düşmeli, hasır veya jüt ip gibi malzemelerden yapılmış aydınlatmalar tercih etmelisin.

Küçük detaylar ile dağ evi dekorasyonunda doğal görünümü yakala

Dekoratif aksesuarların, dağ evi dekorasyonunu tamamlaman için kilit noktalardan bir tanesi! Koltuklarının üzerine koyabileceğin bej renkli kırlentler, yumuşak renklere sahip tüylü halılar veya zeminine yerleştireceğin geniş yapraklı yeşil bitkiler ile evinin her köşesinde doğal yaşama ait bir parça bırakabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message