Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
2020 Salon Dekorasyon Trendleri Neler?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

2020 Salon Dekorasyon Trendleri Neler?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Dekorasyon trendleri de tıpkı moda sektöründe olduğu gibi sık sık değişiklik gösterebiliyor. Dönem dönem farklı temaların kullanıldığı salonlarda 2020 yılında da belirli renkler ve formlar ön plana çıkıyor. Günlük hayat içinde artan koşuşturmaca ve stres düzeyi, insanları evlerine geldiğinde daha huzurlu bir ortamla karşılaşma beklentisine itiyor. Bu da 2020 yılında hem renklerde hem eşyalarda ve aksesuarlarda huzur temasının öne çıkmasına neden oluyor. İşte 2020 yılında salonlarda sıkça karşılaşabileceğin dekorasyon trendleri…

Salon Dekorasyon Trendlerinde Huzur Teması Ön Planda

Geçtiğimiz yıllarda moda olan açık tonlardaki oymalı ve ihtişamlı mobilyalar, yerini daha sade ve pastel tonlardaki otel konseptine bırakıyor. 2020 yılında salonlar; mat siyah, mat gri, ada çayı yeşili, buz mavisi gibi soğuk ve maskülen renklerden oluşurken eşya ve aksesuar açısından ise koton kumaşlı düz veya en fazla kapitoneli koltuklar öne çıkıyor. Yuvarlak hatlara sahip olmayan bu koltuklar, genellikle köşeli ve blok şeklindeki tasarımlarıyla salonlardaki yerlerini alıyorlar. Kolluklar dahil geneli kumaş veya deri kaplı olması gereken koltukların ayak kısımları, köşeli ve mat renklerde bir ahşap türünden ya da metal malzemeden meydana gelebiliyorlar.  Salon dekorasyonu modelleri arasında halılar da tıpkı koltuklarda olduğu gibi sadeleşme yoluna gidiyor. Önceki yıllarda tek renk ve kabartma desenli açık tonlarda halılar moda hâline gelmişti, 2020’de ise benzer tonlarda ancak donuk renkler halılardaki yerlerini alıyorlar. Simetrik desenli halıların yanı sıra floral desenli halıların da moda olacağı bu yılda her iki trendin ana temasını ise mat ve pastel renkler oluşturuyor. Böylece patlayan renklerden arındırılmış, daha huzurlu bir salon atmosferi yaratılmış oluyor. 

2020 Dekorasyon Trendleri Aksesuarlarda Köklü Değişiklikler Getiriyor

Son yılların salonlardaki en trend dekorasyon detaylarından birini kuşkusuz TV üniteleri oluşturuyor. 2020’de ise bu akım çok daha sade TV sehpaları ile yer değiştiriyor. Genellikle tek renk TV sehpalarına şömineler eşlik ediyor. Salonlarda her zaman oldukça şık bir görüntü yaratan şömineler 2020’nin en hip dekorasyon trendleri arasında bulunuyorlar. Salonunda şömine yoksa bioethanol şömine ile kolayca bu hem dekoratif hem işlevsel ısınma aracına sahip olabiliyorsun. 2020 salon dekoraston trendleri, neredeyse her eşyada ve aksesuarda mat ve pastel renkleri beraberinde getirse de bu durum yalnızca bir ayrıntıda; biblolarda geçerli olmuyor. Biblolar, bu yıl genel olarak dinlendirici bir atmosfere bürünen salonları az da olsa renklendirerek ve canlandırarak sıkıcı olma riskinden kurtarıyorlar. Bu nedenle birbirinden canlı insan veya hayvan figürleri, salonunda oldukça özgün bir görüntü yaratabiliyorlar. Eğer sen de 2020’nin pastel tonlarını salonuna taşımak istiyorsan Bi’boya ‘nın İpek Mat Trendy İç Cephe Boya renklerine göz atabilir; böylece 100’ü aşkın pürüzsüz ve yüksek kapatıcılık özelliğine sahip renk seçeneğinden dilediğini seçebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message