Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
3 – 7 yaş çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

3 – 7 yaş çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı?

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Çocuklar ortalama olarak 3 yaşından sonra aktif şekilde hayata katılırlar. Artık konuşan, sağlam adımlarla yürüyen, tuvalet ihtiyacını yardımsız ya da kısmi yardımla gerçekleştirebilen, kendi kendine yemek yiyebilen, ufak bir birey karşımızdadır. Bu yüzden özellikle 3-7 yaş arası çocukların odası düzenlenirken onların hayata yeni katılan minik, tatlı bireyler olduğu hep akılda tutulmalı; onları malzeme ve mobilya kullanımına teşvik edecek fonksiyonları olan eşyalar seçilmelidir.  

Mini mobilyalar ile çocuk odasını maksimum verimle kullanabilirsin

Çocuk odası dekorasyonu ile ilgilenirken o kadar çok ıvır zıvır malzeme ortaya çıkar ki neyi nereye koyacağınızı şaşırabilirsin. Bu yüzden alanı maksimum verimle kullanmak çok işe yarar. Çekmeceli ve bol bölmeli dolaplar, raflı seleler gibi mini mobilyalar ile küçük eşyaları gizleyerek daha çok oyun alanı yaratımı yapabilirsin. Birden fazla çocuk varsa ve çocuk odası dekorasyonu kapsamında alanı ayrımlı kullanmak istiyorsan, mesela bir kitaplık, bir odadan iki oda yaratmak için iyi bir tercih olabilir. Oda eşyalarını seçtin diyelim ve 3-7 yaş karyola seçimini de yaptın ama yatağı ve eşyaları odaya yerleştirdikten sonra, çocuğunun oynaması için hiç yer kalmadı mı? Evet, çocuk odası dekorasyonu bazen biraz zorlayıcı olabilir ama paniklemeni gerektirecek bir durum yok, her şeyin çaresi var. Karyolayı çocuk odası dekorasyonu için hem estetik hem de çok amaçlı bir aracıya dönüştürebilirsin. Farklı tasarımlardaki çarşaflar, pikeler ve birkaç parça yardımcı malzeme ile çocuğunun yatağı bir gün çadıra, bir gün kaleye başka bir gün ise arabaya dönüşebilir.

Çocuk sandalyesi ve çocuk masası seçiminde altın kurallar

3-7 yaş arası çocuklar için çocuk odası dekorasyonu altın kuralları çerçevesinde en uygun ortamı yaratmak istiyorsan, dikkat edilmesi gereken ilk konu tüm mobilyaların öncelikle çocuğun en iyi şekilde kullanabileceği boyutlarda seçilmesi ve odada doğru konumlandırılması olmalı. Sandalye ve masa da çocuk odasının temel eşyaları arasında olduğuna göre, çocuk odası dekorasyonu için düzenleme yapılırken, boyut ve konumlandırılmasına en çok dikkat edilmesi gereken dekorasyon parçaları da bu eşyalardır. Çocuğun sandalyeye oturduğunda ayakları tam olarak yere değmeli ve masaya kollarını rahatça dayama pozisyonu alabilmelidir. 3-7 yaş aralığında çocuklar çok hızlı geliştiği için bacakları ayarlanabilen masa ve sandalyeleri seçmek avantaj sağlayacaktır.

Renklerin çocuklar için öneminin farkında mısın?

Renkler; çocukların zeka kapasitelerinin artmasında, duygu durumlarının güçlenmesinde ve hayal dünyalarının sağlıklı gelişiminde çok önemli rol oynar. Bu yüzden çocuk odası dekorasyonu kapsamında duvar boyası seçilirken özenli olmak önemlidir. Çocuk odası dekorasyonu için renklerin etkilerini kısaca şöyle özetleyebiliriz. Turuncu; sosyalleşmeyi teşvik eder ve enerjiyi yükseltir. Güneş rengi olan sarı; güven duygusunu pekiştirir. Pembenin sakinleştirici etkisi hiperaktif çocukların fiziksel aktivitelerinin dengelenmesine katkı sağlar. Mavi tonları huzurlu bir atmosfer yaratır. Doğanın rengi olan yeşilin enerjisi ise çocukların konsantre olma ve öğrenme becerilerinin daha kolay gelişmesi için destekleyicidir.Çocuğunun kişiliğine en uygun rengi bulabilmek için Bi’Boya‘yı ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message